ایجاد بازار تخصصی برای پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان در فرابورس

مشاور وزیر اقتصاد گفت: یک بازار تخصصی برای پذیرش شرکت های دانش بنیان در فرابورس در نظر گرفته شده است.

به گزارش کنکاش فردا، روح‌الله ابوجعفری، مشاور وزیر اقتصاد امروز در مراسم رونمایی از نظام جدید ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود، گفت: تا دو روز آینده سالگرد ابلاغ آئین نامه اجرایی حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در کشور است و ارزش‌گذاری شرکت‌های دانش بنیان اهمیت دارد.

وی افزود: برای این منظور یک بازار تخصصی برای پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان در فرابورس در نظر گرفته شده است و شرکت‌های دانش‌بنیان در این بازار پذیرش می‌شوند.

مشاور وزیر اقتصاد با بیان اینکه در حال حاضر شرکت‌های دانش‌بنیان نقش مهمی در اقتصاد جهانی پیدا کرده‌اند، گفت: شرکت‌های دانش بنیان در حوزه‌های گمرک، بیمه، بانک و سایر رشته‌ها هستند که ویژگی مهم آن دارایی‌های نامشهود مانند حق اختراع، برند و فناوری‌های دانش‌بنیان است.

وی ادانه داد: در ۲۵ سال گذشته سرمایه‌گذاری روی دارایی‌های فیزیکی در دنیا ۱۳ درصد کاهش یافته، اما سرمایه‌گذاری در دارایی‌های نامشهود با ۲۵ درصد افزایش همراه شده است.

مشاور وزیر اقتصاد یادآور شد: اگر دارایی‌های نامشهود در نظر گرفته نشوند، شرکت‌های دانش بنیان به مرور مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت و ورشکسته می‌شوند، اما توجه به دارایی‌های نامشهود آنها از این امر جلوگیری می‌کند. در عین حال نباید در ترازنامه شرکت‌ها بر اساس استاندارد ۱۷ دارایی‌های موهومی به‌جای دارایی نامشهود معرفی شود.

آینده اقتصاد کشور روی سرمایه‌گذاری در دارایی‌های نامشهود است

در ادامه این مراسم، خیاطیان، مدیر صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار داشت: بسیاری از کارشناسان معتقدند آینده اقتصاد کشور روی سرمایه‌گذاری در دارایی‌های نامشهود است و سهم این دارایی‌ها در حال حاضر ۱۲ درصد است و به تدریج قابل توجه خواهد شد. در سال ۲۰۲۱، سرمایه‌گذاری روی دارایی‌های نامشهود در دنیا به ۷۴ تریلیون دلار رسیده که نسبت به دو سال قبل خود رشد ۲۵ درصد یافته است.

وی یادآور شد: در تیر ۱۴۰۱ اولین شرکت دانش‌بنیان در بورس پذیرش شد که اتفاق بسیار خوبی بود که چشم‌انداز روشنی از شرکت‌های دانش بنیان فراهم می‌کند.

دانش بنیان‌ها می‌توانند تورم را کاهش دهند

همچنین دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در این مراسم گفت: در صورتی که نظام ارزشگذاری دارایی‌های نامشهود اجرایی شود می‌توانیم بگوییم مهم‌ترین و اصلی ترین رکن اقتصاد دانش‌بنیان خواهد بود. بدون داشتن یک نظام ارزشگذاری صحیح برای دارایی‌های نامشهود امکان توسعه اقتصاد دانش‌بنیان وجود ندارد. بین ۱۰۰ کشور دنیا، حدود ۹۵ درصد دارایی آنها مربوط به دارایی‌های نامشهود است.

وی ادامه داد: تا امروز نظام ارزشگذاری در سه حوزه آماده شده است. تلاش می‌کنیم در استانداردسازی این حوزه کمک کنیم. بخش تشخیص، ثبت و ارزشگذاری در حوزه ارزشگذاری شرکت‌ها در حال انجام شدن است. نکته بعدی اعتباردهی به این ارزشگذاری است. باید این ارزشگذاری را برای بانک‌ها معتبر کنیم و اگر همین یک قلم اجرایی شود تأثیر قابل توجهی خواهد داشت.

دهقانی فیروزآیادی گفت: نکته دیگر بحث تسهیل و تسریع بازار مربوط به دانش‌بنیان ها در بورس است. اگر بتوانیم نظام ثبت، تشخیص و ارزشگذاری را به خوبی به کار بگیریم شاهد نتایج بسیار بزرگی خواهیم بود که منجر به جمع شدن نقدینگی سرگردان در جامعه و کاهش تورم نیز می‌تواند بشود.