به گزارش کنکاش فردا، پیش تر طرح لایحه الزام استفاده از پنلهای خورشیدی در ساختمانهای تهران به صحن شورای اسلامی شهر تهران ارایه شد تا مورد بررسی کارشناسان و کمیسیون های تخصصی قرار بگیرد، این لایحه هنوز به تصویب نهایی نرسیده است.
مهدی عباسی رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران درباره تصویب این لایحه گفته بود که با تصویب آن، برخی ساختمانهای پایتخت ملزم به استفاده از پنلهای خورشیدی خواهند شد.
وی یادآور شد: این الزام شامل ساختمانهای بزرگ، دارای نمای شیشهای و برخی پروندههای اماکن مطرح در کمیسیون ماده پنج است.
به گفته این عضو شورای شهر تهران، طرح مذکور در صورت تصویب، به عنوان یکی از راهکارهای کاهش مصرف انرژی و توسعه پایدار در تهران اجرایی خواهد شد.
استفاده از پشت بام برای استقرار پنل خورشیدی و تولید برق
حمیدرضا ملکی وش روز دوشنبه دراین مورد اظهار کرد: هم اینک با توجه به محدودیت زمین در پایتخت، استفاده از پنلهای خورشیدی پشتبامی مورد توجه قرار گرفته و در مناطق مختلف این نوع پنلها در امر تولید برق فعال است.
به گفته وی، اکنون ظرفیت تولید بیش از ۸ مگاوات برق توسط نیروگاههای خورشیدی (پنل) پشت بامی در تهران وجود دارد که ظرفیت بزرگ و خوبی برای تولید برق در این کلانشهر است.
این مقام مسوول شرکت توزیع نیروی برق تهران افزود: بر اساس ماده ۵ شورای انرژی کشور؛ همه دستگاههای اجرایی مکلف هستند ۲۰ درصد از مصرف خود را از طریق انرژی خورشیدی تامین کنند همچنین دستگاههای اجرایی براساس ماده ۱۶ و بخش صنعت نیز باید ۵ درصد از مصرف خود را به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر اختصاص دهند.
وی در پاسخ به این سوال که تاکنون چه اقداماتی در این زمینه انجام گرفته است، اضافه کرد: دولت مشوقهایی برای توسعه این انرژی پاک در نظر گرفته است و وزارت نیرو از طریق سازمان ساتبا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق) تسهیلات بانکی به متقاضیان ارائه میدهد.
ملکی با بیان اینکه به متقاضیان ایجاد پنل خورشیدی روی پشت بام تسهیلات پرداخت میشود، ادامه داد: اجرای این طرحها میتواند گامی موثر در کاهش وابستگی به منابع فسیلی و افزایش تابآوری شبکه برق تهران باشد.
وی تاکید کرد: برق تولیدی در این نوع نیروگاهها (پنل خودرشیدی) نیز توسط وزارت نیرو به قیمت مناسب از مشترکان خریداری میشود.
پیش تر معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر اعلام کرده بود که ساختمانهایی با بیش از چهار طبقه یا مجموع مساحت طبقات بیش از یک هزار مترمربع، برای دریافت مجوز ساخت، ملزم به استفاده از پنلهای خورشیدی هستند.
این اقدام در پی تفاهمنامهای بین شرکت توانیر و سازمان نظام مهندسی ساختمان صورت گرفته که هدف آن فرهنگسازی برای استفاده بیشتر از انرژیهای تجدیدپذیر و حفظ محیط زیست است.
بر اساس این تفاهمنامه، صدور مجوز ساخت برای ساختمانهای مذکور منوط به نصب پنلهای خورشیدی خواهد بود. در صورت عدم رعایت این الزام، سازمان نظام مهندسی ساختمان تاییدیههای لازم را صادر نخواهد کرد و شرکتهای توزیع نیز انشعاب برق واگذار نمیکنند.
ظرفیت سامانههای خورشیدی در هر ساختمان متناسب با فضای پشتبام خواهد بود و امکان نصب در محوطهها و پارکینگها نیز وجود دارد.
شرکتهای توزیع به نمایندگی از سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا)، با مالکان ساختمانها پس از احداث نیروگاه خورشیدی، قرارداد خرید تضمینی برق به مدت ۲۰ سال منعقد خواهند کرد.
این نیروگاههای خورشیدی به شبکه سراسری برق متصل میشوند و مشترکان ساختمان نیز به صورت مجزا از شبکه برق دریافت میکنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
سرپرست مدیریت پژوهش و فناوری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) اعلام کرد: این سازمان پارسال ۳۸ طرح پژوهشی و فناورانه با دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و شرکت های دانش بنیان عقد قرارداد کرد که برخی از آنها در مراحل پایانی انعقاد قرارداد هستند.
موضوع ایمنی کارگران به قدری مهم است که رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز کارگر نسبت به این مساله تذکر دادند و تاکید کردند که ایمنی کارگران باید تامین شود.
تتر در شبکه ترون، یک میلیارد دلار دیگر ضرب شده است که بخشی از یک روند بزرگتر محسوب میشود و از ۲۹ ژانویه ۲۰۲۵، ۱۲ میلیارد دلار تتر بهطور باورنکردنی فقط در ترون ضرب شده است. کل عرضه تتر در ترون اکنون با این بسته آخر، به ۷۱.۷ میلیارد دلار رسیده است.
بررسی پیشنویس سند نظام اقتصاد دیجیتال در کمیته تخصصی کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور آغاز شد.
دیدگاه بسته شده است.