به گزارش کنکاش فردا،با اینکه قبل و حتی زمان برداشت گندم برخی در بوق و کرنا میکردند که گندمکاران محصول خود را به دولت نمیفروشند اما آنها آخرین دانه گندم خود را هم به سیلوهای دولتی تحویل دادند، در این زمینه چندین عامل نقش داشت اما شاید مهمترین آن اعتماد به مسئولان و همدلی با آنها بود که کشاورزان حاضر نشدند در شرایط تحریم و شرایط سخت واردات، محصول تولیدیشان به خارج از مرزها برود و میلیونها دلار برای واردات همان محصول از کشور خارج شود گفته شده است که تا ۲ میلیارد دلار در افزایش تولید از خروج ارز جلوگیری شده است.
برخی مسئولان اتحادیه حتی زمان برداشت خوشههای طلایی گندم هم همواره دولت را تهدید میکردند که اگر نرخ تضمینی گندم را افزایش ندهد خبری از خرید تضمینی بالا نخواهد بود اما گندمکاران کشور امسال واقعا حماسه ای دیگر خلق کردند.
حتی خود مسئولان کشاورزی هم باورشان نمی شد که کشاورازن چنین تولیدی کنند و بتوانند به این میزان از آنها خریداری کنند، اوایل فصل برداشت خوش بینانه ترین پیش بینیهای مسئولان وزارت جهاد کشاورزی خرید ۸٫۵ میلیون تن بود اما اکنون این میزان خرید به ۱۰ میلیون تن رسیده و حداقل ۱٫۵ میلیون تن بیش از پیش بینیها است.
اعتماد کشاورزان به مسئولان دولتی و حس وطندوستی آنها سبب شد مردم کشورشان را به اغیار نفروشند، آنها قدر نان را میدانند، برایش حرمت قائلند و ارزش آن را میدانند، این فرهنگ ایرانی است که اگر تکه نانی روی زمین بیفتد آن را بر میدارند و جایی میگذارند که دور از ناپاکیها باشد، در فرهنگ آذریها اگر فردی با نان وارد خانه شود بقیه به احترام نان بلند میشوند و یا در تعارفات دم در اولویت را به کسی میدهند که نان دستش هست. ما با چنین مردمی رو به رو هستیم که قدر نان و گندم را میداند.غیر ممکن است چنین فرهنگی نان از کف دهد و به برخی دلالان ناپاک بسپرد که در آن تنها هدف سودجویی است.
زمانی که مسئولان کشور تاکید کردند که گندمکاران محصول تولیدی خود را به دلالان و قاچاقچیان گندم نفروشند، آنها به این حرف اعتماد کردند و تقریبا دلالی و واسطه گری در این حوزه امسال نزدیک به صفر شد که طی سالیان گذشته بی سابقه بوده است، یادمان نرفته سالهایی که در فصل برداشت کامیونها در راه قاچاق به کشو رهای همسایه بودند.
علاوه بر آن دلایلی دیگری هم برای این کار بزرگ خودکفایی در گندم نان کشور وجود دارد که در دولت سیزدهم رقم خورد و میزان خرید تضمینی به حدی رسید که امسال واردات گندم نان نداشته باشیم.
دلایل افزایش خرید تضمینی و تولید گندم در سال جاری
تولید گندم امسال نسبت به سالهای قبل بالا بود پیش بینی میشود که امسال علاوه بر ۱۰ میلیون تن خرید تضمینی که انجام شده ۲ میلیون تن نیز برای خود مصرفی و بذر نزد کشاورزان باشد که نسبت به سال گذشته ۲٫۵ میلیون تن افزایش تولید دارد.
سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: افزایش بالا بودن خرید تضمینی گندم را یکی از عوامل افزایش خرید دولتی عنوان کردو گفت:«نرخ خرید تضمینی گندم امسال نسبت به سالهای پیشین مناسب بوده و به موقع اعلام شد، رقم کیلویی ۱۵ هزار تومان گندمکاران را ترغیب کرد که محصول بیشتری را بکارند».
بالا بودن نرخ خرید تضمینی قاچاق این محصول به کشورهای همسایه را نزدیک به صفر کرد زیرا تفاوت قیمت را با خارج از مرزها به حداقل رساند، خبری از جولان دلالان نبود، دیگر کامیونهایی که بار گندم به کشورهای همسایه ببرند نیز دیده نمیشد.
وی افزود: «دلیل بعدی این است که کشاورزان از کودهای شیمایی پتاسه و فسفره به میزان کافی استفاده کردند که خود عاملی برای افزایش تولید محصول شده است».
طبق نظر کارشناسان هر واحد کود مناسبی که برای محصول استفاده میشود میتواند تا ۹ واحد در افزایش تولید محصول نقش داشته باشد.
رئیس سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی استفاده از بذور اصلاح شده توسط کشاورزان بر اساس توصیه مروجان کشاورزی را عامل دیگر افزایش نرخ خرید تضمینی اعلام کرد و گفت: استفاده از بذر مناسب گندم میتواند محصول را در برابر کم آبی، بیماری و آفات مقاومتر کند ضمن اینکه برخی واریتههای گندم هستند که نسبت به واریتههای دیگر تولید بیشتری دارند.
بنابراین خودکفایی کشور در تولید گندم نان را باید قبل از هر چیز مرهون کشاورزان با فرهنگ ایرانی دانست که با مسئولان همدلی کردند و به آنها اعتماد کردند، قدر نان را که با فرهنگ آنها عجین شده دانستند و این معجون چنان قدرتی به نظام بخشید که سالها باید قدردان این کشاورزان باشیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
روز سهشنبه چهارم دی ماه 1403، مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام مجتمع فولاد غدیر نیریز در سال مالی منتهی به 31 شهریور 1403 با تصویب سود یک هزار و ۵۳۰ ریالی برای هر سهم برگزار شد.
مدیرکل سامانههای مقیاس کوچک ساتبا گفت: سامانه ملی مجوزها زمینهای کشاورزی را برای احداث نیروگاه تأیید نمیکند و برای حل این مشکل، نیازمند همکاری وزارت جهاد کشاورزی و منابع طبیعی هستیم.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی میزان تولیدات کشاورزی ۳۳ میلیون تن بوده که امروز این رقم به ۱۳۵ میلیون تن رسیده که مدیون پژوهش و فناوری بخش تحقیقات کشاورزی است.
رئیس موسسه پژوهشهای وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه وظیفه اصلی کشاورزی تحقق امنیت غذایی است گفت: تحقق امنیت غذایی در صورت مدیریت یکپارچه زنجیره تامین، تولید و توزیع امکانپذیر است.
دیدگاه بسته شده است.