به گزارش کنکاش فردا، سدها یکی از مهمترین منابع تامین کننده آب سطحی برای بخش های مختلف مصرف هستند و هنگامی که میزان ذخیره آنها کاهش یابد برطرف کردن نیازهای آبی به سمت استفاده از سفره های زیرزمینی می رود که یکی از تلخ ترین اثرهای آن افزایش فرونشست ها است.
اخیرا هم «عیسی بزرگ زاده» سخنگوی صنعت آب از کاهش شدید ورودی آب به سدها خبر داده بود و تازه ترین گزارش دفتر اطلاعات و داده های آب کشور هم نشان از کاهش ورودی آب به سدها از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه) تا ۸ دیماه دارد.
براین اساس از ابتدای سال آبی جاری تا هشت دی ماه چهار میلیارد و ۷۷۰ میلیون متر مکعب آب به سدها درحالی وارد شده که این میزان در مدت مشابه سال آبی گذشته (ابتدای مهر۱۴۰۲ تا آخر شهریور۱۴۰۳) پنج میلیارد متر مکعب بوده است.
به این ترتیب ورودی آب امسال با کاهش پنج درصدی نسبت به سال قبل روبرو شده است.
رشد چهاردرصدی خروجی آب از سدها
در همین حال که میزان ورودی آب با کاهش روبرو شده میزان برداشت از سدها چهار درصد رشد یافته است.
امسال و از ابتدای سال آبی جاری تا هشت دیماه ۶ میلیارد و ۹۶۰ میلیون مترمکعب آب از سدها برای مصارف مختلف خارج شده است.
این درحالی است که سال گذشته این میزان ۶ میلیارد و ۷۱۰ میلیون متر مکعب بوده که رشد چهاردرصدی دارد.
رشد ۹ درصدی حجم آب سدها
با وجود کاهش ورودی و افزایش خروجی ها حجم آب موجود درسدها با رشد ۹ درصدی روبرو شده اند.
براین اساس از ابتدای سال آبی جاری تا هشت دی ماه حجم آب موجود در سدها ۲۲ میلیارد و ۳۷۰ میلیون متر مکعب است.
این درحالی است که سال گذشته و در همین بازه زمانی حجم آب موجود در سدها ۲۰ میلیارد و ۴۵۰ میلیون متر مکعب بوده است.
همچنین سدهای کشور در نخستین ماه فصل زمستان تنها ۴۳ درصد پرشدگی دارند.
در روزهای اخیر سخنگوی صنعت آب نسبت به تنش آبی در کشور هشدار داد و گفت: با توجه به وضعیت بارشها در پاییز و پیشبینیها در زمستان، نگرانیها در مورد وقوع تنش آبی در بخشهای مختلف مصرف جدی است و به همین علت صرفهجویی در مصرف آب امری الزامی است.
سخنگوی صنعت آب افزود: ما از چهرههای فرهنگی تأثیرگذار در جامعه اعم از چهرههای هنری، ورزشی، اساتید دانشگاه و سازمانهای مردمنهاد تقاضا داریم در یک پویش عمومی به موضوع کاهش مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی و خانگی بپردازند و در تامین آب پایدار برای همه مردم به دولت و کشور کمک کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
معاون توانمندسازی سازمان ملی هوش مصنوعی مزیت رقابتی ایران در توسعه این حوزه را دسترسی به دادههای منحصر به فرد فارسی دانست و گفت: این دادههای فارسی میتواند مزیت رقابتی برای ما ایجاد کند و اگر درست مدیریت شود، میتواند منجر به توسعه مدلهای ارزش افزوده شود.
یک شرکت دانشبنیان برای اولین بار در کشور موفق به تولید پلی آلومینیوم کلراید شده است که یک ماده شیمیایی نسبتا جدید است و به عنوان منعقدکننده در فرآیند تصفیه آب و فاضلاب (صنعتی و شهری) برای حذف ذرات معلق و رفع کدورت آب به کار میرود.
دبیر ستاد هوش مصنوعی، لیزر و کوانتوم از راهاندازی آزمایشگاه ملی هوشمصنوعی خبر داد و گفت: چارهاندیشی در خصوص ناترازی انرژی، آلودگی هوا و هر آنچه که زیست روزمره مردم را تهدید میکند، کارویژه این آزمایشگاه است.
در روزهای اخیر درگاههای پرداخت صرافیهای رمزارز به صورت کامل مسدود شد که بسیاری از فعالان این صنعف معتقدند که تداوم این سیاست منجر به گسترش بازار سیاه رمزارز و زیرزمینی میشود.
دیدگاه بسته شده است.