به گزارش کنکاش فردا، بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود که به بررسی تورم مواد غذایی در کشورهای جهان پرداخته است، اعلام کرد، نرخ تورم مواد غذایی در ایران در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر ۲۰۲۳ (شهریور ۱۴۰۲) به ۳۷٫۴ درصد کاهش یافته و نسبت به یک سال گذشته تقریبا نصف شده است.
بر اساس این گزارش، تورم مواد غذایی در ایران در ۱۲ ماهه منتهی به آگوست ۲۰۲۳ یعنی مرداد ماه امسال ۳۸ درصد برآورد شده است.
نرخ تورم مواد غذای ایران در اکتبر ۲۰۲۲ (مهر ۱۴۰۲) ۷۱٫۴ درصد برآورد شده است که به این ترتیب پس از ۱۲ ماه نرخ تورم مواد غذایی ایران در سپتامبر ۲۰۲۳ به ۳۷٫۴ درصد رسیده که تقریبا نصف شده است.
به این ترتیب، تورم مواد غذایی در ایران به استناد آمار این نهاد بینالمللی هم نسبت به ماه گذشته و هم نسبت به یک سال گذشته کاهش یافته است.
با نگاهی به روند تورم مواد غذایی ایران در این گزارش، اوج تورم مواد غذایی در ایران در ماه آوریل (فروردین ۱۴۰۲) بوده است که به ۸۰٫۳ درصد رسیده و پس آن روند نزولی به خود گرفته است.
یکی از دلایل افزایش تورم مواد غذایی در ایران حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی در اردیبهشت ۱۴۰۱ بود که سبب شد قیمت مواد غذایی رو به افزایش بگذارد اما این آمار نشان میدهد که به تدریج پس از یک سال روند کاهشی قیمتها آغاز شده است.
کشورهای صدر جدول گرانی غذا کدامند؟
رتبه نخست گرانی غذا در جهان ابتدا به ونزوئلا بعد لبنان و بعد آرژانتین اختصاص یافته است. تورم مواد غذایی در ۱۲ ماهه منتهی به سپتامبر ۲۰۲۳ در این کشورها به ترتیب ۳۱۸٫۱، ۲۳۹، ۱۵۰٫۱ درصد برآورد شده است.
نرخ تورم مواد غذایی ترکیه در این بازه زمانی نیز ۷۵٫۷ درصد برآورد شده است و این کشور در رتبه چهارم جهان قرار دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
اعضای کمیته ارزی اتاق ایران، مقرر کردند با همکاری سازمان برنامه و بودجه، صندوق توسعه ملی و اتاق ایران بدهیهای ارزی به این دو صندوق، تعیین تکلیف شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: در حوزه فراپسکرانه به دنبال احداث شهر لجستیک هستیم و نیاز است ارگان های مختلف به ما کمک کنند که زمین مورد نیاز برای احداث این شهر را مهیا کنیم.
معاون نخستوزیر روسیه از اجرای توافقنامه منطقه آزاد تجاری بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران در سال ۲۰۲۵ خبر داد و گفت: تجارت روسیه و ایران در ۹ ماهه سال ۲۰۲۴ رشد کرده است.
افزایش شدید آلودگی هوا در شهرهای صنعتی و همزمانی آن با ناترازی بخش انرژی این روزها دست به دست هم داده تا شاهد تعطیلیهای گسترده ادارات و بخش های دولتی باشیم؛ اقدامی اجباری که به طور حتم آثار زیانبار خود را بر اقتصاد کشور خواهد داشت.
دیدگاه بسته شده است.