به گزارش کنکاش فردا، ۷ درصد ذخایر معدنی جهان در کشورمان وجود دارد، بر اساس دادههای منتشر شده از سوی منابع رسمی، ۸۱ ماده معدنی در کشورمان شناسایی شده است که طبق گفته زمین شناسان «ایران بهشت زمینشناسی و رنگین کمان مواد معدنی» است از این رو باید از ظرفیتهای این بخش بهره برد.
حوزه معدن و صنایع معدنی ظرفیتهای بسیار خوبی برای کشورمان دارد که نهتنها ثروت پایدار را برای دولت تامین میکند؛ بلکه منجر به اشتغال و ارزآوری برای کشورمان میشود. بهرهبرداری از حوزه معادن منجر به تقویت و توسعه سایر صنایع وابسته میشود ضمن اینکه صادرات در این بخش نیز به بهبود اقتصاد و ارزآوری در کشور خواهد شد.
بخش معدن به قدری در اقتصاد کشور مهم است که در برنامه توسعه هفتم این بخش باید به رشد ۱۳ درصدی دست پیدا کند از این رو سازمانهای مربوطه بایستی در این زمینه برنامهریزی کنند.
احیا و توسعه ۳۵۷ معدن کوچکمقیاس در سال گذشته
بر اساس آخرین آمار از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی، ۳۵۷ معدن کوچک مقیاس در سال گذشته احیا، فعالسازی و توسعه پیدا کرد که از این تعداد ۲۷۳ معدن احیا و ۸۴ معدن نیز توسعه یافت. احیا و توسعه این معادن منجر به اشتغالزایی بیش از یک هزار و ۴۰۰ نفری به صورت مستقیم شد.
در راستای رفع موانع تولید از واحدهای معدنی اقداماتی از جمله شناسایی و رفع موانع تولید برای ۱۹ واحد معدنی در استان گیلان، پذیرش ۳۶ پرونده در روند صندوق بیمه سرمایهگذاری و پایش ۲۲۲ معدن احیاشده سال ۱۴۰۱ در ۱۱ استان است.
در راستای رفع موانع معادن و صنایع معدنی، معرفی ۵۹ بسته پیشنهادی سرمایهگذاری شامل ۳۲۹ محدوده در اختیار ادارات کل صمت استانها برای طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس قرار گرفته است.
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی اقدامات زیرساختی شامل ۱۸ طرح «در حال اجرا»، یک طرح «در دست مناقصه پیمانکار» و نیز ۲۴ طرح «در حال مطالعه» دارد.
۱۰ طرح بزرگ معدن و صنایع معدنی با سرمایهگذاری ۵۰ هزار میلیارد تومان
یکی دیگر از اقدامات دولت سیزدهم در حوزه معادنی که سال گذشته به مرحله اجرا رسی، تکمیل و راهاندازی ۱۰ طرح بزرگ معدن و صنایع معدنی به ارزش سرمایهگذاری ۵۰ همت (هزار میلیارد تومان) بود که برای سه هزار و ۵۰۰ نفر اشتغالزایی ایجاد کرد.
تعدادی از این طرحها شامل ابَر پروژه آهن اسفنجی (زمزم۳) فولاد خوزستان به ظرفیت تولید یک میلیون و ۷۶۰ هزار تن، کنسانتره مس دره آلو به ظرفیت تولید ۱۱۰ هزار تن، واحد دوم آهن اسفنجی فولاد بافت به ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن بافت، ابر پروژه آهن اسفنجی طوبی توسعه آهن و فولاد گلگهر به ظرفیت تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن، فلوتاسیون سرباره مس سرچشمه به ظرفیت تولید ۷۰ هزار تن، تولید تختال (شمش) فولاد سفیددشت به ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن بود.
همچنین بخش دیگر این طرحهای معدنی، تجهیز معدن و راهاندازی بزرگترین طرح تولید کنسانتره روی خاورمیانه در “مهدیآباد” به ظرفیت تولید ۲۰۰ هزار تن، کارخانه فولادسازی نیریز به ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن و همچنین طرحهای هیدرات ویژه به ظرفیت تولید ۳۵۰۰ تن و راهاندازی مرحله اول فیلتراسیون گل قرمز شرکت آلومینای ایران به ظرفیت تولید ۳۴۰۰ تن بود.
۱۶ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری در توسعه زیرساختهای معدنی
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی در راستای تامین زیرساختهای معدنی در سال گذشته بیش از ۱۶ هزار میلیارد ریال برای ایجاد، تکمیل و توسعه زیرساختهای معدن و صنایع معدنی کشور صرف کرد که از این مبلغ، ۱۴ هزار میلیارد ریال آن از محل منابع داخلی این سازمان بوده و مابقی هزینههای صرف شده از منابع عمومی و حقوق دولتی معادن تامین شده است.
این طرح در ۱۶ طرح در ۱۱ استان کشور شامل سمنان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، مازندران، فارس، یزد، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، خراسان رضوی، زنجان و بوشهر در حال اجراست.
طبق گزارش این سازمان، طرح ایجاد زیربناهای لازم در مناطق معدنی شامل هفت طرح برقرسانی به طول ۱۴۸.۷ کیلومتر در مربوط به استانهای خراسان جنوبی، لرستان، یزد و کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری است که این طرحها نیز در دست اجراست.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تولیدکنندگان فولاد ایران طی ۱۱ ماه سال جاری میلادی (۱۱ دیماه ۱۴۰۲ تا ۱۰ آذرماه ۱۴۰۳) ۲۸ میلیون تن فولاد خام تولید کردند. این رقم نیم درصد بیش از عملکرد مدت مشابه سال گذشته میلادی بوده است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: واگذاری زمین های کشاورزی به طرح های انرژی تجدیدپذیر به سرمایهگذاران حداکثر یک ماهه تحویل داده می شود.
اختلاف در نمودار تسلط بیتکوین تریدینگ ویو، موجب شد این رمزارز محبوب به ۹۵هزار دلار سقوط کند.
معاون شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با صدور دستورالعمل 12مادهای، بر صرفهجویی و بهینهسازی مصرف انرژی در تمام فرودگاههای کشور تاکید کرد.
دیدگاه بسته شده است.