زیرساخت لازم برای راه‌اندازی ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری انجام شد

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت که معماری و توسعه لازم برای نیل به هدف ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری، در شرکت مخابرات انجام شده است.

به گزارش کنکاش فردا، آیین بهره‌برداری از پروژه‌های شرکت مخابرات ایران، امروز در مرکز مخابرات نهری این شرکت برگزار شد. مجید سلطانی -مدیرعامل شرکت مخابرات ایران- در این مراسم اظهار کرد: معماری و توسعه لازم برای نیل به هدف ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری، پیش از این در مخابرات انجام شده، بخشی از این معماری پیاده‌سازی شده و بخشی هم با توجه وزارت ارتباطات انجام می‌شود.

وی با اشاره به ایجاد شبکه یکپارچه IP و تهیه طرح توسعه آن برای پوشش برای پوشش ۲۰ میلیون پورت FTTx‌ هسته شبکه اظهار کرد: افزایش پهنای باند و یکپارچه‌سازی معماری شبکه، آماده‌سازی برای راه‌اندازی SDN، دسترسی بالا انعطاف‌پذیری بیشتر و مقیاس‌پذیری بالا، قابلیت‌ واگذاری سرویس‌های به‌روز، از جمله اقداماتی است که در این راستا انجام شده است.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با تاکید بر توسعه زیرساخت دسترسی شبکه ملی اطلاعات با رویکرد افزایش ظرفیت و تعداد خانوارهای متصل به شبکه ثابت و همچنین تبدیل تدریجی پورت‌های ADSL موجود به VDSL ‌و FTTH بیان کرد: در این راستا در سال ۱۴۰۰، ۱۹۵ هزار تلفن ثابت، ۱۸۷ هزار ADSL و ۴۷ هزار FTTC و همچنین ۲۴۲ هزار خط FTTH راه‌اندازی شده است.

سلطانی همچنین با بیان اینکه مخابرات مجموعه‌ای ۵۰ ساله است و مردم اکنون از تلاش مهندسان در شبکه ارتباطی کشور از آن استفاده می‌کنند، گفت: رشد درآمد و سودآوری، ارتقای بهره‌وری منابع و مدیریت هزینه‌ها، هم‌افزایی شبکه ثابت و همراه، تخصیص هوشمند منابع، توسعه و یکپارچه‌سازی سامانه‌های دیجیتال، ارتقای فرهنگ و شایستگی‌های سازمانی از اهداف راهبری شرکت مخابرات است.

وی ادامه داد: بهبود کیفیت شبکه ارتباطی، محوریت توسعه شبکه و موارد دیگر از مهم‌ترین برنامه‌های شرکت مخابرات در سال ۱۴۰۰ است. این شرکت در همه شاخص‌های توسعه رشد داشته است. درآمد این شرکت نسبت به نسبت ۹۹ در حوزه شبکه پهن‌باند ثابت، ۴۹ درصد رشد کرده است. شرکت مخابرات اهمیت بالایی برای رضایت مشترکان قائل است، در همین راستا سرویس‌های جدیدی را در شبکه مخابراتی تعریف و بیش از ۵۰ هزار مدرسه به شبکه اینترنت متصل کرده است. همچنین توسعه خدمات اینترنتی در روستاها از دیگر اقدامات شرکت مخابرات است.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: همچنین در سال ۱۴۰۰ زمان انتظار سامانه ۲۰۲۰ به ۳۰ ثانیه کاهش پیدا کرده و می‌کوشیم شاخص‌هایی که مشکل دارند را شناسایی و نواقص را برطرف کنیم. با وجود مشکلات مالی گسترده در تامین منابع مالی شرکت مخابرات ایران روند توسعه شبکه‌های ارتباطی را متوقف نکرد. در لایه دسترسی و فیبر انتقال اقدامات ارزشمندی در استان‌های مختلف کشور انجام شده و کلیدواژه رشد مخابرات ایران، توسعه متوازن است.

سلطانی خاطرنشان کرد: بهسازی شبکه فیبر نوری کشور، توسعه تجهیزات انتقال و دیتا، و اتصال سایت‌های روستایی به شبکه ملی اطلاعات از موارد مهم افتتاح‌شده امروز هستند. افتتاح طرح‌های USO (خدمات عمومی اجباری ارتباطات و فناوری اطلاعات) در مناطق روستایی کشور و افزایش ظرفیت تغذیه نیرو در مراکز ارتباطی روستایی و توسعه ساختمان و تاسیسات مخابراتی، همچنین توسعه پورت تلفن ثابت در روستاهای مربوط به باند پهن و توسعه شبکه‌های ارتباطی و فیبر نوری شهری بین شهری و روستایی و نوسازی شبکه کابل و بازسازی شبکه کابل مسی، توسعه تجهیزات انتقال، افزایش ظرفیت انتقال شبکه‌های مخابراتی و توسعه و اتصال سایت‌های روستایی به شبکه فیبر نوری از دیگر طرح های مهم افتتاح شده است.