رشد ۲۰ درصدی تولید تلویزیون تا پایان دی‌ ماه

دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری کشور گفت: از ابتدای امسال تا پایان دی‌ماه، تولید انواع تلویزیون در کشور با رشد ۲۰ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته همراه شد.

به گزارش کنکاش فردا، محمدرضا شهیدی افزود: با وجود افزایش تولید کارخانجات، اما پایین بودن قدرت خرید مردم سبب شده تا شاهد رکود در بازار باشیم.

وی گفت: این رکود در شرایطی است که زمزمه افزایش احتمالی قیمت‌ها، برخی افراد را به سمت بازار می‌کشاند، ضمن اینکه تلویزیون یک کالای ضروری است و مردم به آن نیاز دارند.

شهیدی اضافه کرد: آخرین بار تیرماه امسال و زمانی که دلار به نرخ ۲۵ هزار و ۶۰۰ تومان معامله می‌شد، افزایش ۱۵ درصدی قیمت تلویزیون اجازه داده شد.

وی ادامه‌ داد: امروز و با گذشت چند ماه از آن زمان، با توجه به افزایش شدید قیمت ارز، تورم کلی حاکم بر اقتصاد و به‌ویژه بالا رفتن هزینه‌های حمل و نقل، شرکت‌ها درخواست خود برای افزایش قیمت‌ها را به وزارت صمت ارائه داده‌اند که در دست بررسی است.

شهیدی گفت: درخواست افزایش قیمت بسته به نوع تلویزیون تولیدی شرکت‌ها، بین ۱۰ تا ۲۵ درصد بوده است که باید ببینیم آیا با آن موافقت می‌شود یا خیر؟

دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری کشور گفت: به جرات می‌توان گفت اکنون یک‌سوم محصولات لوازم خانگی موجود در بازار قاچاق است که در این میان قاچاق‌پذیری تلویزیون از دیگر محصولات بیشتر است.

شهیدی با بیان اینکه عمده لوازم‌خانگی قاچاق از مرزهای غربی و جنوبی وارد می‌شود، افزود: بخشی از این کالاها، در اصل کالاهای تقلبی است که افراد سودجو برجسب نام نشان های (برند) معروف را به آنها الصاق می‌کنند.

وی اضافه‌کرد: همچنین برخی دیگر از آنها لوازم خانگی تولید کشور مصر است که از سوی نام نشان های (برندهای) ‌ بزرگ جهان به منظور مصرف در بازار آفریقا طراحی و تولید شده و با گذر از کشورهای اردن و عراق به بازار کشورمان راه می‌یابد.

شهیدی گفت: عمده لوازم‌خانگی یاد شده، اجناس درجه ۲ نان نشان های (برندهای) مطرح کره جنوبی است.