به گزارش کنکاش فردا، تحولات علم و تکنولوژی و دامنه گسترده تاثیرگذاری آنها بر رقابتپذیری و کارآیی صنایع در کنار ظهور نسل چهارم صنعت و آهنگ تغییرات به سمت انقلاب صنعتی پنجم، اهمیت و جایگاه توسعه ظرفیتهای فنی و مهندسی را در تقویت صنایع به طور قابلتوجهی ارتقا داده است؛ به طوری که امروز شرکتهای تکنولوژیک و فنی و مهندسی پیشران نوآوریها و پیشرفتهای فناورانه و توسعه صنعتی کشورها به شمار میآیند و نقشی حیاتی و استراتژیک در توسعه زیرساختها و صنایع و اجرای پروژههای بزرگ صنعتی ایفا میکنند. شرکت بینالمللی مهندسی ایران (ایریتک) که از بازیگران کلیدی توسعه صنعتی کشور به شمار میآید، با رسالت شناخت و تحلیل تحولات جهانی در حوزه صنعت و پیادهسازی و سرعتبخشی به اجرای پروژههای توسعهای در بخش معدن و صنایع معدنی و فلزی فعالیت خود را در بیست و هفتم آذر ماه سال ۱۳۵۴ آغاز کرد و امروز در حالی چهل و نهمین سالروز شکلگیری و تولد خود را جشن میگیرد که با بهرهمندی از دانش و تجربه در اجرای پروژههای «EPC» در حوزه معدن، صنایع معدنی و فلزی و نفت و گاز، شرکتی سرآمد و منحصربهفرد در توانمندیهای فناورانه و دانشی در مسیر توسعه صنایع کشور برشمرده میشود. ایریتک در کارنامه پرافتخار خود، نقشآفرینی در اجرای پروژههای بزرگی نظیر احداث مجتمع فولاد مبارکه را به ثبت رسانده است و با بهرهگیری از دانش روز و تکیه بر دانش فنی و تخصص خود در مسیر توسعه ظرفیتهای دانشی و توسعه زیرساختهای فناورانه در صنعت گام برمیدارد.
یک نقش اثرگذار
تحولات تکنولوژیک محیط کسبوکار و صنعت همه ابعاد و جوانب بازارها و صنایع را تحت تاثیر قرار داده و موجب بازتعریف مولفهها و عوامل موثر بر رقابتپذیری فعالیتهای صنعتی شده است. از این رو سرمایهگذاری در توسعه ظرفیتهای دانشی و فناورانه، یکی از الزامات و پیشنیازهای همگام شدن با تحولات روز و حفظ قدرت رقابت در بازارهای جهانی برشمرده میشود. طبیعتا هماهنگ شدن با فناوریهای نوین در ایران که در رتبه دهم بزرگترین تولیدکنندگان فولاد جهان قرار میگیرد و از پتانسیل بالایی برای توسعه زنجیرههای ارزش سایر مواد معدنی برخوردار است، اهمیت بسیاری دارد. صنعت فولاد به عنوان یکی از محورهای رشد اقتصادی کشور در سالهای اخیر پیشرفتهای چشمگیری را هم از حیث توسعه ظرفیتهای تولید و هم اجرای پروژههای متعدد فنی و مهندسی تجربه کرده که بخش عمدهای از این پیشرفتها با تکیه بر دانش و تخصص بالای شرکت مهندسی بینالمللی ایران رقم خورده؛ دانش و تخصصی که حاصل سالها تلاش و همکاری با شرکتهای بزرگ صاحبتکنولوژی جهان مانند «Outotec» فنلاند، «CMI» بلژیک، «SMS» آلمان، کوبه استیل ژاپن و… است.
عملکرد شرکت بینالمللی مهندسی ایران در چند سال گذشته در توسعه پروژههای صنعتی کشور، از شرایط رونق پیشین خود فاصله گرفته بود. با این حال، با توجه به اهمیت طرحها و پروژههای توسعهای در راستای اهداف کلان اقتصادی و صنعتی کشور و در سایه تغییر در رویکردهای مدیریتی و دیدگاههای راهبردی و سیاستگذاری ایریتک، اجرا و پیشبرد پروژهها دچار تحولی جدی شد و فعالیتهای این شرکت، سرعت و دامنه چشمگیری پیدا کرد. اولین آرک کوره قوس الکتریکی و فرایند ذوب پروژه فولادسازی قائنات را میتوان از جمله مظاهر این روند پرقدرت و پرشتاب عنوان کرد. پروژه فولاد قائنات با ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن بیلت، از جمله پروژههای پیشرانان پیشرفت ایران بود که در شرایط تشدید تحریمهای اقتصادی، روند اجرای آن تقریبا متوقف شده بود. سرانجام این پروژه در شهریور ماه سال ۱۴۰۳، پس از ۱۶ سال و تنها با بهرهگیری از دانش و تخصص ایریتک به بهرهبرداری رسید. آنچه در خصوص پروژه فولاد قائنات اهمیت دارد، نصب و راهاندازی تجهیزات و ماشینآلات توسط مهندسان و متخصصان داخلی است؛ موضوعی که توانمندی بالای این شرکت را در تسریع اجرای پروژههای فنی و مهندسی صنعت فولاد نشان میدهد. علاوهبراین، ایریتک با اتکا به توان و توانمندی متخصصان خود، پروژههای استراتژیک توسعهای دیگری را نیز در زنجیره فولاد کشور در دست اجرا دارد. طرح احیای مستقیم شرکت آهن و فولاد الماس آرتاویل و پروژه فولاد اقلید پارس نیز از جمله دیگر پروژههای مهم ایریتیک در این مسیر به شمار میآیند.
ایریتک به منظور ارتقای سطح توانمندیهای خود در توسعه صنایع معدنی و فلزی، تقویت مستمر ارتباط با شرکتهای صاحب تکنولوژی را نیز در برنامه دارد و به منظور تسریع و مدیریت سریع پروژههای استراتژیک در صدد گسترش همکاری با آنها است. باید توجه داشت از جمله پروژههای مهم در دست اقدام ایریتک میتوان به پروژه فولادسازی و نورد قروه کردستان اشاره کرد که در راستای تسریع در اجرا و راهاندازی و بهرهبرداری از این پروژه حیاتی، توسعه روابط با شرکت ایتالیایی دانیلی مورد توجه قرار گرفته است. از دیگر پروژههای در دست اقدام این شرکت میتوان به تغییر مکانیزم اجرایی و مالی قرارداد پروژههای تغلیظ سنگآهن سنگان، احداث سیلوهای آهن اسفنجی شرکت فولاد هرمزگان و پروژه احداث واحد تغلیظ طلای کردستان اشاره کرد. علاوهبراین موارد، ایریتک در ابتدای سال جاری برنده مناقصه عمومی پروژه مهندسی، تامین، اجرا و راهاندازی طرح نورد میلگرد شاخه و کلاف میبد با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن محصول شد که این مسئله گستردگی و تنوع خدمات فنی و مهندسی ایریتک را در طول زنجیره فولاد نشان میدهد. در واقع به جرات میتوان گفت که دانش فنی ساخت و توسعه نه فقط در مقیاس صنعت فولاد بلکه در کل زنجیرههای ارزش تسری یافته است؛ به طوری که امروز ایریتک این قابلیت را دارد که فعالان بخش معدن و صنایع معدنی و فلزی را از حلقههای ابتدایی زنجیره ارزش تا تولید محصولات نهایی همراهی کند.
نماد خوداتکایی
به طور کلی، شرکت بینالمللی مهندسی ایران به عنوان ارائهدهنده خدمات فنی و مهندسی و بازیگر توسعه صنایع معدنی و فلزی کشور، تقویت و توسعه دانش و تخصص را به شکل عملی و کاربردی اساس مسیر بهبود عملکرد و پیشرفت مستمر خود قلمداد میکند و با تغییرات اساسی در راهبردها و استراتژیهای خود در صدد ایجاد تحول بزرگی در توسعه صنایع معدنی و فلزی کشور است که این مسئله به بهبود و ارتقای عملکرد این شرکت نیز کمک شایانی میکند. استفاده از سیستمها و ابزارهای مدیریت دانش و سرمایهگذاری و برنامهریزی برای تقویت توانمندیهای دانشی و فناورانه، از جمله موضوعات حائز اهمیت برای ایجاد تحولات اساسی این شرکت به شمار میروند. بنابراین سرمایهگذاری و برنامههای ساختاریافتهای برای رشد فراگیر و هدفمند ایریتک انجام میشود که همگی بسترساز رشد اقتصادی و توسعه صنعتی کشور نیز هستند. به این ترتیب میتوان انتظار داشت که رسالت توسعه بخش معدن و صنایع معدنی با مدیریت و اجرای دقیق پروژههای صنعتی به بهترین شکل محقق میشود.
اجرای پروژههای بزرگمقیاس صنعتی با تکیه بر دانش تخصصی داخلی و بدون وابستگی به کشورهای صاحب تکنولوژی توسط ایریتک، بیانگر توانمندی بالای این شرکت در حوزه خودکفایی و خوداتکایی است و با توجه به همین موضوع، این شرکت هماکنون استراتژیهای جدید خود را بر مبنای حرکت به سمت هوشمندسازی و نفوذ به بازارهای جدید دنبال میکند. به عبارت دقیقتر، ایریتک توانایی ارائه هرگونه خدمات فنی و مهندسی را برای اجرای پروژههای مختلف از نخستین مرحله تا بهرهبرداری کامل دارد و با توجه به این مسئله در چشمانداز خود، صادرات خدمات را در قالب برند معتبر ایریتک در دستور کار قرار داده است. تحقق این مسئله علاوه بر ارتقای توانمندیهای این شرکت موجب جذب سرمایه خارجی و داخلی در راستای توسعه صنعت و افزایش تعاملات این شرکت با همتایان خارجی خود خواهد شد. علاوهبراین، اتخاذ رویکردهای جدید و بسترسازی برای ورود به عرصه رقابت بینالمللی، به بهبود و ارتقای عملکرد و قدرت رقابت این شرکت و ورود به حوزههای جدید نیز کمک شایانی میکند.
باید در نظر داشت که تقویت روابط بینالمللی و حرکت به سمت توسعه بازارهای جهانی، زمینه مناسب برای دسترسی به تکنولوژیهای جدید را فراهم میآورد. از آنجایی که تحولات فناورانه صنعت به سرعت در حال بهبود و ارتقای سطح بهرهوری فعالیتهای صنعتی هستند، ایریتک نیز میتواند با بهرهگیری و توسعه دانش فنی و تخصصی در تسریع انتقال و کسب فناوریهای نوین نقش کلیدی ایفا کند و با اجرای پروژههای صنعتی بر پایه جدیدترین تکنولوژیها، رسالت ارزشمند خود را در حوزه توسعه صنعتی و ارتقای دانش و تخصص داخلی به انجام برساند. در این میان، منابع انسانی یکی از محورهای اساسی تحقق اهداف و برنامههای کلیدی این شرکت به شمار میآیند که با توجه به اهمیت این مسئله در برنامهریزیهای استراتژیک این شرکت، ارتقای سطح دانش فنی و مهارت این سرمایههای ارزشمند سازمانی در دستور کار قرار گرفته است تا تضمینی برای پیشرفت و توسعهای همهجانبه در تقویت زیرساختهای دانشی و فناورانه باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
روز سهشنبه چهارم دی ماه 1403، مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام مجتمع فولاد غدیر نیریز در سال مالی منتهی به 31 شهریور 1403 با تصویب سود یک هزار و ۵۳۰ ریالی برای هر سهم برگزار شد.
اعضای کمیته ارزی اتاق ایران، مقرر کردند با همکاری سازمان برنامه و بودجه، صندوق توسعه ملی و اتاق ایران بدهیهای ارزی به این دو صندوق، تعیین تکلیف شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: در حوزه فراپسکرانه به دنبال احداث شهر لجستیک هستیم و نیاز است ارگان های مختلف به ما کمک کنند که زمین مورد نیاز برای احداث این شهر را مهیا کنیم.
معاون نخستوزیر روسیه از اجرای توافقنامه منطقه آزاد تجاری بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران در سال ۲۰۲۵ خبر داد و گفت: تجارت روسیه و ایران در ۹ ماهه سال ۲۰۲۴ رشد کرده است.
دیدگاه بسته شده است.