به گزارش کنکاش فردا: معدن به عنوان یک بخش تخصصی نیازمند این است که افراد متخصص و حرفه ای در این حوزه ورود پیدا کرده و کارها به صورت کاملا تخصصی انجام شود. زیرا ورود افراد غیر متخصص در بخش های مختلف معدنی باعث می شود فعالیت های معدنی به درستی و اصولی انجام نشود. اما از جمله جاهایی که باید افراد متخصص در آنجا ورود پیدا کنند مجلس و کمیسیون صنایع و معادن است. زیرا حضور افراد متخصص در مجلس در قوانین و تصمیم گیری های بخش معدنی تاثیرگذار باشد.
نگاه تخصصی در معادن ضروری است
نعمت الله حقیقی، عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ایران بیان کرد: امیدوارم در حوزه معدن یک مقدار نگاه ها تخصصی تر شود ، زیرا هرچه در این حوزه ها نگاه های تخصصی و حرفه ای تری وجود داشته باشد به همان میزان پیشرفت و توسعه بیشتری را شاهد خواهیم بود.
و ی افزود: همچنین در حوزه تصمیم گیری و سیاست گذاری هم باید نگاه های بهتری به این بخش صورت گیرد. زیرا تصمیم سازان و سیاست گذران بخش معادن با عملکردهای خودشان می توانند تاثیرات متفاوتی بر بخش صنایع و معادن کشور بگذارند و این بخش را با سیاست ها و تصمیم های درست از رکود در آورده و متحول کنند.
ما متاسفانه در بخش معدن و کمیسیون صنایع و معادن یک فرد متخصص معدنی نداریم. یعنی افرادی که مرتبط با بخش های معدنی باشند و از تخصص و اطلاعات خوب معدنی برخوردار باشند
به گفته وی؛ ما متاسفانه در بخش معدن و کمیسیون صنایع و معادن یک فرد متخصص معدنی نداریم. یعنی افرادی که مرتبط با بخش های معدنی باشند و از تخصص و اطلاعات خوب معدنی برخوردار باشند حتی یک نفر را هم در مجلس نداریم. درحالی که این مساله خودش کاستی بزرگی به شمار آمده و یک نوع ضعف برای بخش معادن کشور محسوب می شود.
عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ایران خاطر نشان کرد: کمیسیون ها باید بیایند تشکل های مردم نهاد مرتبط با بخش معدن را تشکیل دهند و چکش کاری هایی در این موارد صورت گیرد. زیرا در بسیاری از بخش های اقتصادی کشور از افراد متخصص در مجلس هم استفاده شده که این مساله خودش امتیاز زیادی برای آن بخش صنعتی محسوب می شود.
متاسفانه ما شاهد هستیم که علاوه بر مشکلات زیادی که در بخش صنایع معدنی وجود دارد فرد متخصص و کار بلدی هم از سمت معادن در مجلس وجود ندارد تا در تصمیم گیری ها تاثیرگذار باشد
وی تاکید کرد: متاسفانه ما شاهد هستیم که علاوه بر مشکلات زیادی که در بخش صنایع معدنی وجود دارد فرد متخصص و کار بلدی هم از سمت معادن در مجلس وجود ندارد تا در تصمیم گیری ها تاثیرگذار باشد. حضور افراد اگاه در کمیسیون صنایع و معادن بسیار پر اهمیت است ولی این نقیصه وجود دارد که در بخش های قانونی هم بسیار تاثیرگذار است.
حقیقی گفت: یکی دیگر از مشکلات مهمی که در بخش معادن مشهود است مربوط به بخش اجرا و دولت است. ما بخش معدن را باید به نسبت سایر بخش ها به این نکته توجه کنیم که در این بخش مثل سایر بخش ها نمی توان از افراد غیر تخصصصی استفاده کرد. زیرا کارهای معدنی همه تخصصی است و باید حتما در بخش اجرا، مجلس و دولت هم برای بخش های معدنی از افراد متخصص استفاده شود.
او تصریح کرد: باید برای بخش های معدنی استراتژی مدیریت در نظر گرفته شود. یعنی باید واقعا افرادی که در حوزه بخش معدن متخصص نبودند و کاملا حرفه ای در این بخش عمل نکردند در حوزه های تصویر سازی معدن ورود پیدا نکنند ؛ چرا که این آدمها یک نگاه فضایی به بخش معدن دارند و آن طور که باید و شاید واقعیت های معدنی را نمی دادند و اطلاعاتی در این زمینه ندارند.حضور افراد غیر تخصصی در معادن باعث می شود واقعیت های معدن براساس پتانسیل هایی که دارد مورد بهره برداری قرار نگیرد
عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ایران خاطرنشان کرد: برای همین حضور افراد غیر تخصصی در معادن باعث می شود واقعیت های معدن براساس پتانسیل هایی که دارد مورد بهره برداری قرار نگیرد. یعنی یا توقعات بیشتر باشد و یا کمتر از آنچه که وجود دارد و هردوی این موارد خوب نیست.
به گفته وی؛ یعنی گاهی صحبت هایی در بخش های مختلف معدنی و صنایع معدنی می شود که اصلا با واقعیت های موجود در معادن کشور سنخیت ندارد و این مساله توقعات در بخش معادن را تغییر می دهد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تولیدکنندگان فولاد ایران طی ۱۱ ماه سال جاری میلادی (۱۱ دیماه ۱۴۰۲ تا ۱۰ آذرماه ۱۴۰۳) ۲۸ میلیون تن فولاد خام تولید کردند. این رقم نیم درصد بیش از عملکرد مدت مشابه سال گذشته میلادی بوده است.
مدیرعامل شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه یزد گفت: کارخانه کلافسازی با ظرفیت تولید ۴۵۰ هزار تن کلاف فولادی، به رغم چالشها و موانع متعدد از جمله تحریم، مشکلات مالی و انتقال فنآوری که در مسیر هفت ساله ساخت با آنها مواجه بودیم، با پیشرفت صد درصدی تا پایان دیماه امسال افتتاح میشود.
روز سهشنبه چهارم دی ماه 1403، مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام مجتمع فولاد غدیر نیریز در سال مالی منتهی به 31 شهریور 1403 با تصویب سود یک هزار و ۵۳۰ ریالی برای هر سهم برگزار شد.
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی اعلام کرد: بخش معدن و صنایع معدنی در هشت ماهه امسال حدود ۸.۸ میلیارد دلار محصول صادر کرد.
دیدگاه بسته شده است.