به گزارش کنکاش فردا، حسین شهرابی در حاشیه بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه دستاوردها و توانمندیهای بخش خصوصی از پرتاب نسخه تکاملیافته ماهواره کوثر با نام «کوثر ۱.۵» در نیمه اول سال آینده خبر داد.
ماهواره کوثر ۱.۵، حاصل تلاش متخصصان داخلی، در واقع نسخه ارتقا یافته دو ماهواره کوثر و هدهد است که پیش از این در ۱۵ آبان ماه امسال به فضا پرتاب شده بودند. این دو ماهواره با ماموریتهای سنجش از دور (کوثر) و اینترنت اشیا (هدهد) نقش کلیدی در توسعه کشاورزی دقیق ایفا میکنند.
شهرابی اعلام کرد: بیش از ۸۵ درصد اجزای این ماهوارهها بومیسازی شده است. حتی اگر تمام قطعات وارداتی بود، طراحی و ساخت این ماهوارهها به دست توانمند متخصصان داخلی انجام شده و این پروژه کاملاً بومی محسوب میشود.
وی با اشاره به چالشهای تحریم، از عبور موفقیتآمیز از این موانع و تبدیل تهدیدها به فرصتها سخن گفت و افزود: نسخه ترکیبی مأموریتهای کوثر و هدهد با نام کوثر ۱.۵، در نیمه نخست ۱۴۰۴ پرتاب خواهد شد و تلاش میشود با جذب سرمایه، منظومهای از این ماهوارهها طراحی و تولید شود.
این فعال عرصه دانشبنیان، نقش حمایتهای دولتی را در توسعه این صنعت بسیار مهم دانست و خواستار تضمین بازار خدمات فضایی و پیشخرید این خدمات از سوی دولت شد.
کاهش ریسک فناوری در بخش دانشبنیان و رفع موانع نظارتی غیرمنطقی نیز از دیگر درخواستهای شهرابی از دولت بود.
وی بر لزوم رفع موانع نظارتی غیرمنطقی تأکید و بیان کرد: شناخت ناکافی نهادهای نظارتی از صنعت فضایی، باعث کاهش شجاعت مدیران دولتی برای انجام پروژههای بزرگ شده و این موضوع چالش بزرگی برای ما ایجاد کرده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
پژوهشگر، مدرس و مشاور در حوزه دادهکاوی و هوش مصنوعی در خوزستان معتقد است دیگر نمیتوان هوش مصنوعی را تنها یک گزینه برای کشورها، سازمانها و افراد دانست. این فناوری اکنون یک "ضرورت راهبردی" برای حفظ رقابت، بهرهوری و توسعه پایدار است.
شرکت ملی نفت ایران امروز یکی از بزرگترین قراردادهای تاریخ صنعت نفت را با شرکتهای پتروپارس، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا، اویک و مپنا به ارزش ۱۷ میلیارد دلار امضا کرد.
امروزه تصادفات جادهای به یک معضل چند وجهی تبدیل شده بنابراین سرمایهگذاری در حوزه پیشگیری مهمترین بخش کاهش تصادفات و سوانح رانندگی است که استفاده از فناوریهای نوین از جمله هوش مصنوعی میتواند بسیار کمک کننده و نقش کلیدی در این زمینه ایفا کند.
بازارهای جهانی با وجود تحریمهای جدیدی که از سوی دولت آمریکا بر صنعت نفت ایران تحمیل شده، همچنان تشنه طلای سیاهی است که از سرزمین آریاییها استخراج می شود و به اذعان کارشناسان داخلی و خارجی و تجربه بیش از یک دهه گذشته نشان می دهد که نفت ایران تحریم شدنی نیست.
دیدگاه بسته شده است.