به گزارش کنکاش فردا، ارسلان سیدین معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: ۹۶ معدن و محدوده معدنی که در سالهای گذشته پروانه بهره برداری دریافت کردند، اما فعال نشده و یا در ادامه راکد مانده بود آماده واگذاری به متقاضیان جدید است.
سیدین با اشاره به نهضت احیای معادن غیرفعال در استان افزود: بهره برداری از برخی از این معادن در گذشته یا توجیه اقتصادی نداشت و یا به دلایلی نظیر اختلافات شرکا، غیرفعال شد که بنا بر قانون، از بهره برداران سابق سلب صلاحیت شده و بر اساس ماده ۸۳ آیین نامه اجرایی به متقاضیان جدید خارج از چارچوب مزایده واگذار میشود.
وی ادامه داد: افرادی میتوانند اقدام به دریافت امتیاز این معادن کنند که دارای گواهی صلاحیت فنی و مالی قانون معادن باشند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری یادآور شد: متقاضیان دارای صلاحیت میتوانند تا پایان آبان با مراجعه به این اداره کل آمادگی خود را برای دریافت امتیاز هریک از این معادن اعلام کنند.
سیدین در خصوص توجیه اقتصادی این معادن گفت: بسیاری از این معادن از نظر اقتصادی میتواند درآمدزا باشند، اما اگر سرمایه گذار بتواند در کنار استخراج مواد معدنی خام، واحد فراوری را هم فعال کند میتواند به موفقیت بیشتری در این حوزه دست پیدا کند چراکه در خصوص واحدهای فراوری سنگهای معدنی در استان ضعیف هستیم و در گذشته اقدام قابل توجهی صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه معادن واگذاری بیشتر در حوزه سنگ تزیینی و لاشه است، افزود: در استان محدوده فلزات قیمتی نیز در حال اکتشاف است که هنوز به نتیجه نرسیده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
رئیس انجمن سنگ ایران با اشاره لزوم سرمایه گذاری جدید در حوزه معادن کشور گفت: بخش معدن از اکتشاف تا استخراج و فرآوری، صنایع پایین دستی و زنجیره معدنی نیاز به سرمایه گذاری دارد تا از خام فروشی فاصله بگیرد.
صنایع آهن و فولاد از بخش های پیشرو و پربازده در بازار سرمایه به شمار می روند که هم در زمینه فروش داخلی و هم صادرات به بازارهای جهانی توانسته اند موفق عمل کنند و به نظر می رسد این پیشتازی نه تنها دامنه دار خواهد بود بلکه با رفع موانع می تواند این صنعت را به پیشران توسعه صادرات غیرنفتی تبدیل کند.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید فولاد در سال ۱۴۰۳ را معادل ۳۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، نخستین طرح تولید مونازیت (نوعی عنصر نادر خاکی) ایران را افتتاح کرد و با بهرهبرداری از این طرح، کشورمان در ساخت و تولید تجهیزات فوق پیشرفته گامهای جدیدی خواهد برداشت.
دیدگاه بسته شده است.