رئیس سازمان جهاد کشاورزی فاروج:

با آتش زدن کاه و کلش، نفس طبیعت را نگیریم

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فاروج گفت: متأسفانه با پایان فصل برداشت، برخی کشاورزان به دلایل سنتی یا اقتصادی اقدام به آتش‌زدن پسماندهای کشاورزی می‌کنند، اما باید بدانیم این کار بر خلاف قوانین، بر خلاف عقلانیت محیط‌‌زیستی و بر خلاف منافع درازمدت کشاورزان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فاروج گفت: متأسفانه با پایان فصل برداشت، برخی کشاورزان به دلایل سنتی یا اقتصادی اقدام به آتش‌زدن پسماندهای کشاورزی می‌کنند، اما باید بدانیم این کار بر خلاف قوانین، بر خلاف عقلانیت محیط‌‌زیستی و بر خلاف منافع درازمدت کشاورزان است.

به گزارش پایگاه خبری کنکاش فردا، شمشیریان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: دود ناشی از جارسوزی سرشار از ذرات معلق، گازهای سمی و ترکیبات سرطان‌زا است که مستقیماً سلامت تنفسی و قلبی انسان را به خطر می‌اندازد، به‌ویژه در کودکان، سالمندان و بیماران مزمن.

وی افزود: حرارت آتش باکتری‌های مفید، کرم‌ها، ریزجانداران و عناصر حیاتی خاک را از بین می‌برد و در واقع، ما با سوزاندن بقایا، ثروت زمین را خاکستر می‌کنیم.

شمشریان ادامه داد: بسیاری از آتش‌سوزی‌های مراتع و جنگل‌ها در بهار و تابستان، از یک جارسوزی کنترل‌نشده آغاز شده‌اند. جرقه‌ای کوچک، ممکن است هزاران هکتار طبیعت را بسوزاند.

وی بیان کرد: بر اساس مواد متعدد قانونی از جمله قانون هوای پاک، قانون مجازات اسلامی (ماده ۶۸۸)، و قانون حفاظت از منابع طبیعی، جارسوزی ممنوع بوده و متخلفان به پرداخت جریمه و ارجاع به مراجع قضایی محکوم می‌شوند.

این مقام مسئول گفت: در صورت مشاهده هرگونه جارسوزی به دهیاری، شورای اسلامی، آتش نشانی، مدیریت جهادکشاورزی و مراکز جهادکشاورزی منطقه خود اطلاع دهید.

انتهای پیام