این یادداشت با فرض انجام توافق میان ایران و آمریکا نوشته شده و هدف آن، جلب توجه مسئولان و ذینفعان به چگونگی بهرهمندی حداکثری از آن در حوزه جذب سرمایهگذاری خارجی است.
پس از توافق :
تیتر بزرگ رسانههای کشور: توافق شد؛ ایران و آمریکا توافق کردند؛ اروپا نیز به دنبال آمریکا توافق کرد؛ تحریمها برداشته شد؛ همکاری بعد از چهل و هفت سال جدایی؛ “سیل سرمایهگذاران در راه ایران و …
اکنون که پس از چهل و هفت سال دشمنی و تقدیم هزاران شهید و صرف هزاران میلیارد تومان هزینه، تامین منافع ملی کشور در توافق با آمریکا قرار گرفت و با تدبیر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و رهبری حکیم آن با همت تیم مذاکرهکننده و ارکان تصمیمگیر به این مهم دست یافتهایم، ضرورت دارد در کوتاهترین زمان و بهترین شکل ممکن، آثار رفع تحریمها در حوزههای گوناگون، به ویژه اقتصاد و توسعه کشور و متعاقب آن معیشت مردم نمایان شود.
در همین راستا، سوالات زیر و پاسخهای آنها میبایست مورد توجه قرار گیرند.
با بررسی سوالات فوق و سوالات احتمالی دیگر و پاسخ آنها، اقدامات ذیل ضروری به نظر میرسد:
اول؛ تعیین فرمانده واحد و هماهنگی بین نهادی در سطح ریاست جمهوری با اختیارات ویژه و تشکیل «ستاد عملیاتی جذب سرمایهگذاری خارجی» به منظور تصمیمگیری و رفع تعارضات و مشکلات احتمالی و نظارت بر عملکرد دستگاهها.
دوم؛ آمادهسازی زیرساختهای اولیه حداکثر ظرف مدت سه ماه شامل ایجاد مراکز یکپارچه سرمایهگذاری خارجی در سطح سفارتها، وزارتخانهها و استانداریها و ارائه شرایط سرمایهگذاری و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری.
سوم؛ بهروزرسانی قوانین و مقررات مرتبط با هدف شفافسازی و کاهش بروکراسی با توجه به رقبای منطقهای و همچنین توجه مزیتهای عمومی و نسبی کشور.
چهارم؛ پاسخگویی به افکار عمومی و مطالبات مردمی با ارائه گزارشات مستمر دورهای.
نتیجه اینکه :
آمادگی عملیاتی برای پذیرش سرمایهگذاری خارجی، نیاز به هماهنگی و اقدامات فراوانی دارد که میبایست به موقع انجام شوند تا دچار مسئله غافلگیری و فرصتسوزی نشویم و موفقیت توافق نه در عمان و سایر کشورها بلکه در میدان عمل اقتصاد ایران تعیین میشود.
هشدار نهایی :
اگر مسئولان به این پرسشها و الزامات عملیاتی پاسخ فوری و عینی ندهند، در این صورت بروکراسی پیچیده و طولانی میتواند باعث کاهش اعتماد سرمایهگذاران خارجی و انتقال فرصتها به کشورهای همسایه شود؛ عدم آمادگی برای بهرهبرداری از توافق میتواند به کاهش اعتماد عمومی و تشدید شکاف بین دولت و ملت منجر شود که در نهایت توجه را از توسعه اقتصادی به مسائل حاشیهای سوق خواهد داد؛ عدم تحقق دستاوردهای ملموس از توافق ممکن است هزینههای سیاسی و اجتماعی را افزایش دهد و فرصتهای موجود را به تهدید تبدیل کند.
در پایان توجه خواننده را به حکمتی از امیرالمومنین علی (ع) جلب میکنیم:
الفُرصَهُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحابِ ، فانتَهِزُوا فُرَصَ الخَیرِ ( نهج البلاغه : حکمت ۲۱ )
فرصت، چون ابر مى گذرد. پس، فرصتهاى کار خوب را غنیمت شمرید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دانشکده فرش دانشگاه هنر اسلامی تبریز به عنوان تنها دانشکده فرش کشور، با هدف تکمیل هرم تحصیلی رشته فرش در ایران، موفق به کسب مجوز پذیرش دانشجو در مقطع دکتری «مطالعات فرش» شد.با تصویب مقطع دکتری مطالعات فرش و اخذ مجوزهای لازم، پذیرش دانشجو از مهرماه سالجاری آغاز میشود.
بازارهای جهانی با وجود تحریمهای جدیدی که از سوی دولت آمریکا بر صنعت نفت ایران تحمیل شده، همچنان تشنه طلای سیاهی است که از سرزمین آریاییها استخراج می شود و به اذعان کارشناسان داخلی و خارجی و تجربه بیش از یک دهه گذشته نشان می دهد که نفت ایران تحریم شدنی نیست.
مدیرکل امور فناوری وزارت نفت گفت:حرکت به سمت اقتصاد دانشبنیان برای تقویت زیرساختها و توسعه فناوریهای داخلی صنعت نفت اهمیت فراوانی دارد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از منابع مالی و فناوریهای جدید بهعنوان ناجی صنعت نفت نام برد و گفت: ضریب بازیافت مخازن نفتی را میتوان با استفاده از دانش روز از ۲۰ درصد کنونی به حدود ۲۹ درصد رساند.
دیدگاه بسته شده است.