به گزارش کنکاش فردا، مدیرکل دفتر بررسیهای زمینشناسی دریایی سازمان زمینشناسی افزود: در این راستا لزوم جلسات منظم و مستمر ارگانهای مختلف مرتبط با علوم دریایی، به ویژه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور که اکتشافات معدنی مناطق خشکی و دریا را بر عهده دارد، امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
وی، تدوین برنامه استراتژیک و اولویتکاری، جذب نیروی انسانی، ایجاد کارگاههای آموزشی، تخصیص اعتبار و سرمایهگذاری، توجه به قوانین ارزیابی اثرات زیستمحیطی تنظیم شده ملی کشورها و نیز بینالمللی از مباحث بسیار مهم در این چشمانداز است.
زمانیپدرام با بیان اینکه از دیدگاه زمینشناسی دریایی، بستر عمیق دریای عمان و اقیانوس هند به منظور اکتشاف عناصر ارزشمند معدنی مناسب است، تصریح کرد: پیش از تصمیمگیری نهایی در اجرای عملیات اکتشافی لازم است مجموعهای از دادههای پایهای شامل تکتونیک، ژئوفیزیک دریایی، رسوبشناسی، سنگشناسی، ژئوشیمی رسوبی و تنوع زیستی و مسئله روش برداشت و جلوگیری از پسماند خروجی حاوی عناصر سمی بستر عمیق آبهای بینالمللی گردآوری و وجود شرایط تشکیل عناصر ارزشمند معدنی بستر عمیق دریا بررسی شود.
وی با اشاره به اینکه پیشتر سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بر اساس وظایف حاکمیتی خود فرآیند تهیه نقشههای مختلف زمینشناسی دریایی به مقیاس ۱:۵۰۰۰۰ را آغاز کرده است، تاکید کرد: این نقشهها شامل رسوبشناسی و شناسایی منابع معدنی، ژئوشیمی رسوبی و آلایندههای زیستمحیطی و ژئومورفولوژی است که تهیه آن از اوایل سال ۱۳۹۸ آغاز شده ولی به صورت منسجم و هدفمندتر (از خردادماه سال ۱۴۰۲) و در قالب طرح تحول زمینشناسی دریایی قرار است در طول سواحل و مناطق کم عمق دریایی عملیاتی و انجام شود.
به گفته این مقام مسوول، سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور همچنین با تکیه بر کارشناسان و متخصصان بخش زمینشناسی دریایی، این توان و پتانسیل را دارد که در راستای سیاستهای کلی توسعه دریا محور برنامه هفتم دولت و همکاری و مشارکت ارگانهای مختلف دریایی (در قالب تفاهمنامه، توافقنامه، قرارداد) از نظر تعاملات علمی، پژوهشی، تحقیقاتی و استفاده از امکانات و توانمندیهای اطلاعاتی، تجربه و تخصص هر یک از ارگانهای دریایی، عملیات شناسایی و ثبت منابع معدنی بستر عمیق دریا را به منظور افزایش رشد اقتصادی و تحقق یافتن سعادت پایدار در آبهای بینالمللی آغاز کند.
مدیرکل دفتر بررسیهای زمینشناسی دریایی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور تصریح کرد: بهکارگیری شناورهای بزرگ تحقیقاتی، خریداری زیردریایی تحقیقاتی و تجهیزات جهت شناسایی و اکتشاف بستر عمیق دریا از نظر فنی و لجستیکی حائز اهمیت است.
کشورهایی همچون چین، کانادا، کرهجنوبی، انگلیس، بلژیک، برزیل، فرانسه، آلمان و سنگاپور اقدام به سرمایهگذاری در اکتشاف عناصر از بستر عمیق دریا کردهاند. این ذخایر در دشتهای آبیسال؛ کوههای دریایی، دودکشهای سیاه، سیستمهای فعال هیدروترمالی، مراکز گسترش بستر اقیانوس و سیستمهای گسلی بستر عمیق دریا و اقیانوسها قرار دارد.
هدف اصلی فعالیتهای اکتشافی آنها پی جویی رسوبات نودولی چندفلزی و رسوبات سولفیدی است. این ذخایر معدنی اکثرا در اعماق ۳۰۰۰ تا ۶۰۰۰ متری قرار دارند و از لحاظ کنوانسیونهای حقوق دریایی در آبهای بینالمللی جای میگیرند.
نودولهای چندفلزی: نودولهای منگنز شامل عناصر بسیاری همانند منگنز، مس، تیتانیوم، نیکل، وانادیوم، کبالت، آرسنیک، توریوم، تالیوم، عناصر نادر خاکیو… هستند که در پی نرخ رسوبگذاری آرام در دشتهای آبیسال و فرآیندهای دیاژنزی تشکیل میشوند. در مقیاس صنعتی چهار نقطه از بستر اقیانوسهای جهان مناسب هستنند که در جدول زیر ارائه میشود.
رسوبات سولفیدی: در بستر عمیق دریاها و اقیانوسها، پیرامون محیطهای فعال تکتونیکی و تودههای نفوذی به همراه عملکرد سیستمهای هیدروترمالی، رسوبات سولفیدی تشکیل شده که گاهی وجود دودکشهای سیاه نیز در این مناطق مشاهده میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بخش تعاون بهترین مدل و روش تجمیع سرمایههای خُرد مردمی و تبدیل آنها به تولید و اشتغال است که رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تاکید دارند.
رئیس انجمن سنگ ایران با اشاره لزوم سرمایه گذاری جدید در حوزه معادن کشور گفت: بخش معدن از اکتشاف تا استخراج و فرآوری، صنایع پایین دستی و زنجیره معدنی نیاز به سرمایه گذاری دارد تا از خام فروشی فاصله بگیرد.
بیتکوین در بالاترین سطح دو ماه گذشته، از مرز ۹۵ هزار دلار گذشت و رکورد جدیدی ثبت کرد.
بررسی شواهد حاکی از آن است که در حال حاضر از دولت الکترونیکی به سمت دولت هوشمند عبور کردهایم و رشد خوبی در کشور در حوزه الکترونیک داشتهایم و حوزه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند حدود ۶۲ میلیون کاربر مراجعه کننده به درگاه داشته است که از این میان حدود هفت میلیون کاربر طی دوران فعالیت دولت چهاردهم به این تعداد افزوده شده است.
دیدگاه بسته شده است.