به گزارش کنکاش فردا، اخیرا اخباری در رابطه با وضعیت صادرات هندوانه منتشر شد که گفته شده بود “روزانه بیش از ۷۰۰ کانتینر هندوانه از ایران به ترکیه صادر میشود”، همین موضوعی بود که بار دیگر ماجرای صادرات محصولات آببر کشاورزی مانند هندوانه را در شرایط خاص آبی ایران مطرح کرد.
برهمین اساس ماجرای صادرات هندوانه ایران به کشورهای جهان و به ویژه ترکیه از گمرک ایران مورد بررسی قرار گرفت.
صادرات هندوانه ایران به ترکیه حدود ۱۰۰ کامیون است نه ۷۰۰
از این حکایت دارد که کل صادرات ایران در روز از سه مرز به ترکیه، در حال حاضر حدود ۴۰۰ کامیون است که هندوانه بخشی از آن بوده و حدود ۱۰۰ کامیون را شامل میشود.
به گفته وی در حال حاضر آخرین محمولههای صادراتی هندوانه ایران به ترکیه در حال ارسال است و به زودی کاهش خواهد یافت، چراکه این کشور با رسیدن به فصل برداشت محصول داخلی، تعرفههای مربوط به صادرات هندوانه را که تا یک چهارم کاهش داده بود دوباره افزایش میدهد.
صادرات هندوانه به ۲۰۸ میلیون دلار رسید
اینکه ایران چقدر صادرات هندوانه انجام میدهد، طبق آمار اعلامی سخنگوی گمرک ایران، در سال ۱۴۰۰ در مجموع ۹۰۲ هزار و ۱۰۲ تن هندوانه به ارزش ۲۰۸ میلیون و ۵۸۳ هزار و ۶۳۱ دلار به ۴۳ کشور صادرات انجام شده است.
صادرات هندوانه ایران در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۹ حدود ۲۸ درصد در وزن و ۳۳ درصد در ارزش افزایش داشته است.
بیشترین مقصد اروپاست ولی همسایهها بیشتر خریدند
درباره مقاصد صادراتی هندوانه ایران نیز باید گفت که عمدتا کشورهای اروپایی میزبان آن هستند ولی از نظر وزنی و ارزش عمده این صادرات در کشورهای همسایه انجام شده است.
عراق میزبان اول است
براساس این گزارش، در سال گذشته ۴۶۵ هزار تن به ارزش ۹۵ میلیون دلار هندوانه از ایران به عراق صادر شده که بالاترین حجم صادرات این کالا به کشورهای طرف تجاری است.
همچنین ۲۳۳ هزار تن به ارزش ۵۳ میلیون دلار به امارات، ۳۹ هزار تن به ارزش ۱۷.۴ میلیون دلار عمان، ۲۸ هزار تن به ارزش ۱۴ میلیون تن روسیه، ۵۵ هزار تن به ارزش ۱۱ میلیون تومان ترکیه، ۳۲ هزار تن به ارزش ۶.۴ میلیون دلار افغانستان، ۳۰ هزار تن به ارزش شش میلیون دلار قطر، صادرات هندوانه ایران بوده است.
از سایر کشورهای واردکننده هندوانه ایران میتوان به ارمنستان، اتریش، بلغارستان، سوئیس، آلمان، دانمارک، انگلیس، ایتالیا، سوئد و صربستان اشاره کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مدیرعامل شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه یزد گفت: کارخانه کلافسازی با ظرفیت تولید ۴۵۰ هزار تن کلاف فولادی، به رغم چالشها و موانع متعدد از جمله تحریم، مشکلات مالی و انتقال فنآوری که در مسیر هفت ساله ساخت با آنها مواجه بودیم، با پیشرفت صد درصدی تا پایان دیماه امسال افتتاح میشود.
طی معاملات امروز بورس انرژی ایران، برای نخستینبار سوخت سبز در این بورس به فروش رسید.
روسیه در ۲ تا سه سال آینده به رهبر جهانی استخراج ارزهای دیجیتال تبدیل میشود.
جزئیات سند ساماندهی رمزارزها در کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور بررسی و اهداف و سیاست های این سند به تصویب رسید.
دیدگاه بسته شده است.