به گزارش کنکاش فردا، آلومینیوم یک فلز سبک و مقاوم است که در بسیاری از صنایع همچون صنایع خودروسازی، هواپیما سازی، صنایع بسته بندی، صنایع الکترونیکی، صنایع ساختمانی و صنایع دریایی و ورزشی مورد استفاده قرار میگیرد. به عبارت دیگر آلومینیوم پر مصرف ترین فلز غیر آهنی و غیر فولادی در جهان است و عنصر اساسی برای طیف وسیعی از محصولات قابل بازیافت است و بازاری پویا دارد.
آلومینیوم خام صادر شده از همه کشورها در مجموع ۹۱.۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ ارزش داشت که نسبت به سال قبلتر یعنی ۲۰۲۱ که به ارزش ۴۷.۶ میلیارد دلار بوده، بیش از ۲۲ درصد افزایش را به ثبت رسانده است.
بر اساس گزارشات جهانی منتشر شده، آلومینیوم خام صادر شده از همه کشورها در مجموع ۹۱.۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ ارزش داشت که از ۵۴.۷ میلیارد دلار چهار سال قبل در سال ۲۰۱۸ به طور متوسط ۶۷.۲ درصد افزایش داشت. این در حالی است که ارزش صادراتی آلومینیوم خام در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل تر یعنی سال ۲۰۲۱ که به ارزش صادراتی ۴۷.۶ میلیارد دلار بوده، بیش از ۲۲ درصد افزایش را به ثبت رسانده است.
۶ کشوری که ۴۹ درصد از بازار جهانی آلومینیوم را تامین می کنند
از سوی دیگر در حوزه صادرات جهانی آلومینیوم در سال ۲۰۲۲ از نظر ارزش آلومینیوم صادراتی کشورهای «کانادا، روسیه، امارات متحده عربی، هند، مالزی و بحرین» شش صادر کننده برتر محسوب می شوند و تقریبا نیمی (حدود ۴۹ درصد) از بازار جهانی را تامین می کنند. در واقع بر اساس این گزارش، کانادا از نظر ارزش صادراتی در سال ۲۰۲۲ صادراتی بیش از ۹ میلیارد دلار رقم زده است و سهمی بالغ بر ۱۰ درصد از کل صادرات آلومینیوم را به خود اختصاص می دهد. از سوی دیگر روسیه به عنوان دومین صادر کننده آلومینیوم، صادراتی به ارزش ۸.۷۵ میلیارد دلار رقم زده و سهمی حدود ۱۰ درصدی از بازار دارد. این در حالی است که امارات نیز صادراتی به ارزش ۸.۶۴ میلیارد دلار به ثبت رسانده و با دارا بوده سهمی ۹ و نیم درصدی در جایگاه سوم صادرات آلومینیوم از نظر ارزش صادراتی قرار دارد.
کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۲ بالاترین ارزش صادراتی آلومینیوم را رقم زده اند و به عبارتی بیش از ۴۱ درصد از کل فروش جهانی را به خود اختصاص داده اند
همچنین کشورهای «هند، مالزی، بحرین، نروژ، استرالیا، هلند، ایسلند، قطر، ایالات متحده، آلمان، ایتالیا و موزامبیک» در جایگاه چهارم تا پانزدهم صادراتی قرار دارند. به این ترتیب این پانزه کشور در سال ۲۰۲۲ بیش از ۷۵ درصد از آلومینیوم صادراتی جهان را حمل کرده اند.
جایگاه ۲۱ ایران در بازار جهانی آلومینیوم از نظر ارزش صادراتی
از سوی دیگر از منظر قاره ای، کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۲ بالاترین ارزش صادراتی آلومینیوم را رقم زده اند و به عبارتی بیش از ۴۱ درصد از کل فروش جهانی را به خود اختصاص داده اند. همچنین در رتبه دوم نیز صادر کنندگان اروپایی قرار دارند و بیش از ۳۵ درصد از بازار جهانی را از آن خود کرده اند. ضمن اینکه ۱۲.۳ درصد دیگر از محموله های آلومینیوم در سراسر جهان از آمریکای شمالی منشا می گرفتند. این در شرایطی است که درصد کمتری (۵.۵ درصد) از اقیانوسیه و پس از آن از آمریکای لاتیم (۱.۱ درصد) راهی بازارهای جهانی شده است.
بر اساس این گزارش نام ایران نیز جزو صادر کنندگان آلومینیوم آمده است و طبق آمارها در سال ۲۰۲۲ ایران در جایگاه بیست و یکم صادراتی از نظر ارزش آلومینیوم صادراتی جای دارد و به این ترتیب نسبت به سال قبل تر یعنی نسبت به سال ۲۰۲۱ رشدی ۳۹ درصد را رقم زده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: میزان حفاری های اکتشافی ایمیدرو به همراه شرکت های زیرمجموعه در سال گذشته به ۶۷۰ هزار متر رسید. این رقم بیشترین عملکرد ایمیدرو در حفاری های اکتشافی است که تاکنون به ثبت رسیده است.
رئیس انجمن سنگ ایران با اشاره لزوم سرمایه گذاری جدید در حوزه معادن کشور گفت: بخش معدن از اکتشاف تا استخراج و فرآوری، صنایع پایین دستی و زنجیره معدنی نیاز به سرمایه گذاری دارد تا از خام فروشی فاصله بگیرد.
صنایع آهن و فولاد از بخش های پیشرو و پربازده در بازار سرمایه به شمار می روند که هم در زمینه فروش داخلی و هم صادرات به بازارهای جهانی توانسته اند موفق عمل کنند و به نظر می رسد این پیشتازی نه تنها دامنه دار خواهد بود بلکه با رفع موانع می تواند این صنعت را به پیشران توسعه صادرات غیرنفتی تبدیل کند.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید فولاد در سال ۱۴۰۳ را معادل ۳۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد.
دیدگاه بسته شده است.