به گزارش کنکاش فردا، تصویر بیابانهای ترک خورد در اثر بیآبی، قاب ترسناکی است که بشر برای آینده خود متصور است. آیندهای بدون آب که میتواند منشا شکلگیری جنگ و کشتار بسیاری شود.
ایران سال گذشته سومین خشکسالی پیاپی را پشت سر گذاشت و در این شرایط سالانه ۴ میلیارد متر مکعب از منابع آبی کشور در صنایع مصرف میشود. این میزان آب اگر در تانکرهای آبرسانی ریخته و این تریلیها پشت سر هم قرارگیرند، میتوان جادهای به طول ۱۲۷ برابر مسافت قطب جنوب تا قطب شمال را تانکر چید.
به استناد قانون بودجه، استفاده از آب سطحی و زیرزمینی برای صنعت کشور باید ممنوع اعلام شود. سخنگوی صنعت آب، عیسی بزرگزاده به جایگزینی آب صنایع از محل فاضلاب تصفیه شده و آب دریا اشاره کرده و میگوید، «امروز ۱۳ آذر برنامه جایگزینی آب به ۱۳۵۰ واحد صنعتی و معدنی ابلاغ شد.»
جایگزین کردن آب دریا و فاضلاب تصفیه شده برای مصرف صنایع از ۲ سال پیش روی میز وزارت نیرو قرار گرفت.
در سال ۱۴۰۰ ابتدا حذف تخصیص صنایع از آب سطحی و زیرزمینی انجام شد و سپس دستورالعمل بازچرخانی آب برای توسعه تصفیهخانههای فاضلاب ابلاغ شد. همچنین سال ۱۴۰۱ فرآیند احداث ۵ خط انتقال آب از دریا به طور همزمان با سرمایهگذاری صنایع کلید خورد.
هم اکنون در فاز اول برنامه بازتخصیص آب صنایع، برای جایگزینی ۸۳۰ میلیون مترمکعب مصرف آب صنعت از محل آب دریا و پساب (فاضلاب تصفیه شده) در دستور کار قرار گرفته است. ۵۸۳ میلیون متر مکعب از این برنامه از آب دریا و ۲۴۷ میلیون متر مکعب از پساب تامین میشود.
این برنامه برای اجرای بند ع تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ در دستور کار دو وزارتخانه نیرو و صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
صنایع آهن و فولاد از بخش های پیشرو و پربازده در بازار سرمایه به شمار می روند که هم در زمینه فروش داخلی و هم صادرات به بازارهای جهانی توانسته اند موفق عمل کنند و به نظر می رسد این پیشتازی نه تنها دامنه دار خواهد بود بلکه با رفع موانع می تواند این صنعت را به پیشران توسعه صادرات غیرنفتی تبدیل کند.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید فولاد در سال ۱۴۰۳ را معادل ۳۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد.
وزیران «آموزش و پرورش»، «نیرو » و «تعاون، کار و رفاه اجتماعی» با انعقاد تفاهمنامهای سه جانبه همکاریهای جدید خود را برای کاهش ناترازی آب و انرژی در کشور آغاز کردند.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان با تعریف پویش «هر نفر یک قدم روبهجلو»، یک نگاه و جریان ملی را در شرایط حساس اقتصاد کشور راهاندازی کرده است که در صورت اجرای موفق آن، میتواند به الگویی برای دیگر صنایع بزرگ همچون نفت، گاز و پتروشیمی، خودروسازی و... تبدیل شود و نام «فولاد» را بیش از گذشته در مسیر توسعه و پیشرفت صنعت و اقتصاد کشور بر سر زبانها بیندازد.
دیدگاه بسته شده است.