به گزارش کنکاش فردا، واردات خودرو به ایران از سال ۱۳۹۷ و در جریان تغییر سیاستهای ارزی ممنوع شده است و حتی در جریان تعیین تکلیف خودروهای وارداتی دپو شده در گمرک که قبل از ممنوعیت نیز به ایران رسیده بود، تامین ارز و ترخیص آن، چالش چند سالهای بود که هنوز هم برخی صاحبان خودروها درگیر آن هستند.
اما در چندماه اخیر طرح آزادسازی خودرو مطرح شده است که هرچند نهایی نیست ولی طی آن شرط واردات این طور تعیین شده که هر شخص حقیقی یا حقوقی میتواند به ازای صادرات خودرو یا قطعات خودرو یا سایر کالاها یا خدمات مرتبط با انواع صنایع نیرو محرکه و از طریق واردات بدون انتقال ارز نسبت به واردات خودرو تمام برقی یا دو نیرویی (هیبریدی) یا واردات خودروی بنزینی یا گاز سوز با برچسب انرژی B و بالاتر یا دارای شاخص ایمنی سه ستاره و بالاتر بر اساس گواهیهای استاندارد معتبر، معادل ارزش صادارتی خود اقدام کند.
به این بهانه جریان صادرات خودرو و قطعات مرتبط از ایران از گمرک ایران مورد بررسی قرار گرفت که نشان داد در ۹ ماهه سال جاری بیش از ۱۸.۸ هزار تن خودرو، قطعات و اجزای مرتبط با ارزشی بیش از ۷۰.۵ میلیون دلار صادر شده است.
صادرات ۱۰ میلیون دلاری خودرو
براساس گزارشی که لطیفی – سخنگوی گمرک ایران به ایسنا اعلام کرده است، از مجموع صادرات انجام شده حدود ۹۹۵ تن به ارزش ۱۰ میلیون دلار مربوط به صادرات خودرو است.
در سایر بخشها نیز ۱۴ میلیون دلار بدنه خودروی سواری، ۱.۴ میلیون دلار بدنه کامیونت، کامیون، ۱۳ هزار دلار بدنه وانت، ۱۴ میلیون دلار اجزا و قطعات فنی خودرو، ۶ میلیون دلار اجزا و قطعات بدنه خودرو، پنج میلیون دلار محور خودرو و اجزای محور آن، ۱.۷ میلیون دلار سایر بدنههای خودرو، ۱.۶ میلیون دلار اجزا و قطعات خودروهای سنگین، ۱.۷ میلیون دلار موتور خودرو، ۲.۵ میلیون دلار شیشه خودرو، ۳.۶ میلیون دلار رادیاتور و همچنین ۵۴۲ هزار دلار صندلی خودرو از جمله اقلام مرتبط صادر شده است.
وضعیت صادرات خودروهای ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ سیسی
اما از ۱۰ میلیون دلار خودرویی که صادر شده است، بین صادرات خودروهای ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ سی سی به کشورهای مختلف می توان به ۳۷.۸ هزار دلار به اسپانیا، ۴۰۰۰ دلار افغانستان، ۱.۱ میلیون دلار آذربایجان، ۵۰۰۰ دلار ترکیه، ۱۰هزار دلار اوکراین، ۴۶ هزار دلار عراق، ۴۳ هزار دلار چین و ۱۳.۷ هزار دلار سنگال اشاره کرد.
خودروهای ۲۰۰۰ تا بالای ۲۵۰۰ سیسی
در این بین صادرات خودروهای ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی سی نیز امارات با ۳.۴ هزار دلار و تایوان با ۳۳.۷ هزار دلار، سنگال ۸۸ هزار دلار، عراق ۲۷۵ هزار دلار، روسیه ۳۴.۷ هزار دلار از جمله آن است. به آذربایجان نیز خودروهای ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سی سی صادرات شده که ارزش آن ۱۶ هزار و ۵۰۰ دلار بوده است.
صادرات ۳.۷ هزار دلاری به آمریکا
صادرات خودرویی ایران به آمریکا نیز حدود ۳۷۵۰ دلار با وزن ۲۵۰ کیلوگرم بدنه خودرو بوده است.
در این رابطه باید یادآور شد که صادرات صورت گرفته در کشورهای مطرح شده لزوما به معنی صادرات خودروهای نو و با تعداد بالا نیست که در لیست صادرات قرار گرفته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: میزان حفاری های اکتشافی ایمیدرو به همراه شرکت های زیرمجموعه در سال گذشته به ۶۷۰ هزار متر رسید. این رقم بیشترین عملکرد ایمیدرو در حفاری های اکتشافی است که تاکنون به ثبت رسیده است.
به گزارش کنکاش فردا، حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته، به ۶۷.۸۴ میلیارد دلار رسید که ۳۴.۳۹ درصد کاهش داشته است. ارزش حجم کل در امور مالی غیر متمرکز، در حال حاضر، ۶.۰۲ میلیارد دلار است که ۸.۸۸ درصد از کل حجم بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته بوده و حجم […]
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بخش تعاون بهترین مدل و روش تجمیع سرمایههای خُرد مردمی و تبدیل آنها به تولید و اشتغال است که رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تاکید دارند.
رئیس انجمن سنگ ایران با اشاره لزوم سرمایه گذاری جدید در حوزه معادن کشور گفت: بخش معدن از اکتشاف تا استخراج و فرآوری، صنایع پایین دستی و زنجیره معدنی نیاز به سرمایه گذاری دارد تا از خام فروشی فاصله بگیرد.
دیدگاه بسته شده است.
Sorry. No data so far.