به گزارش کنکاش فردا، ناصر ریاحی با بیان اینکه حذف ارز دارو، عدم تامین نقدینگی تامین کنندگان دارو و همچنین قیمتگذاری کند باعث ایجاد بحران دارو در کشور شده است، تاکید کرد: این روند که باعث ایجاد بحران شده است کماکان نیز در کشور وجود دارد، بانک ها به تامین کنندگان دارو وام نمی دهند تامین اجتماعی نیز کمکی نمیکند و بدهی تامین کنندگان را تسویه نمیکند و از آنطرف قیمت گذاری دارو توسط سازمان غذا و دارو کند انجام میشود.
وی افزود: پس از حذف ارز دارو، طرح دارویار قرار بود اجرا شود که شش سازمان دولتی نظیر بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه، گمرک و…آن را امضا کردند اما غیر از سازمان غذا و دارو هیچ سازمان دیگری این طرح را اجرا نکرد.
رئیس هیئت مدیره وارد کنندگان دارو ادامه داد: بانک ها وظیفه ندارند که منابع خودشان را طبق دستور بانک مرکزی برای اعطای وام خرج کنند کما اینکه نمیکنند ولی بانک مرکزی خود میتواند مستقیما مشکل تامین کنندگان دارو را حل کند و اینگونه ۹۰ درصد مشکل نقدینگی تامین دارو حل میشود.
ریاحی در ادامه گفت: سازمان برنامه و بودجه وظیفه دارد مابه التفاوت قیمت دارو را به بیمه پرداخت کند و بیمه هم پول تامین کنندگان دارو را پرداخت کند، اما از آنجا که این پول به موقع پرداخت نمیشود، ما هم نقدینگی نداریم و متوسط پرداخت پول به زمان یکسال رسیده است، لذا اگر ۱۰ هزار میلیارد تومان بودجه در اختیار بیمه قرار بگیرد، بیمه میتواند طلبهای تامین کنندگان دارو را بپردازد و دیگر آنها نیز نیازی به دریافت وام از بانکها ندارند.
وی مشکل دیگر را قیمت گذاری دارو توسط سازمان غذا و دارو دانست و اضافه کرد: این روند قیمت گذاری همیشه کُند بوده و لذا وارد کننده وقتی قیمت داروی وارداتیاش هنوز درنیامده نمیتواند آن را بفروشد و مشخص است که وقتی دارو را نفروشد نمی تواند داروی جدیدی را وارد کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
شرکت ملی گاز ایران و صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت بهمنظور حمایت از سرمایهگذاریهای خطرپذیر، طرحهای ساخت داخل و توسعهای اشتغالآفرین تولید بار اول قرارداد امضا کردند.
در هفته منتهی به ۲۶ اسفندماه ۳ میلیون و ۲۸۸ هزار و ۵۶۱ تن انواع کالا و محصول به همراه ۹۰ دستگاه خودرو در مجموع به ارزش بیش از ۳۰ هزار و ۳۴۶ میلیارد تومان در بازار فیزیکی بورس کالای ایران دادوستد شد. صدرنشینان این هفته بورس کالا، سیمان با معامله یک میلیون و ۵۷۹ هزار تن سیمان، سنگ آهن با معامله ۷۸۶ هزار تن و فولاد با دادوستد ۳۴۳ هزار تن بودند.
معاون وزیر صمت در پاسخ به سوال ایسنا، درباره تخصیص ارز مواد اولیه بعد از آغاز به کار مرکز مبادله ارز و طلا و تاثیر نرخ ارز بر قیمتها، گفت: بر اساس سیاستهای بانک مرکزی، عمده نیازهای ارزی تولیدکنندگان در تالار دوم تامین خواهد شد، اما نمیتوان گفت همه کالاها افزایش قیمت خواهند داشت، چون کل مواد اولیه همه کالاها وارداتی نیست.
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن تاکید بر اینکه همچنان بار ترافیکی سامانه یکپارچه برای ثبتنام خودروهای داخلی بالاست، از مردم خواست نگران نباشند؛ چرا که قطعا روند ثبتنام ادامه داشته و حتی احتمال تمدید نیز وجود دارد.
دیدگاه بسته شده است.