رئیس اتاق ایران:

پیوستن ایران به اتحادیه‌های بین‌المللی همترازی استاندارد جهانی را برای تجار محقق کرد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: سال گذشته به همت مسئولان سازمان ملی استاندارد با عضویت در اتحادیه تایید صلاحیت آسیا- اقیانوسیه (APAC) و اتحادیه بین المللی اعتباربخشی آزمایشگاه‌ها (ILAC) که یک اعتبار بزرگ در کل جهان و منطقه اوراسیاست، همترازی استاندارد جهانی برای تجار محقق شد.

به گزارش کنکاش فردا، «صمد حسن زاده»  در آیین گرامیداشت هفته استاندارد در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی اظهار داشت: پیوستن ایران به این اتحادیه ها کار ارزشمندی بود که در تاریخ کشور ثبت خواهد شد.

وی افزود: با عضویت در این سازمان‌ها آزمایشگاه های استاندارد ایران می توانند گواهینامه استاندارد برای محصولات انجام صادر کنند و دیگر شرکت های صادراتی نیاز به گواهی شرکت های خارجی و صرف هزینه های سنگین نخواهند داشت.

رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه‌داد: همترازی استاندارد با کشورهای همسایه بسیار ارزشمند است، امروز صادرات خوبی به عراق داریم، این کشور با هماهنگی هشت کشور خارجی کیفیت کالاهای وارداتی را مورد ارزیابی قرار می دهد که نه از ایران و نه از عراق هستند، اما اکنون این ظرفیت پیوستن ایران کمک بزرگی برای صادرات کشور خواهد بود.

وی بر تسهیل در تجارت و رفع موانع صادراتی تاکید کرد و گفت: یکی از مطالبه‌های بخش خصوصی، تسهیل تجارت است که به این منظور ارتباط و تعاملات سازمان ملی استاندارد با اتاق بازرگانی برای درک بیشتر نیاز است. در بیشتر مواقع به دلیل ناهماهنگی موجود و آزمایشگاه های گمرک که تجهیز نشده اند، تجار با مشکلاتی روبه‌رو هستند که باعث می شود در واردات و صادرات مشکلاتی ایجاد شود.

حسن‌زاده تاکید کرد: این اتاق آمادگی همکاری در همه زمینه ها را دارد تا در کنار مسئولان سازمان ملی استاندارد باشد.

وی با بیان اینکه استاندارد یکی از شاخص های مهم اقتصادی است، گفت: استاندارد در رقابت پذیری و حضور در بازارهای جهانی در زنجیره خرید و فروش نقش مهمی دارد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان‌داشت: استاندارد زبان مشترک در بازارهای جهانی در بین تجار است که به رفع موانع در بازارهای داخلی و خارجی کمک می کند.

وی با تاکید بر اینکه اجرای قواعد استاندارد یکی از اصول مهم تجارت و حرکت به سمت تولید کالاهای با کیفیت است، گفت: در چند سال گذشته به دلیل تحریم ها شرایط سختی برای اقتصاد رقم خورده است، به گونه ای که محدودیت‌ها باعث شده تا فعالان با استانداردهای جهانی همسو شوند.