به گزارش کنکاش فردا، بازار سرمایه این روزها با رکود نسبی مواجه بود و خروج سرمایه ادامه داشتد، ناظران معتقدند اگر شاخص امروز برای چهارمین روز متوالی ریزش می کرد میتوان آن را در یک روند نزولی توصیف کرد، سهامداران نیز نگران ریزش شاخص به کانال پایینتر بودند.
شاخص تا کانال پایینی، ۷ هزار واحد فاصله داشت و سقوط آن میتوانست اثر روانی مهمی در بازار داشته باشد اما امروز روند بورس مثبت و صعودی بود و توانست از یک کانال پایینتر کمی فاصله بگیرد.
به نظر می رسد روند بورس از روند بازار ارز جدا شده و در حال حرکت به صورت معکوس یکدیگر هستند. در روزهای صعودی ارز، بورس با کاهش روبرو شده است، اما از روز چهارشنبه ۱۱ بهمن و با کاهش قیمت دلار، بورس جان تازه به خود گرفت و امروز نیز هم صعودی بوده است و هم با ورود پول مواجه شده است.
در معاملات روزهای گذشته، روند خروج سرمایه که در حال کاهش بوده است، این موضوع نیز با کاهش تنشهای دیپلماتیک و نظامی در خاورمیانه، دوباره کاهش یافته است. در چنین شرایطی به نظر میرسد افق بازار سهام از مه آلود بودن خارج شده و میتوان در انتظار شکل گیری روند صعودی بود.
رقیب سنتی بورس جان گرفته است
بانک مرکزی در هفته گذشته اجازه انتشار گواهی سپرده خاص با سود ۳۰ درصد را صادر کرده است که سررسید یکساله دارد.
براساس گزارشات، این سپردهها به منظور تامین سرمایه در گردش شرکتها انجام خواهد شد.
ولی مسالهای که وجود دارد آن است که برای بسیاری از شرکتها ایجاد درآمدی در این سطح مشکل است، به همین خاطر تعداد زیادی از شرکتها نمیتوانند از این طریق تامین سرمایه کنند.
بورس چگونه میتواند از نرخ سود ۳۰ درصدی پیشی بگیرد
علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه گفت: درباره روند این روزهای بورس گفت: نوسان در بازارهای موازی یکی از علل خروج سرمایه از بورس تهران بوده است.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در میانه مشکلات سیاسی و اقتصادی کشور، سیاستگذار اقدامی در جهت کاهش ریسکهای بازار نمیکند و تصمیمات یک شبه خود یکی از ریسکهای بازار است.
وی افزود: وقتی نرخ بهره که بدون ریسک است، افزایش پیدا میکند، بازار سرمایه رقیب جدیتری پیدا میکند. در چنین شرایطی باید نسبت سود به قیمت سهام به اندازهای افزایش پیدا کند که از میزان سود بدون ریسک فراتر برود و سرمایهگذاران را برای خرید سهام و یا نگهداری آن جذب کند.
سبزپوشی شاخص های بورس
در پایان معاملات روز شنبه چهاردهم بهمن ماه ۱۴۰۲، شاخص کل بورس تهران ۳ هزار و ۸۰۹ واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۱۱۱ هزار و ۸۳ واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت ۱۸ صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با افزایش ۴ هزار و ۸۸۲ واحدی در رقم ۷۳۷ هزار و ۵۲۸ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص مثبت ۶۷ صدم درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس با رشد ۱۶۱ واحدی به رقم ۲۵ هزار و ۵۷۸ واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با افزایش هزار و ۶۱۴ واحد به سطح ۱۳۶ هزار و ۴۴۰ واحد رسید.
ورود پول حقیقی به بازار سرمایه
روز شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و ۷۱ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد.
امروز نماد سمگا (گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی)، فولاد (فولاد مبارکه) و کرومیت (توسعه معادن کرومیت کاوندگان) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای دی (بانک دی)، فملی (ملی صنایع مس ایران) و نوری (پتروشیمی نوری) تعلق داشت.
کاهش ارزش معاملات خرد بازار سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۲۸ هزار و ۲۸ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۱۷ هزار و ۶۵۹ میلیارد تومان بود که ۶۳ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با کاهش ۳ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسید.
رشد ارزش صفهای خرید بورس
در پایان معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت ۴۳۹ نماد و تعداد نمادهای منفی ۳۶۶ نماد بوده است. یعنی حدود ۵۵ درصد نمادها سبز پوش بودند.
در معاملات شنبه، ۸۵ نماد صف خرید داشتند و ۴۱ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد ۲۳ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۴۲۶ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش ۹ درصدی به ۱۸۲ میلیارد تومان رسید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
بانک مرکزی اعلام کرد: از ابتدای فروردین تا ۲۲ دی ماه امسال بیش از ۵۴ میلیارد و ۶۷۵ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی و خدمات تأمین شده است.
مجتمع صنعتی اسفراین از جمله تولیدکنندگان مقاطع و قطعات فولاد آلیاژی کشور به شمار میآید که با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته، دانش فنی روز و منابع انسانی متخصص، نقش بیبدیلی در تامین نیازهای حیاتی صنایع استراتژیک کشور ایفا میکند و توانسته است با تولید قطعات سنگین و خاص فولادی، بخشی از نیاز صنایع به این محصولات را پوشش دهد. این مجتمع در ماههای اخیر با هدف توسعه بازارها و ایجاد فرصتهای نقشآفرینی در نمایشگاههای بینالمللی حضور یافته و توانمندیها و دستاوردهای خود را به عرصه نمایش گذاشته است، اقدامی که نتیجه آن، علاوه بر معرفی توانمندیها و پتانسیلهای درخشان این شرکت، منجر به عقد تفاهمنامههای ساخت ماشینآلات طرح توسعه معدن مس میدوک، ساخت بلوک سیلندر و چرخهای قطار شده است.
رقابتپذیری و رشد جایگاه در فضای پیچیده امروز کسبوکارها، پیشنیازهای بسیاری را میطلبد که بیتردید ارتقای بهرهوری از مهمترین آنها است. این موضوع در صنعت فولاد به عنوان صنعتی مادر که به طور مستقیم بر پیشبرد فعالیتها در بسیاری از صنایع دیگر و در نهایت توسعه صنعتی و اقتصادی کشور تاثیرگذار است، اهمیت ویژهای دارد. شرکت فولاد اکسین خوزستان با تولید محصولات ارزشافزای فولادی، نقش منحصربهفردی در حلقه نهایی زنجیره فولاد ایران ایفا میکند. این شرکت گامهای استواری را در راستای ارتقای بهرهوری تولید و تاثیرپذیری حداقلی از چالشها و موانع موجود برداشته؛ مسیری که با دستاوردهای قابلتوجهی نیز برای این شرکت همراه بوده است.
مشخصا این روزها و از زمانی که موضوع توسعه اقتصاد دریامحور وارد ادبیات اقتصادی کشور شده است، توجهات نیز به سمت مناطق ساحلی و بنادر کشورمان معطوف شده و این درحالی است که ایران علاوه بر خزر در شمال و خلیج فارس در جنوب کشور، دریای «مَکُران» یا بهتر بگوییم منطقه مکران را هم در اختیار دارد که نوار ساحلی آن از میناب هرمزگان تا گواتر در جنوب سیستان و بلوچستان ادامه دارد.
دیدگاه بسته شده است.