کل 6814 امروز 0
  • تاریخ : جمعه - ۷ - دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 27 - December - 2024
  • ساعت :

    یادداشت

    آرکتایپ تویوتا در معدن
    17 - مهر - 1403
    جاویدان حاجی‌آقا محسنی، عضو هیئت مدیره شرکت فولاد شاهرود طی یادداشتی در «فلزات‌آنلاین» نوشت:

    آرکتایپ تویوتا در معدن

    کارکرد کهن‌الگوها در طول تاریخ، بیان هنجارها، ساختارها و ارزش‌های جوامع در قالب روایت‌های اسطوره‌ای بوده است. به عنوان مثال، زمانی که سیاوش از آتش گذشت، کودکان جغرافیای ایران آموختند که راستی و پاکی ارزشی ستودنی است و برای پایبندی به آن باید حتی از جان گذشت و به آتش زد زیرا ذات پاک آتش، گزندی به راستی نخواهد رساند اما از آنجایی که دانشمندان حوزه فلسفه علم تقریبا هم‌نظر هستند که مدیریت یک علم است و آن هم با کلیه چارچوب‌ها و اصول، بنابراین جایی برای به‌کارگیری کهن‌الگوها در یافته‌های آن مطرح نیست و به جای آن، در پی واقعیات، نظریات و اصول اثبات‌ شده هستیم. با این حال، خالی از لطف نیست که با توجه به قدمت بهره‌گیری از چارچوب و اصول خاص در شرکت تویوتا که به خلق چندین نظریه و اصل در مدیریت منجر شده و در عین حال نیاز وافر بخش هنجاری، اجتماعی و مدیریتی معدن کشور به تعریف و پایبندی ارزش‌گونه به بسیاری از مفاهیم، در سطح خرد و کلان، به دنبال داستان‌های اسطوره‌ای جهت روایت روزمره و محاوره‌ای باشیم. به این ترتیب، در این مجال تلاش خواهیم کرد با نگاهی به برخی اصول پایه‌ای تویوتا، داستان جاده مخصوص سرزمین آفتاب تابان را برای صنعتگران کوره‌های H سرزمین همیشه چهار فصل تعریف کنیم.

    هوش مصنوعی؛ رد بودن پارمیندس و اندراج به شدن هراکلیتوس
    4 - مهر - 1403
    ایمان یعقوبی، مدیر روابط عمومی شرکت فولاد سنگان طی یادداشتی نوشت:

    هوش مصنوعی؛ رد بودن پارمیندس و اندراج به شدن هراکلیتوس

    هراکلیتوس، فیلسوف یونانی، شدن «Becoming» و صیرورت را رمز و راز هستی می‌دانست و لوگوس«Logos» را یگانه مطلق و بودن در جهان می‌نامید. این فیلسوف گریان و رازآلود بر آن بود که حتی گام گذاشتن در رودخانه‌ای برای دو بار ممکن نیست؛ چراکه شدن و صیرورت، ماهیت را دگرگون می‌کند.

    بازی با صنعتگر ممنوع!
    13 - شهریور - 1403

    بازی با صنعتگر ممنوع!

    بر اساس آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، سه میلیون و ۳۱۶ هزار تن انواع مقاطع طویل فولادی در سه ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ در کارخانه‌های مختلف نورد تولید شده که این میزان با کاهش ۲٫۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل (سه میلیون و ۴۱۳ هزار تن) همراه بوده است. فعالان این بخش در حالی موفق به تولید دو میلیون و ۶۴۰ هزار تن میلگرد در سه ماهه ابتدایی سال جاری شدند که در مدت مشابه سال ۱۴۰۲، دو میلیون و ۷۷۵ هزار تن از این محصول تولید کرده بودند. از ابتدای فروردین ماه تا پایان خرداد ماه امسال، ۴۳۲ هزار تن تیرآهن در واحدهای نورد تولید شد که این میزان با رشد ۸٫۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل (۳۹۷ هزار تن) همراه بود. همچنین در سه ماهه ابتدایی امسال، ۲۴۴ هزار تن نبشی، ناودانی و سایر مقاطع فولادی (مانند مفتول) تولید شد که افزایش ۱٫۲ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال پیش (۲۴۱ هزار تن) رقم زد. با توجه به نام‌گذاری سال جدید بر مبنای جهش تولید، انتظار آن می‌رفت که شرایط لازم جهت تحقق این مهم در صنایع مختلف فولادی کشور به ویژه کارخانه‌های نورد فراهم شود و برای مثال معضل قطعی برق که چند سالی هست گریبان فعالان این صنعت را گرفته، کاهش پیدا کند. با این وجود نه تنها اقدامات لازم جهت تامین برق پایدار تولیدکنندگان فولاد انجام نشد بلکه علی‌رغم رایزنی‌های بسیار با مسئولان ذی‌ربط و قول مساعدت‌های لازم در این زمینه، قطعی برق واحدهای فولادی زودتر از زمان موعد آغاز شد و به دو روز در هفته نیز افزایش یافت.

    وارونگی
    13 - شهریور - 1403

    وارونگی

    در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته برخلاف پیش‌بینی‌‌های افزایش قیمت مس، بهای این فلز سرخ در بورس فلزات لندن روز جمعه ۱۲ مرداد ماه ۱۴۰۳ (دوم آگوست ۲۰۲۴)، ۰٫۲ درصد معادل ۲۱ دلار نسبت به روز معاملاتی قبل از آن کاهش یافت و به هشت هزار و ۹۷۷ دلار رسید. این در حالی است که حدود دو ماه پیش در روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری (۲۰ می ۲۰۲۴)، قیمت مس در «LME» نسبت به روز معاملاتی قبل از آن ۴٫۴ درصد برابر با ۴۵۹ دلار افزایش یافت و به بالاترین سطح خود در این ماه یعنی ۱۰ هزار و ۸۵۷ دلار رسید. باید توجه داشت که مولفه‌های متعددی در بازارهای جهانی روی قیمت مس تاثیرگذارند اما در حال حاضر انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا و تقاضای چین برای خرید این فلز دو عامل اصلی محسوب می‌شوند.

    از آب گل‌آلود ماهی نگیریم
    13 - شهریور - 1403

    از آب گل‌آلود ماهی نگیریم

    فرومولیبدن آلیاژی از جنس آهن و مولیبدن به شمار می‌آید که معمولا بین 65 تا 75 درصد وزنی مولیبدن دارد و با هدف تامین عنصر مولیبدن در فولاد و افزایش سختی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. به علاوه، با استفاده از فرومولیبدن خواصی نظیر مقاومت در برابر خوردگی، سایش، جوش‌پذیری و خزش نیز بهبود پیدا می‌کند. بیشترین کاربرد فرومولیبدن در ساخت ابزار و ماشین‌آلات، تجهیزات نظامی، لوله‌های پالایشگاهی، قطعات تحت فشار بالا و برخی قطعات مربوط به خودروها‌، کامیون‌ها، لکوموتیوها و کشتی‌ها است. همچنین از فرومولیبدن در ساخت ابزار قطعات ماشین‌کاری با سرعت بالا، ابزار کار سرد، انواع مته‌های دریل و انواع پیچ‌گوشتی استفاده می‌شود. در یک نگاه کلی، فرومولیبدن در تولید فولادهای آلیاژی اعم از زنگ‌نزن، ابزار و تندبر و نیز چدن خام کاربرد دارد.

    آرامش نسبی بازار قراضه آلومینیوم
    13 - شهریور - 1403

    آرامش نسبی بازار قراضه آلومینیوم

    امروزه رشد سریع جمعیت جهان و افزایش نیازهای بشر به منابع مصرفی و انرژی باعث شده است تا شاهد ایجاد تحولاتی در شرایط آب‌و‌هوایی و روشن شدن زنگ خطر پایان منابع تجدیدناپذیر باشیم. به همین دلیل اکثر رهبران و سیاست‌گذاران کشورها با یک نظر اجمالی تصمیم گرفتند که با اعمال تغییراتی در مسیر حرکت اقتصاد و صنعت جهان، تاثیرات منفی این خطرات را کاهش داده و یا خنثی‌ کنند.

    قدر زر زرگر شناسد
    23 - اردیبهشت - 1403

    قدر زر زرگر شناسد

    اقتصاد جهانی دستخوش تغییرات و تحولات بی‌شماری طی سالیان اخیر شده است که این مسئله ریشه در تلاش جوامع مختلف برای دستیابی به جایگاه‌های برتر اقتصادی و غیراقتصادی دارد. در این بین، طلا از جمله گران‌بهاترین فلزاتی بوده است که همواره جایگاه ارزشمند خود را حفظ کرده و نه تنها چیزی از ارزش‌های این فلز گران‌بها در گذر زمان کاسته نشده بلکه روز به روز به اهمیت نقش‌آفرینی آن در بازارهای جهانی افزوده شده است.

    ناهم‌خواني!
    19 - اردیبهشت - 1403

    ناهم‌خواني!

    تولید و مصرف فولاد از اهمیت فراوانی در بهبود و ترقی ساختارهای اقتصاد جوامع مختلف برخودار است و در حالی که بیش از هر زمان دیگری بر حرکت به سوی اقتصاد معدن و صنایع معدنی به جای نفت تاکید می‌شود، توسعه این صنعت می‌تواند نقش بسزایی در رشد اقتصادی کشورها ایفا کند.

    دماسنج طلايي
    19 - اردیبهشت - 1403

    دماسنج طلايي

    طلا به عنوان یکی از فلزات گران‌بها و استراتژیک جهان از دیرباز جایگاه ویژه‌ و مهمی در اقتصاد کشورها داشته است. به طور کلی طلا در ادبیات اقتصاد جهانی به عنوان یکی از بازارهای سرمایه‌گذاری شناخته می‌شود زیرا این فلز گران‌بها یک منبع ارزش ثابت به شمار می‌آید.

    برو بالا