حوضه دریای خزر با مقدار میانگین بارش ۳.۳ میلیمتر و بیشینه بارش ۴۷ میلیمتر پربارانترین حوضه درجه یک کشور در هفته جاری خواهد بود.
استان هرمزگان باتوجه به خشکسالیهای پی در پی، کاهش بارندگی و همچنین پایین آمدن آبهای زیرزمینی و سطحی و کاهش آب سدها، سالهای متمادی با مشکل کمآبی مواجه بوده که در این راستا میتوان با تامین آب از طریق احداث آبشیرینکنها و نمک زدایی آب دریا بهعنوان یک ضرورت، کم آبی را در این استان التیام بخشید.
وزیر نیرو گفت: آبگیری مخازن سدهای کشور به منظور مدیریت منابع آبی آغاز شده است تا کسری موجود در ابتدای دوره سالآبی برطرف شود.
حجم ذخیره آب در سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه) با رشد ۱۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه شده است.
درصد پرشدگی سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه) تا ۱۲ آبانماه به ۴۴ درصد رسید.
در پی مصرف بیرویه منابع تجدیدپذیر آب و تهدید جدی برای پایداری منابع آبی کشور، وزارت نیرو از برنامهای به نام «نقشه راه آب» رونمایی کرده که هدف آن بازگرداندن تعادل به سیستم آب کشور تا افق ۱۴۲۰ است.
رئیس موسسه تحقیقات آب کشور گفت: فراخوان مدلسازی هیدرولیکی و فیزیکی نیروگاه راغون توسط تاجیکستان اعلام شد و متقاضیانی از کشورهای اروپایی و روسیه اعلام آمادگی کردند، اما مؤسسه تحقیقات آب جمهوری اسلامی ایران برای این مدلسازی انتخاب و اجرای کار آغاز شد.
سخنگوی صنعت آب درباره نقش سدها در هدایت و مدیریت روانابها گفت: وزارت نیرو برای ذخیره بارشها بیش از ۵۷ میلیارد مترمکعب مخزن در داخل کشور ساخته است.
سخنگوی صنعت آب گفت: با وجود سال نرمال بارشی، ورودی سدها نسبت به متوسط پنج ساله کاهش ۱۴ درصدی داشته است.