به گزارش کنکاش فردا، «روسیه سهم ایران از بازار نفت چین را تصاحب کرد»، گزارهای که بارها بعد از آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ و چرخش نفت روسیه از بازار اروپا به چین مطرح شد و از همدستی روسیه و چین و پشت کردن آنها به ایران سخن به میان آمد. اما این ادعا چقدر صحیح است؟
اخیرا اداره کل گمرک چین در گزارشی برندهها و بازندهها بازار نفت این کشور در سال ۲۰۲۳ را معرفی کرد. طبق این گزارش، کشور مالزی با رشد ۳۰٫۳ درصدی درآمد و رشد ۵۳٫۷ درصدی میزان صادرات نفت به چین نسبت به سال ۲۰۲۲، در رتبه نخست قرار گرفته و روسیه در رتبه چهارم قرار دارد.
اما رشد صادرات نفت از مالزی به چین از این جهت مهم است که طبق گزارش اکونومیست، بسیاری از نفتکشهای حامل نفت ایران، بار خود را به سواحل مالزی منتقل میکنند، جایی که کشتیهای کوچکتر آنها را به شمال چین در استان شاندونگ میبرند.
به بیان دیگر آنچه به عنوان نفت مالزی به چین صادر میشود، نه نفت تولیدی این کشور، بلکه محمولههای صادراتی نفت ایران است که به دلیل شرایط تحریمی از مبدا سایر کشورها به چین صادر میشود.
طبق آنچه شفاف شده است، پس از خروج آمریکا از برجام و بازگشت مجدد تحریمها، ایران نفت خود را به صورت غیرمستقیم از مالزی و با ناوگان تاریک به چین صادر میکند و از سال ۲۰۲۰ تاکنون توانسته در یک روند «اکیدا صعودی» میزان فروش سالانه خود را ۴ برابر کرده و به یک میلیون و ۲۳۵ هزار بشکه افزایش دهد.
به گفته شرکت کپلر، از ۱۰۲ نفتکش فوقالعاده بزرگی که نفت ایران را در سال ۲۰۲۳ حمل کردهاند، ۴۲ نفتکش تازه به ناوگان ایران اضافه شدهاند که از رشد ۶۷ درصدی تعداد نفتکشهای ایران حکایت دارد. طبق آمار کپلر، میزان صادرات نفت ایران به چین نیز ۶۱ درصد رشد داشته و همه این اعداد با رشد ۵۳٫۷ درصدی صادرات نفت از مالزی به چین مطابقت دارد.
روند افزایشی صادرات نفت روسیه و ایران از مالزی به چین در سال ۲۰۲۳ درحالی رقم خورد که از سهم آنگولا، عمان، عربستان سعودی، امارات و کویت کاسته شده است. به بیان دیگر در نظم جدید بازار نفت، پیوند چین با روسیه و ایران محکمتر شده و از سبد واردات نفت از کشورهای همراستا با آمریکا کاسته شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
اعضای کمیته ارزی اتاق ایران، مقرر کردند با همکاری سازمان برنامه و بودجه، صندوق توسعه ملی و اتاق ایران بدهیهای ارزی به این دو صندوق، تعیین تکلیف شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: در حوزه فراپسکرانه به دنبال احداث شهر لجستیک هستیم و نیاز است ارگان های مختلف به ما کمک کنند که زمین مورد نیاز برای احداث این شهر را مهیا کنیم.
معاون نخستوزیر روسیه از اجرای توافقنامه منطقه آزاد تجاری بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران در سال ۲۰۲۵ خبر داد و گفت: تجارت روسیه و ایران در ۹ ماهه سال ۲۰۲۴ رشد کرده است.
افزایش شدید آلودگی هوا در شهرهای صنعتی و همزمانی آن با ناترازی بخش انرژی این روزها دست به دست هم داده تا شاهد تعطیلیهای گسترده ادارات و بخش های دولتی باشیم؛ اقدامی اجباری که به طور حتم آثار زیانبار خود را بر اقتصاد کشور خواهد داشت.
دیدگاه بسته شده است.