به گزارش کنکاش فردا، محمدرضا فرزین رئیسکل بانک مرکزی کشورمان در جلسه روسای کل بانک مرکزی و وزرای منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بینالمللی پول ( MENAP ) که امروز در مراکش با سخنرانی خانم گئورگیوا مدیرعامل صندوق بینالمللی پول برگزار شد، اظهارداشت: اقتصاد ایران پس از تحمل تکانههای مختلف، هماکنون به پایداری لازم دست یافته است.
فرزین تصریح کرد: دولت و بانک مرکزی در واکنش به تکانههای بیرونی، بسته سیاستی شامل مجموعهای از سیاستهای متوازن بهمنظور تثبیت اقتصادی را طراحی و عملیاتی کرده است.
رئیسکل بانک مرکزی در ادامه این اجلاس گفت: بر این اساس نرخ رشد در دو فصل اول سال ۲۰۲۳ بطور متوسط به ۵.۸ درصد و رشد سرمایهگذاری در سال ۲۰۲۲ به ۶.۷ درصد رسید.
وی تصریح کرد: از موضوعات اساسی کنونی اقتصاد ایران، تورم است که کنترل آن همراه با حمایت از خانوادههای آسیبپذیر از اهداف اساسی سیاست متوازن تثبیت است.
رئیسکل بانک مرکزی با اشاره اجرای برنامه های مربوط به کنترل تورم و نقدینگی در ایران گفت: بانک مرکزی با اجرای سیاستهای کنترلی ترازنامه بانکها و سیاستهای پولی مناسب، توانسته در جهت کاهش نقدینگی و مهار انتظارات تورمی، گامهای اساسی بردارد.
فرزین در ادامه این اجلاس بین المللی گفت: دولت و بانک مرکزی به سیاستهای پولی و مالی احتیاطی متعهد است و با توجه به مذاکرات جاری بین ایران و صندوق بین المللی پول و تلاش دو طرف، برای تقویت ارتباطات امیدواریم.
رئیسکل بانک مرکزی همچنین در ابتدای این جلسه ضمن ابراز تسلیت بابت حوادث طبیعی در مراکش، لیبی و افغانستان به مردم و دولت این کشورها، بابت فجایع رژیم صهیونیستی و بروز فاجعه انسانی در نوار غزه ابراز تأسف و با مردم نوار غزه ابراز همدردی کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
بحران ناترازی انرژی در کشور که طی سالهای اخیر منجر به زیان سنگین بخش خصوصی و کاهش بازدهی اقتصادی شده است، اکنون به یکی از اولویتهای اصلی دولت و صندوق توسعه ملی تبدیل شده، تاجایی که دولت چهاردهم در تلاش است با استفاده از منابع مالی موجود، راهکارهایی سریع و اجرایی برای رفع این بحران ارائه کند و صندوق توسعه ملی نیز برنامههای خود را برای تأمین مالی پروژههای مرتبط با انرژی اعلام کرده است.
بانک مرکزی در بخشنامهای دستورالعمل اجرایی تأمین ارز شرکتهای دارویی در قبال پذیرش اوراق گام حداکثر تا پایان سال جاری تا سقف ۲۰۰ میلیون دلار را به بانک های عامل ابلاغ کرد.
شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور یکی از برجستهترین فعالان زنجیره فولاد کشور محسوب میشود که در سالهای اخیر با تمرکز بر بهبود عوامل موثر بر تولید، توانسته است به نتایج ارزشمندی در توسعه اکتشافات معدنی، استخراج و فرآوری مواد معدنی و تولید محصولات نهایی دست یابد. در واقع این شرکت با شناسایی نقاط قوت و ضعف و تمرکز بر تقویت و بهبود آنها، ارتقای سطح آمادهبهکاری تجهیزات و ماشینآلات و آموزش منابع انسانی توانسته است به سطح بالاتری از بهرهوری در همه ابعاد سازمانی دست یابد و علاوه بر افزایش چشمگیر ذخایر معدنی در غرب کشور، رکوردهای مختلفی را در تولید کنسانتره و گندله به ثبت برساند.
بانک مرکزی اعلام کرد: از ابتدای فروردین تا ۲۲ دی ماه امسال بیش از ۵۴ میلیارد و ۶۷۵ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی و خدمات تأمین شده است.
دیدگاه بسته شده است.