به گزارش کنکاش فردا، «جعفر آهنگران» در نشست ابهامات حکمرانی مناطق آزاد؛ از سیاستگذاری تا هدفگذاری اظهار داشت: یکی از مهمترین چالشهای مناطق آزاد نداشتن طرح جامع است و به همین دلیل تغییرات مدیریتی سرنوشت متفاوتی را برای این محدودهها رقم میزند، اما اگر طرح جامع به عنوان یک نقشه راه تدوین شود با جابهجایی مدیران مسیر تغییر نخواهد کرد.
وی افزود: بیثباتی مدیریتی، اداره مناطق آزاد را دچار مشکل کرده است و به همین دلیل نیاز به تصویب طرح جامع وجود دارد تا بعد از انجام یک مسیر راهبردی، تعیین استراتژی مناسب و مشخص شدن ماموریت این محدودهها، طرح جامع و پس از آن طرح تفضیلی تصویب شود و بتوانیم به ارزیابی عملکرد مناطق بپردازیم.
آهنگران با تاکید بر اینکه طرح جامع یکی از لوازم حکمرانی خوب است، تاکید کرد: دوره این طرحها ۱۰ساله است و پس از آن نیاز به بازنگری دارد تا بتواند چارچوب مناسبی برای ارزیابی باشد.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف ایجاد مناطق آزاد تمرین فناوری و شیوههای مهم مدیریت است تا در صورت موفق بودن به تمام نقاط کشور تسری پیدا کند، گفت: با همین رویکرد ایجاد مناطق آزاد پیگیری شد و قانون تصویب شده در سال ۷۲ یکی از مترقیترین قوانین جهان است که با گذشت عمر ۳۰ ساله هنوز ظرفیتهایی در آن وجود دارد.
به گفته آهنگران، قوانین و مقررات بهخوبی تنظیم و تصویب شده اما مشکلات در زمینه اجرایی است که اگر از همان نقشه راه مناسب پیروی شود به اقتصاد جهانی دست خواهیم یافت.
همچنین در ادامه «حسین نصیری» مدیر اسبق منطقه آزاد کیش گفت: لازمه موفقیت ثبات رویه همراه با مدیریت یکپارچه و تضمین و امنیت سرمایه است که با یکپارچه سازی اداره این محدودهها به پروژهای فراملی و دستیابی به نتیجه دلخواه تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه مناطق آزاد بدون تعریف مناسب و باور نتیجه بخش بودن آن ایجاد شده است، اظهار داشت: عدهای این محدودهها را مرکزی برای فساد و عدهای دیگری راهی برای توسعه میدانستند، در حالی که اگر درک درستی از آن وجود داشت میتوانستیم از طریق مناطق آزاد در اقتصاد تحرک ایجاد کنیم.
مدیر اسبق منطقه آزاد کیش با بیان اینکه سازمان تجارت جهانی اعلام کرد که ایران با نقشه فعلی میتواند ۱۰.۷ درصد بر اقتصاد جهانی تاثیر گذارد، تصریح کرد: این ارقام در صورت به ثمر نشست ۱۰ هزار میلیارد دلار ارزشگذاری میشود، با وجود ۱۵ کشور همسایه که یکسوم آن در خشکی محصور است، مناطق آزاد میتواند راهکار برای توسعه درآمد کشور باشد.
نصیری افزود: مناطق آزاد باید منابع جدید خلق کنند زیرا منابع در تمام جهان محدود است و این محدودهها برای توسعه برنامهریزی شده است زیرا توسعه از جدار مرزها انجام میشود
«کمال دهقانی فیروزآبادی» نیز در این نشست با بیان اینکه نمیتوان مناطق آزاد را بدون اصل اقتصاد تعریف کرد، تاکید کرد: در سالهای گذشته نامگذاری سال سمت و سوی اقتصادی داشته تا توجه عمومی به این سمت متمرکز شود زیرا اقتصاد مهمترین بخش کشور است.
وی با بیان اینکه برای مناطق آزاد دولتها زیرساختها را فراهم کردند و بعد برای مدیریت مناطق آزاد را واگذار کردند، گفت: هدف ایجاد این محدودهها رونق اقتصادی و اتصال به اقتصاد جهانی بود تا با جذب سرمایه گام دیگری در این زمینه برداشته شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: با توجه به تامین کسری نهادههای اولیه تولید از محل واردات، توقع واردات دانش فنی به روز بذر، کود و سم را به کشور داریم.
ارزش سرمایه گذاریهای معدن و صنایع معدنی با راهبری ایمیدرو در استان کردستان در حال انجام است، از ۵۰.۴ هزار میلیارد تومان عبور میکند.
مدیرعامل پالایشگاه آبادان گفت:با بهرهبرداری از واحد شکست هیدروژنی که بخش اول فاز ۲ توسعه پالایشگاه آبادان است، روزانه ۴ میلیون لیتر به تولید گازوئیل این پالایشگاه افزوده شده است.
یکی از شرکتهای فناور، دستگاه نانوحبابساز هیدرودینامیکی را تولید کرده که قادر به تصفیه پساب صنایع با کارایی بالا و هزینه کم است. این دستگاه به مواد افزودنی نیاز ندارد و برای محیط زیست مشکلی ایجاد نمیکند.
دیدگاه بسته شده است.