به گزارش کنکاش فردا، ایران از سال ۹۶ در تولید گاز از میدان مشترک پارسجنوبی (گنبد شمالی) از طرف قطری پیشی گرفته و هماکنون با تولید روزانه ۷۰۰ میلیون متر مکعب، با وجود سهم دو برابری قطر از این میدان، حدود ۱۲ درصد تولید بیشتری دارد.
تولید ۷۰۰ میلیون متر مکعب گاز ایران از میدان پارس جنوبی معادل تولید روزانه ۴ میلیون بشکه نفت یا دو برابر رقم صادرات نفت ایران در دوران اجرای برجام است که البته به دلیل مصرف بالای گاز در داخل کشور، به درآمد ارزی صادراتی ختم نمیشود.
پروژه توسعه ۱۷ فاز پارسجنوبی برای رساندن تولید گاز ایران ۲۸۵ به ۷۰۰ میلیون متر مکعب در روز از دولت دهم آغاز شد و طبق آمار وزارت نفت با مجموع پیشرفت ۷۰ درصد به دولت یازدهم تحویل داده شد تا با تکمیل آنها، ایران از رقیب قطری جلو بیفتد.
سرانجام در شهریور امسال نیز فاز ۱۱؛ مرزیترین فاز پارس جنوبی با تولید ۱۰ میلیون متر مکعب به بهرهبرداری رسید تا پرونده توسعه همه فازهای این میدان در طرف ایران بسته شود.
جواد اوجی وزیر نفت میگوید که برای افتتاح این فاز، ما منتظر رفع تحریم و حضور شرکتهای خارجی نماندیم و الان «شرکتهای توتال و شل، انگشت به دهان ماندهاند که چگونه این کار را ظرف ۲۰ ماه و با کمک متخصصان ایرانی انجام دادیم».
این مطلب بدون برچسب می باشد.
معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران از آغاز سلسله جلسات انتقال تجربیات ایران به کوبا در زمینه استقرار دولت الکترونیک خبر داد.
گفته می شود تولید رمز ارز دلیل بخشی از ناترازی انرژی در ایران است و از سوی دیگر ارز دیجیتال راه دور زدن تحریم هاست، پس به نظر می رسد باید جدی تر از قبل فکری برای هدر رفت گاز فلر کرد.
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) اعلام کرد: گوهرسنگها با پیگیری این نهاد از شمول «مقررات واردات و صادرات گروه کالاهای لوکس» خارج شد که این امر زمینه ورود کالای خام و صدور کالای ساخته شده را فراهم می کند.
فناوری هوش مصنوعی، به تکیهگاهی اثربخش در ارتقای بهرهوری و بهبود عملکرد صنایع از جمله نفت، گاز و پتروشیمی تبدیل شده است. توسعه کاربردهای این فناوری نوپدید در صنایع بزرگ به کمک ظرفیتهای موجود در شرکتهای دانشبنیان، اولویتی است که در دستور کار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری قرار دارد.
دیدگاه بسته شده است.