به گزارش کنکاش فردا، دامین یا دامنه (Domain) نامی است که وبسایت از طریق آن قابل دستیابی بوده و بهطور کلی از دو بخش نام و پسوند تشکیل شده است. نام دامنه بخشی است که گویای نام برند یا فعالیت شما بوده و آن را به دلخواه خود انتخاب میکنید.
پسوندهای مجاز و معتبر در واقع پسوندهایی هستند که توسط کمیته مخصوص تأیید و تصویب پسوندها یعنی آیکن (ICANN) تأیید شده باشند. نمونههای پسوندهای متداول com، org و ir هستند و انتخاب نام دامنه مناسب و ساده بسیار مهم بوده و همچنین در رتبهبندی (Ranking) نتایج جستوجوی گوگل نیز تأثیرگذار است.
در ایران، پژوهشگاه دانشهای بنیادی از جمله مراکز اصلی برای ثبت دامنههای اینترنتی به شمار میرود و هر کاربری که تمایل به ثبت دامنهای برای بازگشایی سایت خود داشته باشد، باید به سایت این مرکز و یا یکی از نمایندگان فعال آن در سطح کشور مراجعه کند. این پژوهشگاه همچنین آماری دقیق از دامنههای ایرانی را به دست میدهد.
طبق آخرین آمار موجود در مرکز ثبت دامنه کشوری ایران، از ابتدای ثبت دامنههای فارسی در کشور تاکنون یک میلیون و ۴۹۵ هزار و ۱۹۰ دامنه ثبت شده است و از بین پسوندهای ثبتشدهی فارسی، پسوند ir با یک میلیون و ۴۸۷ هزار و ۲۰۹ دامنه فعال در صدر قرار دارد که نشان میدهد بیشترین سهم متعلق به همین پسوند است. این در حالی است که تا پایان آبانماه، یک میلیون و ۵۰۲ هزار و ۲۱۱ دامنه ثبت شده بود.
پس از دامنه ir، دامنه co.ir با ۴۱۲۶ مورد، دامنه ایران با ۱۲۷۳ مورد و دامنه ac.ir با ۱۲۲۱ دامنهی فعال هستند. همچنین دامنههای دیگری وجود دارند که کمتر از ۱۰۰۰ مورد به نام آنها ثبت شده است. دامنه id.ir با ۶۴۲ مورد، دامنه sch.ir با ۲۴۷ مورد، دامنه org.ir با ۲۴۱ مورد و دامنه gov.ir با ۲۰۴ مورد نیز در رتبههای بعدی لیست قرار دارند. کمترین دامنه ثبتشده نیز متعلق به دامنه net.ir با ۲۷ دامنه فعال است.
به گفته مسوولان، با توجه به اینکه مطابق با سند طرح کلان شبکه ملی اطلاعات، توسعه خط و زبان فارسی تا سال ۱۴۰۴ به عنوان یکی از اهداف راهبردی در نظر گرفته شده و دامنه فارسی ایران تأثیر زیادی در تحقق این هدف دارد، پیشنهاد میشود که امکان ثبت دامنه فارسی برای استارتآپها و کسبوکارها سریعتر از سازمانهای دولتی فراهم شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مدیرعامل شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه یزد گفت: کارخانه کلافسازی با ظرفیت تولید ۴۵۰ هزار تن کلاف فولادی، به رغم چالشها و موانع متعدد از جمله تحریم، مشکلات مالی و انتقال فنآوری که در مسیر هفت ساله ساخت با آنها مواجه بودیم، با پیشرفت صد درصدی تا پایان دیماه امسال افتتاح میشود.
طی معاملات امروز بورس انرژی ایران، برای نخستینبار سوخت سبز در این بورس به فروش رسید.
روسیه در ۲ تا سه سال آینده به رهبر جهانی استخراج ارزهای دیجیتال تبدیل میشود.
جزئیات سند ساماندهی رمزارزها در کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور بررسی و اهداف و سیاست های این سند به تصویب رسید.
دیدگاه بسته شده است.