به گزارش کنکاش فردا، نیکوژن یک محصول سلولی آلوژن است که از دهنده سالم غیر خویشاوند گرفته شده و برای درمان بدخیمیهای خونی و تومورهای توپر استفاده میشود. این فرآورده داروی گرفته شده از سلولهای فرد سالم دستاورد فناورانه یکی از شرکتهای دانشبنیان است که توانست یکی از برترینهای بریکس شود و جایزه بریکس را از آن خود کند.
این فرآورده دارویی در درمان تومورهای مغزی استفاده شده که نتایج حکایت از اثربخشی ۶۰ درصدی درمان این بیماران دارد.
مطالعه کارآزمایی بالینی فاز I سلولهای نیکوژن در کودکان مبتلا به گلیومهای مغزی از سوی این شرکت دانشبنیان با همکاری پژوهشگاه رویان و مرکز رشد نمو کودکان بیمارستان رسول اکرم، فاز دیگر این تحقیقات محققان است.
در این طرح ۱۰ کودک مبتلا به گلیومهای مغزی غیر قابل جراحی و گلیومهای مقاوم به درمان، تحت سلول درمانی با سلولهای نیکوژن قرار گرفتند و عوارض ناشی از تزریق سلولها و اثرات درمانی آن در کاهش تومور بررسی میشود.
نوروبلاستوما یک نوع تومور عصبی است که عمدتا در کودکان مشاهده میشود و سومین سرطان شایع در کودکان بعد از لوسمی و تومورهای مغزی است.
روشهای درمانی معمول مانند جراحی، شیمی درمانی و پرتو درمانی تنها در بخشی از بیماران مؤثر است و در این زمینه نیاز مبرمی به روشهای درمانی نوین و مؤثرتر احساس میشود. روش پیشنهادی این محققان مبتنی بر سلولهای کشنده طبیعی است.
سلولهای کشنده طبیعی بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند که به طور طبیعی توانایی شناسایی و نابودی سلولهای سرطانی را دارند. از این سلولها میتوان در درمان سرطانها استفاده کرد.
این شرکت در همکاری با پژوهشگاه رویان و دانشگاه علوم پزشکی ایران موفق به اخذ مجوز کمیته اخلاق پزشکی برای اجرای کارآزمایی بالینی بررسی ایمنی و اثربخشی تزریق داخل وریدی سلولهای کشنده طبیعی فعال در بیماران نوروبلاستوما عود کننده و مقاوم به درمان با ریسک بالا شد.
دلبر دانشجو، مسؤول فنی این شرکت دانشبنیان گفت: محصولات تولیدی این شرکت را در زمینه درمانهای نوین سرطان دانست و گفت: مهمترین محصول تولیدی ما فرآورده «نیکوژن» است که شامل سلولهای کشنده طبیعی (Natural killer cell) هستند که از اهداکنندگان سالم، دریافت و به بیماران مبتلا به سرطان تزریق میشوند.
وی با بیان اینکه این طرح درمانی در فاز ۲ کارآزماییهای بالینی قرار دارد، اظهار کرد: این مطالعات بر روی بیماران مبتلا به تومورهای مغزی هایگرید (گرید ۳ و ۴) در حال انجام است و در آستانه دریافت مجوز برای فروش محصول قرار داریم.
دانشجو به جزئیات این روش درمانی نوین اشاره کرد و در این باره توضیح داد: Natural killer cell، یک نوع سلولهای سیستم ایمنی بدن هستند که در بدن وجود دارند که ما این سلولها را در فرم دارو تولید کردیم. این دارو حاوی سلولهای کشنده طبیعی است که به دو صورت «سرنگ» و «بَگ» (کیسه) ارائه میدهیم.
به گفته وی نوع کیسهای این فرآورده همانند سرم به بدن تزریق میشود و در نوع سرنگ برای تزریق داخل نخاع به بیماران مبتلا به تومور مغزی از سوی پزشکان مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیر فنی این شرکت دانشبنیان اضافه کرد: ما معتقدیم که این سلولهای کشنده طبیعی در زمانی که بدن مبتلا به تومورهای سرطانی هستند، نمیتوانند وظایف خود را به درستی انجام دهند؛ از این رو ما از یک فرد سالم، این سلولها را دریافت کرده و در محیط آزمایشگاهی این سلولها جداسازی و آمادهسازی میشوند.
وی با بیان اینکه این سلولهای استخراج شده در بانک سلولی این شرکت نگهداری میشوند، اظهار کرد: هر زمانی که پزشک دستور تزریق این سلولها را به پزشکان بدهد، ما این سلولها را ذوب و در اختیار پزشکان قرار میدهیم.
دانشجو خاطر نشان کرد: در حال حاضر کارآزماییهای بالینی ما بر روی تومورهای مغزی (گلیو بلاستوما) است، ولی برای سایر سرطانها نیز قابل است.
مدیر فنی این شرکت ادامه داد: در حال حاضر ما در فاز ۱ کارآزمایی بالینی برای بیماران مبتلا به «نوروبلاستوما» که نوعی تومور مغزی است که بیشتر کودکان درگیر آن هستند، قرار داریم.
وی نتایج به دست آمده از درمانهای سلولی برای بیماران مبتلا به سرطان را امیدوارکننده توصیف و اظهار کرد: نتایج به دست آمده از کارآزماییهای بالینی، حکایت از اثربخشی ۶۰ درصدی دارد. بیماران مبتلا به تومورها به ویژه مبتلایان به هایگریدهای تومور مغزی، بقای کمی دارند و بین ۱۲ تا ۱۵ ماه بقا دارند، ولی با این روش درمانی، بیمارانی داریم که ۳ تا ۴ سال است که بدن آنها از تومور پاک شده و یا در وضعیت پایدار قرار دارند و زندگی عادی خود را ادامه میدهند.
دانشجو با بیان اینکه این نتیجه بسیار امیدبخش است، گفت: از این رو سازمان غذا و دارو با ما همکاری دارد تا این فرآورده دارو در سطح وسیع توزیع شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
رئیس کمیته علمی کنفرانس مدیریت فناوری گفت: هوش مصنوعی کشور را تحت تاثیر قرار داده و میدهد و باید در همه ابعاد درباره آن چارهاندیشی و به نفع کشور از آن بهرهبرداری کرد.
«بهبود عملکرد سیستمهای مخابرات فیبرنوری مبتنی بر تسهیم تقسیم فضایی» عنوان طرح پسادکتری محمدعلی امیرآبادی است که با راهنمایی سیدعلیرضا نظامالحسینی و حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد: آمارها نشان میدهند که تعداد بانوان مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکتهای دانشبنیان از ۱۰۹۲ نفر در سال ۱۴۰۰ به ۲۲۵۰ نفر تا پایان ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ رسیده است که رشد دو برابری را نشان میدهد.
متخصصان یک شرکت دانشبنیان موفق به تولید کیتهای تست سنجش گاز فوری برای نخستین بار در کشور شدند و ایران را به جمع سه کشور تولیدکننده این محصول راهبردی، در کنار آلمان و ژاپن، رساندند.
دیدگاه بسته شده است.