تورم تولیدکننده بخش معدن اعلام شد

براساس اعلام مرکز آمار ایران، تورم تولیدکننده بخش معدن در مهر ماه سال جاری، ۲۳۴۴ واحد اعلام شد که نشان از کاهش تورم ماهانه و سالانه دارد.

به گزارش کنکاش فردا، تورم تولیدکننده بخش معدن در مهر ماه سال جاری را منتشر کرد که براساس آن، قیمت تولیدکننده بخش معدن در مهر ماه ۱۴۰۳ به (۲۳۴۴.۱) اعلام شد که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۰.۹ درصد، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۸.۷ درصد و در دوازده ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه)، ۲۷.۸ درصد افزایش داشته است.
کاهش تورم ماهانه

در مهر ماه ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۰.۹ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۶.۲ درصد)، ۵.۳ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولاتشان در داخل کشور، در مهر ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه قبل، ۰.۹ درصد افزایش داشته است. همچنین در این ماه بیش­‌ترین تورم ماهانه با ۱.۰ درصد مربوط به گروه «کانه‌­های فلزی» و کم‌ترین تورم ماهانه با ۰.۶ درصد مربوط به گروه «زغال­‌سنگ» است.

 

افزایش تورم نقطه به نقطه

همچنین، در مهر ماه ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۸.۷ درصد محاسبه شده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲۸.۵ درصد)، ۰.۲ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولات آنها در داخل کشور، در مهرماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۸.۷ درصد افزایش دارد. در این ماه بیش‌ترین تورم نقطه به نقطه با ۳۱.۴ درصد مربوط به گروه «سایرمعادن» و کم­‌ترین تورم نقطه به نقطه با ۲۴.۷ درصد مربوط به گروه «زغال سنگ» است.

 

کاهش تورم سالانه

در مهر ماه ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در دوازده ماه منتهی به مهر ماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال قبل، ۲۷.۸ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲۹.۵ درصد)، ۱.۷ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید محصولات آنها در داخل کشور، در دوازده ماه منتهی به مهر ماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۲۷.۸ درصد افزایش دارد. در این ماه بیش‌­ترین تورم سالانه با ۳۸.۱ درصد مربوط به گروه «سایر معادن» و کم‌ترین تورم سالانه با ۲۲.۲ درصد مربوط به گروه «زغال ­سنگ» می‌باشد.

گفتنی است؛ در شهریور ماه سال جاری، شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن ۲۳۲۲.۸ محاسبه شد که نسبت به مرداد ماه (تورم ماهانه) ۶.۲ درصد، نسبت به مرداد ماه ۱۴۰۲ (تورم نقطه به نقطه) ۲۸.۵ درصد و در ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه)، ۲۹.۵ درصد افزایش داشت.