به گزارش کنکاش فردا، سیدمهرداد سیادت نسب، کارشناس مسائل اقتصادی در دنیای اقتصاد نوشت؛ داده های اعلامشده نشاندهنده آن است که چین با ۶۳/ ۲۵میلیون تن کالا به ارزش ۶۳/ ۱۲میلیارد دلار با رشد ۵/ ۴درصدی در وزن و ۵۶درصدی در ارزش نسبت به سال گذشته در پله اول مقاصد صادراتی کالاهای ایرانی قرار گرفته است و عراق با خرید ۲۸میلیون تن کالا به ارزش ۲/ ۸میلیارد دلار با رشد ۵/ ۱۷درصدی در وزن و ۲۰درصدی در ارزش نسبت به مدت مشابه سال گذشته دومین بازار صادراتی ایران بوده است.
با توجه به توضیحات فوق و بر اساس آمارهای منتشرشده، در یک نگاه کلی ارزش هرتن کالای صادراتی به چین حدود ۱۰۰دلار از متوسط کشوری بالاتر است و ارزش هرتن کالای صادراتی به عراق حدود ۱۰۰دلار از متوسط کشوری و ۲۰۰دلار نسبت به چین پایینتر است.
از طرف دیگر آمارهای مذکور نشان میدهد ما در مجموع ۳۹۱۱ قلم کالای صادراتی داشته ایم که از این تعداد ۲۷۹۸ قلم کالا به عراق صادرات داشتهایم؛ درحالیکه صادرات به چین جمعا شامل ۳۰۷قلم کالا بوده است؛ بهعبارتی تنوع کالاهای صادراتی به عراق بسیار بیشتر بوده و تعداد اقلام صادراتی به چین بسیار کمتر بوده است.
ضمنا حدود ۹۰درصد صادرات به چین شامل مواد پتروشیمی مواد معدنی بوده است و با توجه به تنوع گسترده کالاهای صادراتی به عراق شامل ماشینآلات، مواد غذایی (ماکارونی، نوشیدنیها، لبنیات، عسل، میوه و مرکبات، غلات، ربگوجه و…) مواد شوینده، محصولات شیمیایی، مصالح ساختمانی (کاشی و سرامیک، سنگ ساختمانی، سیمان، در و پنجره و…) مواد پلاستیکی، آهن و فولاد، ظروف آشپزخانه و…، باید صادرات به عراق نسبت به چین از ارزشافزوده بالاتری برخوردار باشد و قاعدتا باید ارزش هرتن کالای صادراتی به عراق نسبت به چین بالاتر باشد.
همچنین ملاحظه آمارهای تفکیکی صادرات بخشهای عمده کالایی به دو کشور مذکور نیز نشان میدهد که ابهاماتی در ارزشگذاری کالاهای صادراتی به بازارهای ذکرشده و احتمال کماظهاری یا کمارزشگذاری صادرات وجود دارد که نیازمند بررسی دقیقتر برای روشن شدن واقعیتهای آماری ۱۱ماهه است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تولیدکنندگان فولاد ایران طی ۱۱ ماه سال جاری میلادی (۱۱ دیماه ۱۴۰۲ تا ۱۰ آذرماه ۱۴۰۳) ۲۸ میلیون تن فولاد خام تولید کردند. این رقم نیم درصد بیش از عملکرد مدت مشابه سال گذشته میلادی بوده است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: واگذاری زمین های کشاورزی به طرح های انرژی تجدیدپذیر به سرمایهگذاران حداکثر یک ماهه تحویل داده می شود.
اختلاف در نمودار تسلط بیتکوین تریدینگ ویو، موجب شد این رمزارز محبوب به ۹۵هزار دلار سقوط کند.
معاون شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با صدور دستورالعمل 12مادهای، بر صرفهجویی و بهینهسازی مصرف انرژی در تمام فرودگاههای کشور تاکید کرد.
دیدگاه بسته شده است.