به گزارش کنکاش فردا، دولت چین به قزاقستان پیشنهاد داده است که با نصف هزینه ساخت نیروگاه توسط کشورهای فرانسه، روسیه و کره جنوبی در این کشور نیروگاه هستهای بسازد.
رقابت برای توسعه نیروگاههای هستهای وارد مرحله جدید شده و ۲۲ کشور از جمله آمریکا و فرانسه، توافق کردند، تا سال ۲۰۵۰ ظرفیت هستهای در دنیا را ۳ برابر کنند.
کارشناس حوزه انرژی عسگر سرمست به افزایش هزینه برداشت سوخت فسیلی در آینده و ناتوانی تجدیدپذیرها در تامین نیاز کشورها اشاره کرده و میگوید که آینده انرژی جهان با برق هستهای تعیین خواهد شد.
یک نیروگاه هستهای در حال ساخت
داستان برق اتمی از دسامبر ۱۹۵۱ با تولید ۱۰۰ کیلووات برق در آزمایشگاه شروع شد و رئیسجمهور وقت آمریکا آیزنهاور اولینبار با شعار اتم برای صلح، ساخت نیروگاه هستهای را کلید زد. روند توسعه اتمی در دنیا با سرعت به پیش میرفت تا اینکه سال ۱۹۸۶، چرنوبیل رقم خورد و ترمز توسعه برق هستهای در جهان کشیده شد. در این مدت جایگزینی برق فسیلی با تجدیدپذیرها نیز با ناکامی مواجه شد تا از ابتدای سال ۲۰۲۳، بار دیگر روند ساخت نیروگاههای اتمی در کشور شدت بگیرد.
کاریکاتور یک رسانه آلمانی برای نمایش شکست نیروگاههای بادی
فناوری ساخت نیروگاه هستهای در اختیار کشورهای معدودی از جمله چین، آمریکا، روسیه، فرانسه، ژاپن و کره جنوبی است و کشورها رقابت مهمی برای توسعه این انرژی را کلید زدهاند.
گزارش استاتیسکا از نیروگاههای هستهای در حال ساخت دنیا به تفکیک کشور محل ساخت
با وجود اینکه ایران، زودتر از هر کشور دیگری در غرب آسیا ساخت نیروگاه هستهای را کلید زد اما تاکنون تنها ۲ واحد تولید برق اتمی در بوشهر برق خود را به شبکه تزریق کردهاند.
کارشناس حوزه انرژی علی مرادی به ظرفیت انرژی فسیلی در ایران پرداخته و معتقد است که ایران به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر نفت و گاز جهان باید توسعه خود را با تکیه بر سوخت فسیلی طراحی کند.
در مقابل عسگر سرمست به ناترازی سنگین سوختهای فسیلی در کشور اشاره کرده و میگوید که متنوعسازی سبد سوخت نیروگاهها با تکیه بر برق اتمی همزمان توانایی رفع ناترازی برق و گاز را دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
اعضای کمیته ارزی اتاق ایران، مقرر کردند با همکاری سازمان برنامه و بودجه، صندوق توسعه ملی و اتاق ایران بدهیهای ارزی به این دو صندوق، تعیین تکلیف شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: در حوزه فراپسکرانه به دنبال احداث شهر لجستیک هستیم و نیاز است ارگان های مختلف به ما کمک کنند که زمین مورد نیاز برای احداث این شهر را مهیا کنیم.
معاون نخستوزیر روسیه از اجرای توافقنامه منطقه آزاد تجاری بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران در سال ۲۰۲۵ خبر داد و گفت: تجارت روسیه و ایران در ۹ ماهه سال ۲۰۲۴ رشد کرده است.
افزایش شدید آلودگی هوا در شهرهای صنعتی و همزمانی آن با ناترازی بخش انرژی این روزها دست به دست هم داده تا شاهد تعطیلیهای گسترده ادارات و بخش های دولتی باشیم؛ اقدامی اجباری که به طور حتم آثار زیانبار خود را بر اقتصاد کشور خواهد داشت.
دیدگاه بسته شده است.