به گزارش کنکاش فردا، یکی از سیاستهای دولت، افزایش ارتباطات تجاری و پولی با کشورهای همسایه و جایگزینی ارزهای محلی و ملی به جای دلار است، در این زمینه و به منظور افزایش همکاری پولی و بانکی، محمدرضا فرزین رئیسکل بانک مرکزی در سفر رئیس جمهور به ترکیه، با همتای ترکیهای خود ملاقات و درباره افزایش همکاری پولی و بانکی تهران – آنکارا به رایزنی و گفتگو میپردازد.
بر اساس برنامه مشترک جمهوری اسلامی ایران و ترکیه، قرار است حجم مبادلات اقتصادی دو کشور به ۳۰ میلیارد دلار برسد. در این سفر همچنین اسناد مختلفی در حضور مقامات عالی رتبه دو کشور امضا خواهد شد.
بر اساس این گزارش، آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران به دعوت رسمی رئیسجمهور ترکیه، دقایقی پیش در صدر یک هیات عالیرتبه سیاسی و اقتصادی عازم آنکارا پایتخت ترکیه شد.
در این سفر، هشتمین نشست شورای عالی همکاریهای ایران و ترکیه به ریاست روسای جمهور دو کشور و با حضور مقامات اقتصادی و سیاسی برگزار میشود.
نشست مطبوعاتی و حضور روسای جمهور در نشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی از دیگر برنامههای این سفر خواهد بود.
بر اساس گزارش مرکز آمار ترکیه، میزان صادرات ترکیه به ایران در هفت ماهه سال ۲۰۲۳ میلادی به یک میلیارد و۶۶۳ میلیون دلار رسیده است.
بنا به اعلام مرکز آمار ترکیه، این کشور طی هفت ماهه سال جاری میلادی یک میلیارد و ۳۶۲ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده است.
کشورهای ایران و ترکیه بر افزایش حجم تجاری در چشم انداز آینده تاکید دارند و در همین راستا نیز «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه دیروز یکشنبه در سفر به تهران، با مقامات بلندپایه ایرانی دیدار و خواستار همکاری دو طرف برای دستیابی به حجم تجارت ۳۰ میلیارد دلاری شد.
وی در دیدار با آیت الله سیدابراهیم رییسی، رییس جمهور ایران، با بیان اینکه ایران و ترکیه ظرفیتهای زیادی برای گسترش و تقویت همکاریها و تعاملات خود با یکدیگر دارند، تحقق هدف ارتقای سطح مبادلات تجاری فیمابین به ۳۰ میلیارد دلار را ممکن دانست و بر اراده ترکیه برای تحقق آن تاکید کرد.
«محمدحسن حبیب الله زاده» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه چند هفته پیش، این کشور را سومین شریک تجاری ایران عنوان و اعلام کرد که هم اکنون ۲۴ درصد حجم مراودات تجاری ایران(۱۴ درصد حجم صادرات و ۱۰ درصد حجم واردات ایران) با این کشور صورت میگیرد.
سازمان توسعه تجارت ایران میزان مبادلات تجاری این کشور و ترکیه را در سال گذشته، هفت میلیارد و ۴۵۰ میلیون دلار اعلام کرده است.
حجم تجارت ایران و ترکیه در اوایل دهه ۱۳۹۰ تا ۲۰ میلیارد دلار نیز افزایش یافته بود که بخش اعظم رقم یادشده ناشی از تجارت طلا بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
صرافیهای رمزارز داخلی با گذشت چندین سال از فعالیت در فناوری ارز دیجیتال هنوز جایگاه خود را در اقتصاد ایران نیافته اند و با مشکلاتی چون مشخص نبودن متولی این حوزه، فقدان قانون جامع و مشخص و محدودیتها و ممنوعیت های موردی دست و پنجه نرم می کنند.
رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد: ماهواره «پارس ۲» با دقت تصویربرداری ۲ متر قرار است در دهه فجر رونمایی شود.
یک شرکت دانشبنیان برای اولین بار در کشور موفق به تولید پلی آلومینیوم کلراید شده است که یک ماده شیمیایی نسبتا جدید است و به عنوان منعقدکننده در فرآیند تصفیه آب و فاضلاب (صنعتی و شهری) برای حذف ذرات معلق و رفع کدورت آب به کار میرود.
فرآورده دارویی مبتنی بر سلولهای کشنده طبیعی روش نوین درمان تومورهای مغزی در بزرگسالان و کودکان است که از سوی محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان ارائه شد و به گفته آنها این روش نویدبخش در فاز کارآزمایی بالینی نشان داد که تا ۶۰ درصد میتواند در درمان مبتلایان مؤثر باشد و با این دستاورد کارآزمایی بالینی بر روی ۱۰ کودک مبتلا به گلیومهای مغزی غیر قابل جراحی و گلیومهای مقاوم به درمان، انجام شده و تحت سلول درمانی با این سلولها قرار گرفتهاند.
دیدگاه بسته شده است.