به گزارش کنکاش فردا، این نشست که در فضایی صمیمانه و هدفمند برگزار شد، سرفصلی نوین در روابط استان فارس و قطر محسوب میشود.
طرفین با تاکید بر اشتراکات تاریخی، فرهنگی و جغرافیایی دو ملت، به بررسی فرصتهای همکاری در حوزههای اقتصادی، گردشگری سلامت، کشاورزی و آموزش عالی پرداختند.
استان فارس؛ قطب آینده همکاریهای منطقهای
بر اساس اجماع کارشناسان حاضر در این نشست، فارس با ظرفیتهای بینظیر طبیعی، علمی و کشاورزی و جایگاه ممتاز در تولید محصولات درمانی و دانشگاهی، میتواند به قطبی اصلی در همکاری ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس تبدیل شود.
پیشنهادهای کلیدی برای تسهیل روابط
از مهمترین دستاوردهای این دیدار، طرح پیشنهادهایی همچون تاسیس کنسولگری قطر در شیراز، تشکیل کارگروه مشترک اقتصادی و برنامه تبادل دانشجو میان دانشگاههای دو طرف بود؛ این پیشنهادها با استقبال وزیر بازرگانی قطر روبهرو شد و نویدبخش شروعی عملیاتی برای همکاریهای آتی است.
شیراز؛ مقصدی امن برای سرمایهگذاران قطری
استاندار فارس در این دیدار با اشاره به جایگاه راهبردی شیراز در جنوب ایران، این شهر را مقصدی مطمئن برای سرمایهگذاری در حوزههای گردشگری، سلامت و تجارت توصیف کرد.
حسینعلی امیری، پیشنهاد تاسیس کنسولگری قطر در شیراز را گامی کلیدی برای تسریع روابط دوجانبه دانست و آمادگی استان را برای تشکیل کارگروه مشترک اقتصادی با مشارکت نهادهای بخش خصوصی اعلام کرد.
دانشگاههای شیراز؛ پل ارتباطی با قطر
وی همچنین بر لزوم تبادل دانشجو میان دانشگاههای شیراز و مراکز آموزشی قطر تاکید کرد و این اقدام را بستری برای تعمیق پیوندهای علمی دو طرف خواند.
وزیر بازرگانی قطر: ایران اولویت همکاریهای منطقهای ماست
وزیر بازرگانی، صنایع و تجارت خارجی قطر نیز در این نشست با تجلیل از تاریخ کهن و جایگاه فرهنگی شیراز، ایران را یکی از اولویتهای راهبردی دولت قطر در توسعه روابط منطقهای برشمرد.
احمد بن محمد آلسید افزود: شیراز همواره نزد مردم و سرمایهگذاران قطری شناختهشده و محبوب است و ما این شهر را مقصدی ایدهآل برای فعالیتهای اقتصادی میدانیم.
تسهیل روادید و توسعه مبادلات تجاری
وزیر قطری از برنامههای دولت متبوعش برای تسهیل صدور ویزای تجاری ایرانیان خبر داد و خواستار افزایش مبادلات اقتصادی و فرهنگی با استان فارس شد.
وی با اشاره به حضور بیش از یک هزار شرکت ایرانی در قطر، ابراز امیدواری کرد که شیراز نیز شاهد گسترش همکاریهای مشابه با سرمایهگذاران قطری باشد.
ابراز همدردی با مردم ایران
آلسید در ابتدای سخنان خود، با ابراز همدردی با دولت و ملت ایران در پی حادثه انفجار بندر شهید رجایی هرمزگان، بر عمق روابط انسانی میان دو کشور تاکید کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
با تصویب پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران درخصوص احیا و حفاظت از جنگلهای زاگرس در هشتاد و یکمین نشست سالانه کمیسیون اقتصادی و اجتماعی ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ)، این موضوع در دستور کار مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا (اپدیم) قرار گرفت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ظرفیت های گسترده همکاری ایران و آفریقا، از برنامه ریزی برای افزایش ۱۰ برابری مبادلات تجاری تا سقف ۱۰ میلیارد دلار خبر داد.
مجتمع بندری شهید رجایی که قلب تپنده تجارت کشور محسوب می شود، با تلاش دستگاهها و مسئولان مربوطه در کمتر ۲۴ ساعت به مدار فعالیت بازگشت تا خللی در امر صادرات و واردات کالا و حتی ترانزیت پیش نیاید.
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بخش تعاون بهترین مدل و روش تجمیع سرمایههای خُرد مردمی و تبدیل آنها به تولید و اشتغال است که رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تاکید دارند.
دیدگاه بسته شده است.