به گزارش کنکاش فردا، سید روح اله لطیفی سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت ، معدن و تجارت ایران گفت : از ابتدای امسال تا پایان دی ماه ۶ میلیون و ۷۷۵ هزار و ۶۵۸ تن محصول کشاورزی ، غذایی ، دامی و شیلاتی به ارزش چهار میلیارد و ۸۷۳ میلیون و ۱۹۴ هزار و ۸۸۴ دلار ، صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ رشد ۸.۴ درصدی در وزن و ۲۲ درصدی در ارزش داشته است .
وی افزود : از این میزان چهار میلیون و ۹۴۴ هزار و ۴۸۱ تن محصولات زراعی ، یک میلیون و ۱۳۳ هزار و ۷۱۰ تن محصولات غذایی فرآوری شده و نهایی و ۶۹۷ هزار و ۴۶۷ تن نیز محصولات دامی ، شیلاتی و لبنی بوده که به ترتیب ارزش صادراتی آنها، دو میلیارد و ۹۳۰ میلیون و ۵۸۵ هزار و ۷۲۸ دلار ، ۹۳۱ میلیون و ۹۶۱ هزار و ۱۵۸ دلار و یک میلیارد و ۱۰ میلیون و ۶۴۷ هزار و ۹۹۸ دلار بوده است .
لطیفی در خصوص میزان تغییرات صادرات این محصولات نسبت به مدت مشابه گفت: میزان صادرات محصولات زراعی و باغی و کشاورزی رشد ۳ درصدی در وزن و ۲۵ درصدی در ارزش ، محصولات فرآوری شده و صنایع تبدیلی، رشد ۲۶ درصدی در وزن و ۲۲ درصدی در ارزش و محصولات دامی و شیلاتی و لبنی هم رشد ۲۸ درصدی در وزن و ۱۳ درصدی در ارزش را نسبت به ده ماهه سال قبل نشان می دهند .
وی در خصوص چهل کالای نخست صادراتی محصولات غذایی و کشاورزی بیان داشت: لبنیات با ۵۶۱.۴ میلیون دلار ، پسته با ۴۷۸.۷ میلیون دلار ، گوجه فرنگی با ۲۵۵.۴ میلیون دلار ، سیب با ۲۴۸.۷ میلیون دلار و محصولات شیلاتی با ۲۴۴.۹ میلیون دلار پنج محصول نخست صادراتی غذایی و کشاورزی کشور در ده ماهه نخست امسال بودند.
لطیفی افزود: خرما با ۲۳۱ میلیون دلار ، زعفران با ۱۷۲ میلیون دلار، کشمش با ۱۵۳.۶ میلیون دلار ، هندوانه با ۱۵۰ میلیون دلار، تخم مرغ با ۱۴۱ میلیون دلار ، رب گوجه با ۱۱۶ میلیون دلار ، پیاز تازه با ۱۰۶ میلیون دلار، مرکبات با ۸۸ میلیون دلار، کیوی با ۸۶ میلیون دلار ، شیرینی بدون کاکائو با ۸۱ میلیون دلار ، نان صنعتی با ۶۹ میلیون دلار ، فلفل با ۶۵ میلیون دلار، هلو با ۶۲ میلیون دلار، خمیرهای غذایی با ۶۱ میلیون دلار و آب میوه با ۶۰ میلیون دلار در رتبه های ششم تا بیستم صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در ۱۰ ماهه امسال بودند.
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در ادامه گفت: حبوبات با ۵۸ میلیون دلار، قند و شکر با ۵۰ میلیون دلار ، انجیر خشک با ۴۹ میلیون دلار ، بستنی با ۴۲ میلیون دلار ، آلو با ۴۰.۴ میلیون دلار ، کاهو با ۴۰.۳ میلیون دلار ، خوراک ماهی آماده با ۳۸ میلیون دلار، سیر با ۳۷ میلیون دلار، میوه های خشک ۳۵ میلیون دلار ، خربزه با ۳۴ میلیون دلار ، شکلات با کاکائو با ۳۳ میلیون دلار ، انواع روغن گیاهی و خوراکی با ۲۹میلیون دلار ، خیار با ۲۹ میلیون دلار ، گیلاس با ۲۸ میلیون دلار ، مخمرهای زنده با ۲۷.۸ میلیون دلار ، بادام با ۲۴ میلیون دلار ، گل کلم با ۲۴ میلیون دلار ، کلم با ۲۳ میلیون دلار ، مربا و ژله با ۲۲ میلیون دلار و فرآورده های هموژنیزه میوه ها با ۲۱ میلیون دلار، در رتبه های بیست و یکم تا چهلم محصولات صادراتی غذایی و کشاورزی ایران در ۱۰ ماهه امسال بودند.
وی اظهار داشت : سهم دی ماه در صادرات ۱۰ ماهه محصولات غذایی و کشاورزی ۷۵۱ هزار و ۲۲۰ تن کالا به ارزش ۵۵۱ میلیون و ۵۵۶ هزار و ۷۳۵ دلار بوده که نسبت به دی ماه سال قبل، ۱۶ درصد در وزن و ۲۱ درصد در ارزش با افزایش همراه بوده است .
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت: محصولات کشاورزی، شیلاتی، دامی و غذایی در ۱۰ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ درصد رشد داشته است که لبنیات، پسته و گوجه فرنگی سه محصول نخست صادراتی کشور در بین محصولات غذایی و کشاورزی ایران در این مدت بودند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
روز سهشنبه چهارم دی ماه 1403، مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام مجتمع فولاد غدیر نیریز در سال مالی منتهی به 31 شهریور 1403 با تصویب سود یک هزار و ۵۳۰ ریالی برای هر سهم برگزار شد.
مدیرکل سامانههای مقیاس کوچک ساتبا گفت: سامانه ملی مجوزها زمینهای کشاورزی را برای احداث نیروگاه تأیید نمیکند و برای حل این مشکل، نیازمند همکاری وزارت جهاد کشاورزی و منابع طبیعی هستیم.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی میزان تولیدات کشاورزی ۳۳ میلیون تن بوده که امروز این رقم به ۱۳۵ میلیون تن رسیده که مدیون پژوهش و فناوری بخش تحقیقات کشاورزی است.
رئیس موسسه پژوهشهای وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه وظیفه اصلی کشاورزی تحقق امنیت غذایی است گفت: تحقق امنیت غذایی در صورت مدیریت یکپارچه زنجیره تامین، تولید و توزیع امکانپذیر است.
دیدگاه بسته شده است.