به گزارش کنکاش فردا، حجتالله غنیمیفرد دیروز (سهشنبه، ۱۷ خردادماه) در نشست «تحولات اخیر بازارهای انرژی و نگاهی کوتاه به آینده» در محل این اندیشکده به آغاز تنش میان روسیه و اوکراین در روزهای پایانی ماه فوریه بهعنوان یکی از رویدادهای مهم سال ۲۰۲۲ اشاره و اظهار کرد: این تحولات نهتنها بازارهای نفت و گاز، بلکه بازار زغالسنگ و بخش انرژیهای تجدیدپذیر را هم تحت تأثیر قرار داده است.
وی با بیان اینکه با افزایش هزینه جهانی خدمات در پی تنش روسیه و اوکراین، قیمت نفت، گاز و الانجی افزایش چشمگیری داشته است، تصریح کرد: درست ۱۰۴ روز پس از آغاز تنش میان روسیه و اوکراین بحران گسترده شد که این موضوع از منظر بازارهای انرژی مهم است. اگرچه روسیه و اوکراین دو کشوری هستند که از لحاظ جمعیت، وسعت و امکانات اقتصادی با یکدیگر قابل قیاس نیستند، بحران ایجادشده به یک اندازه بر آنها تأثیرگذار است.
تحلیلگر ارشد اقتصاد انرژی با اشاره به اینکه آمریکا به نوعی مقابله نظامی با روسیه را از سوی اوکراین برونسپاری کرد و اوکراین که عضویت در ناتو و اتحادیه اروپا را دنبال میکرد به این باور رسید که از این طریق میتواند به خواستههای خود دست یابد، افزود: روسیه در منطقه بحران آسیبهای اقتصادی غیرقابل جبرانی دریافت خواهد کرد. هزینه این جنگ برای اوکراین فارغ از خسارت به شهرها و کارخانههای ویرانشده، ۱۵ میلیون آواره است.
غنیمیفرد با بیان اینکه با توجه به شرایط ایجادشده اگرچه نمیتوان با قطعیت سخن گفت، اما قیمت نفت در کوتاهمدت کاهش نخواهد یافت زیرا عرضه و تقاضا تغییری نداشته و این تنها عوامل روانی است که بازار را اینچنین آشفته کرده است، ادامه داد: پیش از بحران روسیه و اوکراین قیمت بنزین در اروپا حدود ۷۰ سنت بوده است و اکنون با تأثیرپذیری روانی از شرایط ایجاد شده، قیمت بنزین به یک دلار و ۲۰ سنت رسیده و این چیزی به غیر از تبعات جنگ نیست.
وی با بیان اینکه حتی در این شرایط عرضه نفت کاهش نخواهد یافت و روسیه حاضر نیست با قطع عرضه، بازارهای صادراتی خود را از دست بدهد، افزود: اگرچه در این میان کشورهای بزرگ هم ذخیرهسازیهای راهبردی خود را آزاد کردند، اما این تأثیری بر قیمت نفت نداشته است. در چنین شرایطی این تنها قیمت نفت نیست که به روند صعودی خود ادامه میدهد، بلکه قیمت گاز هم افزایشی خواهد ماند و حتی قیمت بنزین هم که اگر پیشتر در آمریکا به بالای یک دلار میرسید اعتراضاتی بهدنبال داشت، اکنون به بیش از ۴ دلار برای هر گالن رسیده است.
تحلیلگر ارشد اقتصاد انرژی با اشاره به اینکه کاهش قیمت نفت و فرآوردههای نفتی از سیاستهای این سیاستگذاران نیست، تصریح کرد: قیمت برق هم از سال گذشته در اروپا و حتی چین بهشدت افزایش یافته و این مسئله حتی بر قیمت مواد غذایی هم تأثیرگذار بوده است. اینجاست که بهخوبی میتوان مشاهده کرد رکود اقتصادی در راه است و این رکود میتواند به مشکلات و ناآرامیهای اجتماعی منجر شود. میتوان به صراحت گفت افزون بر این موارد در میانمدت خسارت اقتصادی و انسانی جنگ روسیه و اوکراین روز به روز بیشتر خواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) بر ضرورت همسویی پروژهها و طرحهای شورای راهبردی دانشبنیان بخش کشاورزی با برنامه هفتم توسعه و سند ملی امنیت غذایی تاکید کرد و خواستار آسیبشناسی دقیق درباره تحقیقات و بخش اجرا برای حل چالشهای بخش کشاورزی شد.
شاخص کل بورس تهران در معاملات امروز (چهارشنبه، ۱۲ دی) با ۲۸ هزار و ۷۹۲ واحد رشد در ارتفاع ۲ میلیون و ۷۸۸ هزار و ۲۱۴ واحدی قرار گرفت.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران و دبیر شورای عالی صادرات غیرنفتی از برگزاری نخستین نشست شورای عالی صادرات غیرنفتی کشور در دولت چهاردهم خبر داد.
با گذشت ۲۰ روز از آغاز فعالیت بازار ارز تجاری، میزان معاملات آن به روزانه ۱۵ میلیون دلار رسیده و تا پایان ماه جاری با ورود ارز پتروشیمیها به آن، حجم معاملات تا ۴۰۰ میلیون دلار در روز خواهد رسید.
دیدگاه بسته شده است.