مجتمع صنعتی اسفراین را میتوان یکی از الگوهای تجلی و شکوفایی توانمندیهای داخلی برشمرد. این مجتمع در طول سالهای گذشته، بیش از ۲۵۰ گرید فولادهای آلیاژی مطرح و استراتژیک در مقیاس جهانی را تولید کرده و به شکلی مستمر، توانمندیهای خود را در زمینه تولید قطعات و تجهیزات فولادی بزرگ با تناژ بالا توسعه داده است؛ مسیری که هماکنون نیز ادامه دارد و مجتمع صنعتی اسفراین با بلوغ، تجربه و دانشی که در حوزه قطعات فولادی آلیاژی کسب کرده، امروز قدم در راه جدیدی در عرصه ماشینسازی گذاشته و قرارداد ساخت ماشینآلات فوق سنگین معدنی را منعقد کرده است.
آلومینیوم یکی از مولفههای شکلگیری جهان مدرن است و تجربه نشان میدهد تحقق مقوله توسعهیافتگی در هر کشور، حداقل طی چند دهه گذشته، ارتباط مستقیمی را با رشد بازارهای مصرف آلومینیوم داشته است. موضوعی که موجب شده تا رفتهرفته، جایگاه این فلز در تعاملات و مراودات تجاری و اقتصادی جهان پررنگتر شود. ایران نیز نظر به سرمایهگذاریها و ظرفیتهای ایجاد شده برای تولید این فلز طی سالهای گذشته و همچنین پتانسیلها و مزیتهای ویژه بالقوه تولید آلومینیوم، از فرصت مناسبی برای رشد تولید آلومینیوم برخوردار است تا به این ترتیب ضمن تامین نیاز داخلی، از طریق توسعه جایگاه خود در بازارهای بینالمللی، زمینه ارزشآفرینی و اشتغالزایی مضاعف در کشور ایجاد شود و بستر مناسبی برای تحقق اقتصاد و صادرات غیرنفتی فراهم آید.
مدیر حوزه مدیریت و روابط عمومی شرکت آلومینیوم المهدی گفت: در دنیای مدرن امروز که روند گردش اطلاعات، به کمک تکنولوژیها و ابزارهای نوین سرعت فزایندهای یافته، نقش حوزه روابط عمومی به عنوان یکی از بازوهای موثر هر سازمان برای افزایش اثربخشی فعالیتها و نیز بهبود فضای فعالیت و کسبوکار بسیار پررنگتر از گذشته شده است.
بهرهوری در محیط کسبوکار به صورت استفاده بهینه و کارآمد از مواد و منابع در دسترس تعریف میشود. این مقوله در صنعت آلومینیوم کشور که به لحاظ تامین مواد اولیه با محدودیت مواجه است و به عنوان صنعتی انرژیبر شناخته میشود، اهمیت دوچندانی دارد. شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو)، به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان آلومینیوم کشور، موضوع ارتقای مستمر بهرهوری را در همه ابعاد و جوانب فعالیت خود در قالب برنامههای مختلف دنبال میکند. به علاوه، این شرکت با بهرهمندی از تکنولوژیهای پیشرفته و بهکارگیری منابع انسانی متخصص، عملکرد و کارایی فرایندها را تا حد ممکن افزایش داده است که این امر در رشد رقابتپذیری و سودآوری این شرکت نیز موثر واقع میشود.
نخستین کنفرانس ملی آهنسازی ایران طی روزهای ۲۱ و ۲۲ آذر ماه ۱۴۰۳ به همت شرکت فولاد کاوه جنوب کیش و مشارکت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد در بندرعباس برگزار شد.
مدیر امور فنی و فرآوری معادن شرکت آلومینای ایران گفت: روند تحولات و پیشرفتهای صنایع و نوسانات بازارها در دنیای امروز، سرعت غیرقابل باوری به خود گرفته است و نوآوریهای فناورانه یا بروز ریسکها و یا رخدادها میتواند این روندها را در مقیاسی عظیم و گسترده تحت تاثیر خود قرار دهد. طبعا در چنین شرایطی، شناخت تحولات روز و افزایش آمادگی بنگاههای اقتصادی برای روبهرو شدن با آنها، مولفهای تعیینکننده در قدرت رقابت و بقای آنها در فضای کسبوکار کنونی جهان برشمرده میشود؛ اهمیت این موضوع در بخش معدن و صنایع معدنی ایران با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور و نیز ریسکهای ناشی از تحریمها دوچندان است.
تحولات مربوط به پیشرفتهای فناوری و گذار انرژی، جهان را به سمت محدود کردن مصرف سوختهای فسیلی و استفاده از منابع تجدیدپذیر انرژی هدایت میکند. این مسئله محرک قدرتمندی برای رشد تقاضای مس به شمار میآید؛ به طوری که بر اساس پیشبینیها تقاضای این فلز بدون جایگزین تا سال ۲۰۵۰ به ۵۰ میلیون تن میرسد. این رشد چشمگیر، اهمیت تکمیل و توسعه زنجیره ارزش مس را در ایران به عنوان کشوری برخوردار از ذخایر مس تقویت میکند. شرکت صنایع مس شهید باهنر به عنوان بزرگترین تولیدکننده محصولات مسی در کشور با استراتژی ورود به حلقههای بالادستی و برطرف کردن چالشها و کاهش ریسک تامین مواد اولیه، رایزنیهایی را برای اتصال این شرکت با شرکت ملی صنایع مس ایران به عنوان بزرگترین متولی مس کشور آغاز کرده است که این مسئله اهرم کلیدی توسعه و پیشرفت این شرکت به شمار میآید.
امروزه نقش و اهمیت تکمیل زنجیرههای ارزش و ورود به حلقههای نهایی تولید در درآمدزایی و توسعه صنایع وابسته و پاییندستی بر کسی پوشیده نیست. در این میان، تکمیل زنجیره مس که پیشزمینه توسعه آن در کشور وجود دارد، از اهمیت بسیاری برخوردار است. شرکت صنایع مس شهید باهنر یکی از تولیدکنندگان برجسته محصولات مسی و آلیاژهای بر پایه مس کشور برشمرده میشود که با توجه به نقش استراتژیک خود به عنوان حلقه واسطه، در مسیر تولید محصولات با ارزش افزوده بالا و در راستای تامین نیاز صنایع پاییندستی گام برداشته است. این رویکرد با نتایج درخور توجهی در تولید و فروش این شرکت در ماهها و سالهای اخیر همراه بوده است. شرکت صنایع مس شهید باهنر در سال جاری واحد تولید گرده مسی و برنجی با ظرفیت تولید ۸۰ تن محصول در ماه راهاندازی کرد که این واحد نهتنها نیاز فعالان صنایع دستی استان کرمان را تامین میکند، بلکه پاسخگوی نیاز صنایع دستی در سایر استانها و برخی کشورهای همسایه نیز خواهد بود. به واسطه راهاندازی واحد تولید گرده مسی و برنجی، این شرکت نقش بسزایی در تکمیل زنجیره ارزش در استان کرمان و کشور ایفا میکند. در همین راستا خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» در گفتوگو با احسان نمازیزاده، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر به بررسی این مسائل و همچنین وضعیت بازار محصولات نیمهساخته مسی کشور پرداخته است.
توسعه صنعت آلومینیوم به عنوان یک صنعت استراتژیک، با تکیه بر مزیت رقابتی انرژی از سالها قبل در کشور مورد توجه قرار گرفت اما امروز فعالیت این صنعت به سبب وجود موانعی در مسیر تامین پایدار انرژی و مواد اولیه مناسب در هالهای از ابهام قرار دارد. در واقع انرژی که روزی مهمترین مزیت رقابتی صنعت آلومینیوم به شمار میآمد، اکنون به گلوگاهی برای این صنعت تبدیل شده است. شرکت آلومینیوم المهدی برای عبور از این چالش با مشارکت گروه مپنا، احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاواتی را در دستور کار قرار داد که توربین اول از بخش گاز این نیروگاه در اواخر سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری رسید و راهاندازی فازهای بعدی نیز در حال پیگیری است. علاوهبراین، مسائلی نظیر کیفیت مواد اولیه، تولید آند باکیفیت، تامین هوای فشرده پایدار، ارتقای سطح مهارت و تخصص نیروی انسانی و بهبود مسائل رفاهی پرسنل از موارد مهمی است که در اولویت اقدامات قرار گرفته تا به این ترتیب، شرکت آلومینیوم المهدی بتواند در پایان سال ۱۴۰۵ به ظرفیت اسمی تولید سالانه ۲۵۳ هزار تن شمش آلومینیوم دست یابد. در همین راستا خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزاتآنلاین» با هدف بررسی شرایط کنونی صنعت آلومینیوم در ایران و اهداف توسعهای این شرکت، گفتوگویی را با حمید رجبپور، مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی تدارک دیده است که متن کامل آن را در ادامه خواهید خواند: