نمی توان به شکل دستوری قیمت‌ها را به شهریور ۱۴۰۰ بازگرداند

رییس سازمان برنامه وبودجه گفت: دولت با حذف ارز ترجیحی صرفه جویی در هزینه ها نکرده است بلکه حمایت دولت از مردم بیشتر شده است.

به گزارش کنکاش فردا، مسعود میرکاظمی، رییس سازمان برنامه و بودجه در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: اشکال ارز ترجیحی این بود که در اول زنجیره داده می‌شد و تا انتها که به مردم برسد، از زنجیره و حتی کشور خارج می‌شد و در بازارهای کشورهای همسایه، ماکارانی و روغن که سه روز از تولید آن در داخل کشور گذشته بود، دیده می‌شد.

وی گفت: در زمان بررسی بودجه در سال گذشته، افزایش سوم قیمت‌ها ناشی از جنگ روسیه و اوکراین اتفاق نیفتاده بود و این موضوع مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرد. به همین دلیل دولت میزان یارانه‌ای که پرداخت می‌کند بیش از میزان تعیین شده در جدول بودجه‌ای است.

رییس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: به غیر از یارانه نان و دارو، دولت ماهیانه ۲۷/۵ تا ۲۸ همت یارانه پرداخت می‌کند. به دلیل افزایش قیمت‌های ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، نیاز بود دولت حمایت بیشتری از مردم کند و مزیتش این است که این یارانه مستقیم به زندگی مردم تزریق می‌شود.

کالابرگ به معنای کوپن نیست

میرکاظمی، گفت: نظرسنجی‌ها می‌گویند که مردم دوست دارند یارانه نقدی به آنها پرداخت شود. اما عقل اقتصادی حکم می‌کند برای بعضی از دهک‌ها بهتر است یارانه به بعضی کالاهای اساسی تعلق گیرد.

وی با اشاره به این که کالابرگ به معنای تعلق یارانه به کالاها به جای افراد است افزود: یعنی با کالابرگ بخشی از هزینه یک کالا که یارانه به آن تعلق گرفته را خود فرد باید بپردازد و بخشی دیگر بصورت مستقیم از محل پرداخت یارانه به حساب فروشنده واریز می‌شود.

 اعلام زمان تصمیم گیری درباره افزایش حقوق ها

میرکاظمی درباره زمان افزایش حقوق‌ها گفت:  در سال‌های گذشته همواره افزایش حقوق‌ها، منجر به کسری بودجه، رشد پایه پولی و نقدینگی و تورم شده است و بیش از آن افزایش حقوق گروهی، از جیب کل مردم خارج شده است.

وی افزود: حمایت از بخشی از جامعه، نباید منجر به افزایش قیمت‌ها شود. حقوق‌ها، بخش قابل توجهی از مصارف کشور را تشکیل می‌دهند و این میزان رو به افزایش است.

رییس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: ما به دنبال منابع موثق و پایدار برای افزایش حقوق‌ها هستیم و در همین ماه درخصوص افزایش حقوق‌ها و منابع و میزان آن تصمیم‌گیری خواهد شد.