به گزارش کنکاش فردا، علیرضا شهیدی در سومین نشست شورای همخانواده صنعت، معدن و تجارت استان یزد درباره پروژه طرح تحول در این استان، بیان کرد: سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور این طرح را با هدف کاهش زمان اکتشاف در استان یزد اجرایی میکند. در سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در ابتدای دولت سیزدهم، طرح تحول زمینشناسی آغاز بهکار کرد زیرا در کشور معضل تامین خوراک اولیه برای صنایع معدنی وجود داشت.
وی تصریح کرد: با آغاز طرح تحول در کشور سعی کردیم این مشکل را برطرف کنیم و قرار بر این شد مناطقی که پتانسیل ذخایر مواد معدنی در آنها وجود دارد را مشخص کرده و عملیات اکتشافاتی را در آن مناطق انجام دهیم.
به گفته معاون وزیر صمت، برای کشور ۴۲۰ برگه زمینشناسی یک پنجاه هزارم که هر برگه حدود ۶۲۵ کیلومتر مربع را در برمیگیرد، در نظر گرفتیم و برای کشور مناطقی را انتخاب کردیم تا برگههای زمینشناسی در سه لایه زمینشناسی، زمینشناسی اقتصادی و ژئوشیمی تهیه شود.
شهیدی خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم در مناطق در حال کار، هر آنچه در سطح از جمله پتانسیل فلزی و غیرفلزی و همچنین هر آنچه در زیر سطح وجود دارد را شناسایی کنیم. تجربه نشان داده است که اغلب ذخایر معدنی، جزو ذخایر پنهان هستند و در عمق ۱۰۰ متر به پایین قرار دارند. سریعترین روش برای شناسایی این مواد مطالعات ژئوفیزیک هوایی بوده که برای مطالعه تا عمق ۴۰۰ متر مناسب است.
وی ابراز کرد: از تصاویر ماهوارهای و اطلاعات لایهای سطحی بهره برده میشود و پس از تلفیق و مدلسازی این دادهها، مناطقی را مشخص میکنیم که عملیات اکتشاف عمومی، تفصیلی و نیمهتفصیلی در آن انجام شود و مواد معدنی اقتصادی را بهرهبرداری کنیم.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه این سازمان در نظر دارد در استان یزد ۱۰۲ طرح زمینشناسی را انجام دهد، گفت: یک پروژه طرح تحول شهرستان یزد بوده که شامل ۳۹ طرح میشود و در ساغند نیز ۱۱ برگه معادل ۳۳ نقشه و برای منطقه کوهبنان تهیه ۱۰ برگه معادل ۳۰ نقشه انجام خواهد شد.
معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه در گذشته هر طرح اکتشافی حدود دو تا سه سال طول میکشید، اظهار داشت: در طرح تحول بدون اینکه بر روی کیفیت تاثیر بگذاریم، زمان فعالیتها به حدود یک سال کاهش یافته است.
شهیدی خاطرنشان کرد: در دهه ۹۰، منطقه دهشیر در مساحت حدود ۱۰ هزار و ۶۳۶ کیلومتر مربع معادل ۴۸ هزار و ۱۰۰ کیلومتر خطی با فاصله بین خطوط ۲۰۰ متر، مورد مطالعات ژئوفیزیک هوایی برای شناسایی پتانسیل مواد معدنی پنهان قرار گرفت که نتیجه آن شناسایی حدود ۱۳۲ آنومالی بوده است.
وی با بیان اینکه هر ورقه زمینشناسی حدود ۶۴۵ کیلومتر است، مطرح کرد: برای سه لایه بالغ بر یک هزار نمونه برداشت و برای هر نمونه نیز معادل ۵۷ عنصر آنالیز میشود؛ این بدان معناست که برای ۳۹ برگه مورد نظر برای استان یزد، حدود ۴۰ هزار نمونه بررسی خواهد شد.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در پایان یادآور شد: ممکن است برخی از این عناصر شناسایی شده در طرح تحول در حال حاضر جنبه اقتصادی نداشته نباشد اما هدف ما ایجاد یک بانک اطلاعاتی است تا اگر در آینده دانش زمینشناسی رشد پیدا کرد و برخی از عناصر اقتصادی شدند، بتوانیم از این بانک اطلاعاتی استفاده کنیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مدیرعامل شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه یزد گفت: کارخانه کلافسازی با ظرفیت تولید ۴۵۰ هزار تن کلاف فولادی، به رغم چالشها و موانع متعدد از جمله تحریم، مشکلات مالی و انتقال فنآوری که در مسیر هفت ساله ساخت با آنها مواجه بودیم، با پیشرفت صد درصدی تا پایان دیماه امسال افتتاح میشود.
روز سهشنبه چهارم دی ماه 1403، مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام مجتمع فولاد غدیر نیریز در سال مالی منتهی به 31 شهریور 1403 با تصویب سود یک هزار و ۵۳۰ ریالی برای هر سهم برگزار شد.
معاون فنی شرکت شهرکهای صنعتی یزد گفت: فاز دوم تصفیهخانه شهرک صنعتی یزد پس از گذشت ١١ ماه از آغاز عملیات اجرایی، به پیشرفت نزدیک به ۵٠ درصدی رسیده است.
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی اعلام کرد: بخش معدن و صنایع معدنی در هشت ماهه امسال حدود ۸.۸ میلیارد دلار محصول صادر کرد.
دیدگاه بسته شده است.