به گزارش کنکاش فردا، محمدعلی جوادی قائممقام قرارگاه تحول، نوآوری و پیشرفت کشاورزی و عضو هیات مدیره موسسه جهاد توسعه، در خصوص اهمیت آبخیزداری اظهار داشت: آب یکی از حیاتیترین موضوعات در وزارت جهاد کشاورزی است که باید به درستی از آن استفاده شده و با کمترین هدررفت به دست کشاورز برسد.
وی بیان داشت: قرارگاه تحول، نوآوری و پیشرفت کشاورزی با رویکرد اجرای طرحهای تحولی در وزارت جهاد کشاورزی، پیگیری لازم جهت انعقاد قراردادهای آبخیزداری و احیای قنوات را انجام داده است که با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و با مشارکت مردمی و نیروهای بسیج در ۳۱ استان کشور طی مدت کوتاه و با حجم کاری بالا انجام پذیرد.
قائممقام قرارگاه تحول، نوآوری و پیشرفت کشاورزی با اشاره به برخی از مزایای اجرای طرحهای مذکور گفت: در این طرح ۱۰ هزار رشته قنات احیا شده و حدود ۱۳ هزار استخر تامین آب و بالغ بر ۳۶ هزار کیلومتر کانال و بسترهای انتقال آب ایجاد و همچنین در ۲۰ میلیون هکتار اراضی کشور عملیات آبخیزداری اجرا میشود.
وی با تاکید بر این که گام اول در آبرسانی به کشاورز، اجرای صحیح عملیات آبخیزداری است، تشریح کرد: در کشور حدود ۹۰ میلیون هکتار زمین به اجرای عملیات آبخیزداری نیاز دارند و در قراردادهای منعقد شده با قرارگاه امام حسن (ع) در سطح حدود ۲۰ میلیون هکتار از این اراضی، عملیات آبخیزداری در مدت سه سال اجرایی میشود.
عضو هیات مدیره موسسه جهاد توسعه خاطرنشان کرد: آبخیزداری از دو جهت دارای اهمیت است اول آن که اجرای آبخیزداری در حوضه آبخیز موجب پرآبی سفرههای زیرزمینی شده و در وهله بعد منجر به جلوگیری از ایجاد سیل و فرسایش خاک میشود.
وی به طرح «مولد کشاورزی» به عنوان یکی از قراردادهای منعقد شده با قرارگاه امام حسن (ع) اشاره کرد و افزود: این طرح رویکرد جدیدی از اشتغال و کشاورزی است که میتوان در کنار سکونت، اشتغالِ اقتصادیِ کشاورزی را نیز ایجاد کرد و معاون رئیسجمهور نیز تکلیف اجرای فاز اول این طرح را با ایجاد پنج شهر مولد به دستگاههای مربوطه محول کرده است.
گفتنی است؛ امنیت غذایی یکی از ضرورتهای مهم کشور است که از لحاظ استراتژیک اهمیت فوق العادهای در تامین سلامتی مردم، اشتغالزایی، رونق اقتصادی و عدم وابستگی به کشورهای دیگر دارد. کشاورزی نیازمند تامین زیرساختهای بسیاری از جمله آب، خاک مساعد، هوای مطلوب، نیروی انسانی، ابزارآلات و… است تا محصولات کشاورزی مرغوب تولید و در اختیار مردم قرار گیرد.
از بین زیرساختهای کشاورزی، آب و خاک اهمیتی ویژه دارند و برای تامین و نگهداشت این دو باید تلاشی مضاعف داشت، طرحهای آبخیزداری که طی سالهای اخیر از سوی دستگاههای مرتبط با این دو حوزه انجام میگیرد از مناسبترین روشهای حفاظت از سفرههای آب زیرزمینی و جلوگیری از فرسایش خاک هستند. با اجرای طرحهای آبخیزداری منابع آب زیرزمینی که با خشکسالیهای اخیر و بهرهبرداری بیش از حد از آب خشک شده بودند دوباره احیا میشود و فرسایش خاک را میکاهد؛ بنابراین ضروری است دستگاههای مرتبط با این امر از جمله وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در این زمینه اقدامات گسترده و مکمل داشته باشند تا ثمره اقدامات آنان در حوزههای مختلف مانند کشاورزی مشاهده شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
روز سهشنبه چهارم دی ماه 1403، مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام مجتمع فولاد غدیر نیریز در سال مالی منتهی به 31 شهریور 1403 با تصویب سود یک هزار و ۵۳۰ ریالی برای هر سهم برگزار شد.
مدیرکل سامانههای مقیاس کوچک ساتبا گفت: سامانه ملی مجوزها زمینهای کشاورزی را برای احداث نیروگاه تأیید نمیکند و برای حل این مشکل، نیازمند همکاری وزارت جهاد کشاورزی و منابع طبیعی هستیم.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی میزان تولیدات کشاورزی ۳۳ میلیون تن بوده که امروز این رقم به ۱۳۵ میلیون تن رسیده که مدیون پژوهش و فناوری بخش تحقیقات کشاورزی است.
رئیس موسسه پژوهشهای وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه وظیفه اصلی کشاورزی تحقق امنیت غذایی است گفت: تحقق امنیت غذایی در صورت مدیریت یکپارچه زنجیره تامین، تولید و توزیع امکانپذیر است.
دیدگاه بسته شده است.