کل 6814 امروز 0
  • تاریخ : پنج شنبه - ۶ - دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 26 - December - 2024
  • ساعت :

    صنایع فلزات اساسی

    «کاوه»، بنیان‌گذار توسعه تحقیق و پژوهش در صنعت آهن‌سازی
    25 - آذر - 1403

    «کاوه»، بنیان‌گذار توسعه تحقیق و پژوهش در صنعت آهن‌سازی

    نخستین کنفرانس ملی آهن‌سازی ایران طی روزهای ۲۱ و ۲۲ آذر ماه ۱۴۰۳ به همت شرکت فولاد کاوه جنوب کیش و مشارکت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد در بندرعباس برگزار شد.

    الزامات و پیش‌نیازهای رقابت‌پذیری بخش صنعت و معدن ایران
    20 - آذر - 1403
    مدیر امور فنی و فرآوری معادن شرکت آلومینای ایران عنوان کرد:

    الزامات و پیش‌نیازهای رقابت‌پذیری بخش صنعت و معدن ایران

    مدیر امور فنی و فرآوری معادن شرکت آلومینای ایران گفت: روند تحولات و پیشرفت‌های صنایع و نوسانات بازارها در دنیای امروز، سرعت غیرقابل باوری به خود گرفته است و نوآوری‌های فناورانه یا بروز ریسک‌ها و یا رخدادها می‌تواند این روندها را در مقیاسی عظیم و گسترده تحت تاثیر خود قرار دهد. طبعا در چنین شرایطی، شناخت تحولات روز و افزایش آمادگی بنگاه‌های اقتصادی برای روبه‌رو شدن با آن‌ها، مولفه‌ای تعیین‌کننده در قدرت رقابت و بقای آن‌ها در فضای کسب‌وکار کنونی جهان برشمرده می‌شود؛ اهمیت این موضوع در بخش معدن و صنایع معدنی ایران با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور و نیز ریسک‌های ناشی از تحریم‌ها دوچندان است.

    نقش مثبت توسعه همکاری «فباهنر» و «فملی» در راستای تکمیل زنجیره ارزش
    17 - آذر - 1403

    نقش مثبت توسعه همکاری «فباهنر» و «فملی» در راستای تکمیل زنجیره ارزش

    تحولات مربوط به پیشرفت‌های فناوری و گذار انرژی، جهان را به سمت محدود کردن مصرف سوخت‌های فسیلی و استفاده از منابع تجدیدپذیر انرژی هدایت می‌کند. این مسئله محرک قدرتمندی برای رشد تقاضای مس به شمار می‌آید؛ به طوری که بر اساس پیش‎بینی‌ها تقاضای این فلز بدون جایگزین تا سال ۲۰۵۰ به ۵۰ میلیون تن می‌رسد. این رشد چشمگیر، اهمیت تکمیل و توسعه زنجیره‌ ارزش مس را در ایران به عنوان کشوری برخوردار از ذخایر مس تقویت می‌کند. شرکت صنایع مس شهید باهنر به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده محصولات مسی در کشور با استراتژی ورود به حلقه‌های بالادستی و برطرف کردن چالش‌ها و کاهش ریسک تامین مواد اولیه، رایزنی‌هایی را برای اتصال این شرکت با شرکت ملی صنایع مس ایران به عنوان بزرگ‌ترین متولی مس کشور آغاز کرده است که این مسئله اهرم کلیدی توسعه و پیشرفت این شرکت به شمار می‌آید.

    نقش استراتژیک «فباهنر» در تکمیل زنجیره مس و توسعه صنایع پایین‌دستی
    19 - شهریور - 1403
    احسان نمازی‌زاده، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

    نقش استراتژیک «فباهنر» در تکمیل زنجیره مس و توسعه صنایع پایین‌دستی

    امروزه نقش و اهمیت تکمیل زنجیره‌های ارزش و ورود به حلقه‌‎های نهایی تولید در درآمدزایی و توسعه صنایع وابسته و پایین‌دستی بر کسی پوشیده نیست. در این میان، تکمیل زنجیره مس که پیش‌زمینه توسعه آن در کشور وجود دارد، از اهمیت بسیاری برخوردار است. شرکت صنایع مس شهید باهنر یکی از تولیدکنندگان برجسته محصولات مسی و آلیاژهای بر پایه مس کشور برشمرده می‌شود که با توجه به نقش استراتژیک خود به عنوان حلقه واسطه، در مسیر تولید محصولات با ارزش افزوده بالا و در راستای تامین نیاز صنایع پایین‎‌دستی گام برداشته است. این رویکرد با نتایج درخور توجهی در تولید و فروش این شرکت در ماه‌ها و سال‌های اخیر همراه بوده است. شرکت صنایع مس شهید باهنر در سال جاری واحد تولید گرده مسی و برنجی با ظرفیت تولید ۸۰ تن محصول در ماه راه‌اندازی کرد که این واحد نه‌تنها نیاز فعالان صنایع دستی استان کرمان را تامین می‌کند، بلکه پاسخگوی نیاز صنایع دستی در سایر استان‌ها و برخی کشورهای همسایه نیز خواهد بود. به واسطه راه‌اندازی واحد تولید گرده مسی و برنجی، این شرکت نقش بسزایی در تکمیل زنجیره ارزش در استان کرمان و کشور ایفا می‌کند. در همین راستا خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» در گفت‌وگو با احسان نمازی‌زاده، مدیرعامل شرکت صنایع مس شهید باهنر به بررسی این مسائل و همچنین وضعیت بازار محصولات نیمه‌ساخته مسی کشور پرداخته است.

    برنامه‌ریزی شرکت آلومینیوم المهدی برای تحقق ظرفیت اسمی/ به امید تحقق چشم‌اندازی روشن
    17 - شهریور - 1403
    حمید رجب‌پور، مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی در گفت‌وگو با «فلزات‌آنلاین»:

    برنامه‌ریزی شرکت آلومینیوم المهدی برای تحقق ظرفیت اسمی/ به امید تحقق چشم‌اندازی روشن

    توسعه صنعت آلومینیوم به عنوان یک صنعت استراتژیک، با تکیه بر مزیت رقابتی انرژی از سال‌ها قبل در کشور مورد توجه قرار گرفت اما امروز فعالیت این صنعت به سبب وجود موانعی در مسیر تامین پایدار انرژی و مواد اولیه مناسب در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. در واقع انرژی که روزی مهم‌ترین مزیت رقابتی صنعت آلومینیوم به شمار می‌آمد، اکنون به گلوگاهی برای این صنعت تبدیل شده است. شرکت آلومینیوم المهدی برای عبور از این چالش با مشارکت گروه مپنا، احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاواتی را در دستور کار قرار داد که توربین اول از بخش گاز این نیروگاه در اواخر سال ۱۴۰۲ به بهره‌برداری رسید و راه‌اندازی فازهای بعدی نیز در حال پیگیری است. علاوه‌براین، مسائلی نظیر کیفیت مواد اولیه، تولید آند باکیفیت، تامین هوای فشرده پایدار، ارتقای سطح مهارت و تخصص نیروی انسانی و بهبود مسائل رفاهی پرسنل از موارد مهمی است که در اولویت اقدامات قرار گرفته تا به این ترتیب، شرکت آلومینیوم المهدی بتواند در پایان سال ۱۴۰۵ به ظرفیت اسمی تولید سالانه ۲۵۳ هزار تن شمش آلومینیوم دست یابد. در همین راستا خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین» با هدف بررسی شرایط کنونی صنعت آلومینیوم در ایران و اهداف توسعه‌ای این شرکت، گفت‌وگویی را با حمید رجب‌پور، مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی تدارک دیده است که متن کامل آن را در ادامه خواهید خواند:

    بازی با صنعتگر ممنوع!
    13 - شهریور - 1403

    بازی با صنعتگر ممنوع!

    بر اساس آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، سه میلیون و ۳۱۶ هزار تن انواع مقاطع طویل فولادی در سه ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ در کارخانه‌های مختلف نورد تولید شده که این میزان با کاهش ۲٫۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل (سه میلیون و ۴۱۳ هزار تن) همراه بوده است. فعالان این بخش در حالی موفق به تولید دو میلیون و ۶۴۰ هزار تن میلگرد در سه ماهه ابتدایی سال جاری شدند که در مدت مشابه سال ۱۴۰۲، دو میلیون و ۷۷۵ هزار تن از این محصول تولید کرده بودند. از ابتدای فروردین ماه تا پایان خرداد ماه امسال، ۴۳۲ هزار تن تیرآهن در واحدهای نورد تولید شد که این میزان با رشد ۸٫۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل (۳۹۷ هزار تن) همراه بود. همچنین در سه ماهه ابتدایی امسال، ۲۴۴ هزار تن نبشی، ناودانی و سایر مقاطع فولادی (مانند مفتول) تولید شد که افزایش ۱٫۲ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال پیش (۲۴۱ هزار تن) رقم زد. با توجه به نام‌گذاری سال جدید بر مبنای جهش تولید، انتظار آن می‌رفت که شرایط لازم جهت تحقق این مهم در صنایع مختلف فولادی کشور به ویژه کارخانه‌های نورد فراهم شود و برای مثال معضل قطعی برق که چند سالی هست گریبان فعالان این صنعت را گرفته، کاهش پیدا کند. با این وجود نه تنها اقدامات لازم جهت تامین برق پایدار تولیدکنندگان فولاد انجام نشد بلکه علی‌رغم رایزنی‌های بسیار با مسئولان ذی‌ربط و قول مساعدت‌های لازم در این زمینه، قطعی برق واحدهای فولادی زودتر از زمان موعد آغاز شد و به دو روز در هفته نیز افزایش یافت.

    وارونگی
    13 - شهریور - 1403

    وارونگی

    در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته برخلاف پیش‌بینی‌‌های افزایش قیمت مس، بهای این فلز سرخ در بورس فلزات لندن روز جمعه ۱۲ مرداد ماه ۱۴۰۳ (دوم آگوست ۲۰۲۴)، ۰٫۲ درصد معادل ۲۱ دلار نسبت به روز معاملاتی قبل از آن کاهش یافت و به هشت هزار و ۹۷۷ دلار رسید. این در حالی است که حدود دو ماه پیش در روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری (۲۰ می ۲۰۲۴)، قیمت مس در «LME» نسبت به روز معاملاتی قبل از آن ۴٫۴ درصد برابر با ۴۵۹ دلار افزایش یافت و به بالاترین سطح خود در این ماه یعنی ۱۰ هزار و ۸۵۷ دلار رسید. باید توجه داشت که مولفه‌های متعددی در بازارهای جهانی روی قیمت مس تاثیرگذارند اما در حال حاضر انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا و تقاضای چین برای خرید این فلز دو عامل اصلی محسوب می‌شوند.

    آرامش نسبی بازار قراضه آلومینیوم
    13 - شهریور - 1403

    آرامش نسبی بازار قراضه آلومینیوم

    امروزه رشد سریع جمعیت جهان و افزایش نیازهای بشر به منابع مصرفی و انرژی باعث شده است تا شاهد ایجاد تحولاتی در شرایط آب‌و‌هوایی و روشن شدن زنگ خطر پایان منابع تجدیدناپذیر باشیم. به همین دلیل اکثر رهبران و سیاست‌گذاران کشورها با یک نظر اجمالی تصمیم گرفتند که با اعمال تغییراتی در مسیر حرکت اقتصاد و صنعت جهان، تاثیرات منفی این خطرات را کاهش داده و یا خنثی‌ کنند.

    دستاوردهای ارزشمند شرکت ذوب‌ آهن اصفهان در حوزه ارتقای عملکرد مالی
    30 - مرداد - 1403

    دستاوردهای ارزشمند شرکت ذوب‌ آهن اصفهان در حوزه ارتقای عملکرد مالی

    امروزه بازار فولاد متاثر از تحولات بازار مصرف و گسترش تنوع کاربردهای آن در صنایع و زیرساخت‌ها، فضای رقابتی خاصی را پیدا کرده‌ است. طبیعتا در چنین شرایطی شرط رقابت‌پذیری و رشد صنایع فولادی، شناخت بازار مصرف و عرضه محصولاتی ارزش‌افزا و متناسب با نیاز بازارها است. در همین راستا شرکت ذوب‌‎آهن اصفهان که لقب مادر صنعت فولاد کشور را به دوش می‌کشد، با برنامه‌ریزی برای تولید محصولات نوآورانه پاسخگویی به نیاز بازار توانسته است علاوه بر تامین نیاز داخلی، بازارهای صادراتی خود را در بیش از ۲۰ کشور جهان توسعه دهد و به این ترتیب رشد درآمد قابل توجهی را تجربه کند. از سوی دیگر، این شرکت با متمرکز شدن بر تامین پایدار و به صرفه نهاده‌های تولید مانند زغال‌سنگ و سنگ‌آهن و تکیه و اعتماد بر تولیدکنندگان داخلی در مسیر مدیریت هزینه‌های تولید حرکت می‌کند که ماحصل این راهبردها و استراتژی‌ها بهبود عملکرد مالی این شرکت بوده است.

    برو بالا