به گزارش کنکاش فردا، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اجرای پروژهای به دنبال افزایش مشارکت الکترونیکی بهعنوان یکی از ابزارهای کلیدی برای ارتقاء شفافیت، کارآمدی و پاسخگویی دولتها به شهروندان از طریق بهبود تعامل بین دولت و مردم و بهبود خدمات دولت الکترونیکی است.
بر اساس این شاخص توسعه دولت الکترونیک (EGDI) یک شاخص ترکیبی است که به صورت دو سالانه توسط سازمان ملل متحد با مشارکت کشورهای عضو ارزیابی میشود. این شاخص از میانگین وزنی سه زیرشاخص اصلی شامل شاخص خدمات برخط (OSI)، شاخص زیرساخت ارتباطاتی (TII) و شاخص سرمایه انسانی (HCI) به دست میآید.
بر همین اساس شاخص مشارکت الکترونیکی (EPI) به عنوان یک شاخص تکمیلی برای شاخص توسعه دولت الکترونیکی در زیربخش OSI، تعریف شده است. با توجه به تاکیدات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، جهت ارتقا کشور در ارزیابیهای بینالمللی و نیاز به توسعه وضعیت دولت الکترونیک، به ویژه با تاکید در اسناد بالادستی، مشارکت الکترونیکی به عنوان یکی از محورهای مهم اثرگذار، مورد توجه قرار گرفته است.
عاطفه فرازمند،مجری پروژه تدوین پیشنویس نقشه راه بهبود مشارکت الکترونیکی، در این باره اظهار کرد: تمرکز شاخص مشارکت الکترونیکی بر استفاده از خدمات برخط برای تسهیل ارائه اطلاعات توسط دولت به مردم، تعامل با ذینفعان و مشارکت نخبگان و عموم مردم در فرایندهای تصمیمگیری است. مشارکت الکترونیکی، به زبان ساده، فرآیندی است که طی آن شهروندان از طریق فناوریهای دیجیتال در تصمیمگیریهای عمومی، خطمشیگذاری و فرآیندهای مشورتی مشارکت میکنند.
وی همچنین درباره جزئیات این پروژه بیان کرد: تدوین پیشنویس نقشه راه بهبود مشارکت الکترونیکی (EPI) به سفارش شورای اجرایی فناوری اطلاعات، در گروه برنامهریزی تحول دیجیتال، پژوهشکده مطالعات راهبردی فاوا و اقتصاد دیجیتال برای این منظور تعریف و در حال انجام است.
مجری پروژه تدوین پیشنویس نقشه راه بهبود مشارکت الکترونیکی با اشاره به نحوه اجرای پروژه تدوین پیشنویس نقشه راه بهبود مشارکت الکترونیکی، خاطرنشان کرد: این پروژه در ۴ فاز پژوهشی،اجرایی در حال اجرا است، که در حال حاضر در فاز سوم پروژه، اجرای جشنواره ارزیابی شاخص مشارکت الکترونیکی هستیم. در این گام اولویت ما ترویج، تفهیم و تهییج ذینفعان اصلی مشارکت الکترونیکی در کشور نسبت به ضرورت و توسعه مشارکت الکترونیکی است و همچنین شفافسازی مفاهیم و ارکان به وسیله تعریف و روزآمدسازی شاخصهای عملیاتی و درنهایت انتقال به دستگاههای هدف و ارزیابی EPI به صورت دورههای ارزیابی در قالب جشنواره مشارکت الکترونیکی مد نظر قرار گرفته است.
فرازمند در ادامه گفت: با توجه به نتایج اخیر رتبهبندی شاخص توسعه دولت الکترونیک (EGDI) ۲۰۲۴، این ارزیابی نشان میدهد که تلاشها و برنامههای انجام شده در راستای بهبود شاخص توسعه دولت الکترونیکی جهت بهبود جایگاه ایران در این رتبه بندی باید افزایش پیدا کند و لازمه این اتفاق داشتن پیشنویس نقشه راه بهبود مشارکت الکترونیکی است.
وی در پایان تأکید کرد: بهبود مشارکت الکترونیکی مستلزم افزایش و بهبود آگاهی در کنار اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی است که نیازمند برنامهریزی و تغییرات سیاستی است. این پروژه در تلاش است با یک رویکرد سیستمی جامعنگر، ضمن تحلیل وضعیت موجود در نماگرهای موثر بر شاخص مشارکت الکترونیکی، شناخت عوامل موثر برآن از جنبههای مختلف فنی، غیرفنی و…، تعامل و شبکهسازی بازیگران اصلی و همچنین بررسی تجارب موفق بینالمللی در کشورهای مختلف، برنامه و راهکارهای بهبود و ارتقا این شاخص را احصا و ارائه کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
فرآورده دارویی مبتنی بر سلولهای کشنده طبیعی روش نوین درمان تومورهای مغزی در بزرگسالان و کودکان است که از سوی محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان ارائه شد و به گفته آنها این روش نویدبخش در فاز کارآزمایی بالینی نشان داد که تا ۶۰ درصد میتواند در درمان مبتلایان مؤثر باشد و با این دستاورد کارآزمایی بالینی بر روی ۱۰ کودک مبتلا به گلیومهای مغزی غیر قابل جراحی و گلیومهای مقاوم به درمان، انجام شده و تحت سلول درمانی با این سلولها قرار گرفتهاند.
رئیس کمیته علمی کنفرانس مدیریت فناوری گفت: هوش مصنوعی کشور را تحت تاثیر قرار داده و میدهد و باید در همه ابعاد درباره آن چارهاندیشی و به نفع کشور از آن بهرهبرداری کرد.
«بهبود عملکرد سیستمهای مخابرات فیبرنوری مبتنی بر تسهیم تقسیم فضایی» عنوان طرح پسادکتری محمدعلی امیرآبادی است که با راهنمایی سیدعلیرضا نظامالحسینی و حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد: آمارها نشان میدهند که تعداد بانوان مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکتهای دانشبنیان از ۱۰۹۲ نفر در سال ۱۴۰۰ به ۲۲۵۰ نفر تا پایان ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ رسیده است که رشد دو برابری را نشان میدهد.
دیدگاه بسته شده است.