به گزارش کنکاش فردا، خروج از گروه کالایی ۴ قانون مقررات صادرات و واردات کالای که به کالاهای لوکس شهرت دارند، در راستای پیشبرد اهداف سند ملی توسعه صنعت گوهرسنگ کشور و با تاکید بر توسعه بازار و سهولت در تجارت صورت گرفتو این کالاها اکنون به گروه ۲۵ یا همان گروه کالاهای واسطهای الحاق شدند.
پیگیری این مهم به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه صنعت گوهرسنگها و یکی از اساسی ترین دغدغههای فعالان این حوزه، از ابتدای تشکیل طرح توسعه صنعت گوهرسنگ کشور با انجام مکاتبات متعدد و برگزاری جلسات تخصصی صورت گرفت.
حذف گوهرسنگ ها از گروه کالاهای لوکس، به عنوان اصل زیربنایی و اولیه در شورای راهبری توسعه گوهرسنگ به ریاست رئیس هیات عامل ایمیدرو و با حضور نمایندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر ارگانهای دخیل در سند مذکور، طی سال های اخیر مورد پیگیری قرار گرفته بود.
علاوه بر این به دلیل اهمیت این موضوع به درخواست ایمیدرو جلسات متعددی در کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی نیز دراین خصوص تشکیل و موارد بررسی و مورد کارشناسی قرار گرفت. در نهایت، خروج گوهرسنگ از این گروه کالایی و رفع ممنوعیت واردات آن توسط سازمان توسعه تجارت ایران اعلام شد که اصلاحات مربوطه در سامانه جامع تجارت برای بهرهبرداری کلیه ذینفعان انجام خواهد شد.
آموزش و تربیت نیروی انسانی در ۳ سال گذشته
از سوی دیگر با توجه به آموزشهای صورتگرفته در طول سهسال گذشته و تربیت نیروی متخصص گوهرتراش خبره، میتوان از گوهرسنگهای خام بینظیر کشورهای همسایه ازجمله افغانستان و سایر نقاط جهان بهرهبرداری و کشور را به قطب منطقهای فرآوری گوهرسنگهای متنوعی نظیر الماس، زمرد، یاقوت، اسپینل، توپاز، لاجورد و … تبدیل کرد.
در همین حال آمادهسازی، فرآوری و بهسازی در پایانههای گوهرسنگ داخل کشور و سپس، صادرات سنگهای فرآوریشده به کشورهای هدف، ارزشافزوده بسیار بالایی برای کشورمان ایجاد میکند.
این امر بهعنوان موضوعی تحولساز در اقتصاد، ضمن جلوگیری از تجارت چمدانی و قاچاق مواد کم کیفیت و غیر استاندارد، اثرات قابل توجه و زودهنگامی را به ویژه در حوزه صادرات و ارزآوری برای کشور بههمراه خواهد داشت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور (کنور) به عنوان شرکتی پیشرو در حلقههای نخست زنجیره فولاد که کارنامه درخشانی از رکوردهای استخراج و تولید محصولات معدنی را نیز به ثبت رسانده، علیرغم افزایش هزینههای تولید در سالهای اخیر با بهبود کارایی و اثربخشی و سرمایهگذاری مناسب توانسته است با بهینهسازی ساختار بهای تمامشده، روند سودآوری را در حوزه فعالیت خود حفظ کند و در مسیر توسعهای فراگیر و همهجانبه گام بردارد؛ به گونهای که امروز این شرکت از حیث سودآوری، ارزشآفرینی و افزایش حاشیه سود، پرچمدار بخش معدن و صنایع معدنی و فلزی به شمار میآید.
فناوری هوش مصنوعی، به تکیهگاهی اثربخش در ارتقای بهرهوری و بهبود عملکرد صنایع از جمله نفت، گاز و پتروشیمی تبدیل شده است. توسعه کاربردهای این فناوری نوپدید در صنایع بزرگ به کمک ظرفیتهای موجود در شرکتهای دانشبنیان، اولویتی است که در دستور کار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری قرار دارد.
ارزش سرمایه گذاریهای معدن و صنایع معدنی با راهبری ایمیدرو در استان کردستان در حال انجام است، از ۵۰.۴ هزار میلیارد تومان عبور میکند.
مجتمع پتاس خور و بیابانک، نخستین تولیدکننده پتاس در کشور به شمار میآید و یکی از بزرگترین ذخایر املاح معدنی در خاورمیانه را نیز در اختیار دارد. برونسپاری عملیات راهبری و سرمایهگذاری این مجتمع به بخش خصوصی در سال ۱۳۹۸ را میتوان نقطه عطف تاریخی آن دانست که با رشد چشمگیر شاخصهای عملکردی این مجتمع از جمله تولید و استخراج همراه بوده است؛ البته دامنه تاثیر این موضوع بسیار گسترده بوده و حتی افزایش قابلتوجه میزان اشتغال در این مجتمع را نیز به ارمغان آورده است. روند روبهرشد عملکرد مجتمع پتاس خور و بیابانک و تعهد این مجتمع به تداوم این روند، نویدبخش خودکفایی کشور در تولید پتاس طی آیندهای نزدیک است.
دیدگاه بسته شده است.