به گزارش کنکاش فردا، محمدجواد پیشبین صبح امروز ۲۴ خردادماه در نشست خبری رونمایی از پوستر دومین جشنواره طراحی طلا و جواهر با حضور بخشی از فعالان حوزه جواهرات و گوهرسنگها و شرکتهای دانشبنیان در مرکز نوآوری جواهرات و گوهرسنگها، اظهار کرد: مشهد شهر جهانی گوهرسنگها است. هنر- صنعت طلا و جواهر در سالهای اخیر آنقدر توسعه پیدا کرده که ما متوجه شدیم نیاز به حرکتهایی علمی برای رشد و ارتقا دارد تا از بافت سنتی خود خارج شود. لذا این اقدام منجر به این شد که یک شبکه فراگیر تحت عنوان «کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازارِ جواهرات و سنگهای قیمتی ایران» ایجاد شود.
وی افزود: این کانونها یک شبهِ NGO هستند که فعالیتشان در حوزه صنعت، دانش و بازار است و شبیه شرکتهای دانشبنیان عمل میکنند و زیرمجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستند.
رئیس کمیسیونهای عالی جواهرات کشور بیان کرد: در سالهای اخیر در حوزه جواهرات و گوهرسنگها با کمک اعضای اتحادیه رشد بسیاری داشتهایم. امروز تولید طلا و جواهر در مشهد با همه جای دنیا قابل رقابت است؛ چراکه با جدیدترین تکنیکها انجام میشود. تا الان بیش از ۲۰ کانون در معاونت علمی فناوری ریاستجمهوری مصوب شده مثلا حمل و نقل ریلی شهری، زنبورعسل، رنگ و رزین و.. که به لطف خدا ما از فعالترین کانونهای معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری هستیم.
پیشبین ادامه داد: هنر- صنعت طلا، جواهر و نقره در مشهد در ۱۳ مورد برای اولینبار در کشور فعالیتهایی را انجام داده است، به عنوان مثال اولین پژهشکده گوهرسنگها را ایجاد کرده است و همچنین طراحی جواهرات و ایجاد آکادمی طراحی که حدود ۸۰۰ نفر در آن آموزش دیدهاند از دیگر فعالیتهای آن است.
مدیر مرکز نوآوری، جواهرات و گوهرسنگهای کشور در خصوص نقایص این کار در تفکر سیستم دولتی گفت: در تفکر سیستمی به طلا و جواهر به عنوان یک صنف نگاه میشود، در صورتی که یک صنعت است. ما در تلاش هستیم دید مسئولان را به این حرفه صنعتی تغییر دهیم تا مسئولان اجزاء توسعه آن را هم مثل یک صنعت بچینند. در حال حاضر خوشه این هنر صنعت در مشهد آنقدر گسترده شده که هیچکدام از واحدهای ما بدون طراح تولید نیست.
رئیس کانون جواهرات و گوهرسنگهای ایران با تاکید بر گستره کارآفرینی در این حرفه گفت: ۹۰ درصد طراحیها منطبق بر ایدهپردازیست و هیچکدام کپی شده نیست. بر اساس تحقیقات موسسه جی آی اِی از ابتدای شناسایی یک سنگ تا زمانی که به فروش میرسد دویست حرفه ایجاد میشود. همچنین با ساخت پایه، ۸۰ حرفه هم به آن اضافه میشود، بنابراین ۲۸۰ شغل ایجاد میکند. من سالها در بخش صنایع معدنی کار کردم، در هیچ صنعتی محدوده ایجاد فرصتهای شغلیاش اندازه جواهرات و گوهر سنگها گسترده نیست. همچنین در حوزه جواهرات رشتههای متعددی از دانشگاهها را نیاز داریم مثلا سیالات در آبکاری، فیزیک در کاربردهای لیزر، شیمی در ساخت سنگهای تزئینی و.. بنابراین مجموعه علوم در این حوزه میتوانند درگیر شوند. بنابراین معاونت علمی ریاست جمهوری به ما اجازه این کار را داد و اعتبارات آن را هم فراهم کرد که به نظر من با این مقوله و سرفصل در خاورمیانه همانند آن وجود ندارد.
پیشبین با بیان اینکه این مسابقه ۱۱ داور خواهد داشت، در خصوص این جشنواره تصریح کرد: اولین دور «جشنواره ملی طراحی طلا و جواهر» سال ۹۳ برگزار شد و امسال دومین دور از این جشنواره بعد از گذشت چند سال برگزار خواهد شد که پیشبینی ما این است که بیش از ۲۰۰۰ نفر در این دور از جشنواره شرکت کنند. جایزه نفر اول تا سوم این مسابقه به ترتیب ۶۰، ۳۰ و ۱۵ میلیون تومان است و نفر چهارم تا دهم ۴ میلیون تومان است و یک نفر هم منتخب حاضران خواهد بود که ۲۰ میلیون تومان به او تعلق خواهد گرفت. علاوه بر آن میراث فرهنگی هم متقبل شده به برندگان وام بدهد، مطمئنا این جشنواره محرکِ علاقه، انگیزه و استفاده این حرفه توسطِ جوانان خواهد بود.
در انتهای این مراسم از پوستر دومین جشنواره طراحی طلا و جواهر رونمایی شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
معاون جهادکشاورزی از امضای ۱۷ قرارداد در زمینه های مختلف کودهای زیستی، آفتکش ها، لبنیات بین پژوهشگاه بیوتکنولوژی و بخش خصوصی خبر داد.
رئیس پژوهشگاه نیرو گفت: سال گذشته نزدیکبه ۱۳۰ میلیارد دلار منابع در بخش انرژی به دلایلی مانند اتلاف انرژی و پرداخت یارانهها در این حوزه از دست رفت.
سرپرست معاونت امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات از ایجاد امکان ثبت شکایت از تماسهای صوتی ارزش افزوده تبلیغاتی مزاحم و ناخواسته در سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات ۱۹۵ خبر داد.
روز سهشنبه 18 دی ماه 1403، نشست خبری مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با اهالی رسانه در حاشیه نخستین روز از ششمین دوره جشنواره ملی فولاد در برج میلاد برگزار شد.
دیدگاه بسته شده است.