به گزارش کنکاش فردا، رضا جدیدی در این خصوص گفت: در سال جاری و برای نخستین بار در تاریخ فعالیتهای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور دست کم ۴۰۰ پروژه تکمیل و اجرا میشود که این حجم از فعالیتها در صورت تحقق کامل موجب تحول و جهشی موثر در حوزه معدنکاری، عمران و زیرساختهای کشور خواهد شد.
به گفته وی افزایش بهرهوری فعالیتهای زمینشناسی و اکتشافی، زمینشناسی دریایی، افزایش بینظیر فعالیتهای حوزه آزمایشگاهی و آنالیز مواد معدنی و همچنین اجرای طرحهای مرتبط با مخاطرات طبیعی زمینشناختی نشان از وجود ظرفیت جهش و تحول در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور خواهد داشت که با پشتیبانی موثر و منظم نظام برنامهریزی کشور و مسوولان امر، این هدف به سهولت قابل دستیابی خواهد بود.
جدیدی در ادامه افزود: در سال جاری انتظار تعریف و اجرای دست کم ۱۵۰ پروژه جدید امانی و پیمانی و تکمیل ۲۵۰ پروژه طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایرمعدنی که از سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ آغاز شده را داریم که نتایج ارزشمندی به ویژه در حوزه شناسایی و کشف ذخایر جدید معدنی در استانهای کردستان، آذربایجانغربی، بلوک قم، مرکزی، اصفهان و همچنین در استان یزد داشته است که با ارائه نتایج طرح و اجرای عملیات اکتشافات عمومی و تفصیلی انتظار تحولی شایسته در بخش اکتشاف و معدنکاری کشور را داریم.
وی با اشاره به وسعت این فعالیتها گفت: تا کنون حدود ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع از کشور از ابتدای دولت سیزدهم مورد پیمایشهای زمین شناسی و اکتشافی قرار گرفته که ماحصل آن اجرای پروژههای تولید اطلاعات پایه زمینشناسی، اکتشافات ژئوشیمیایی، زمینشناسی اقتصادی، ژئوفیزیک هوابرد، ژئومورفولوژی، رسوبشناسی، ژئوشیمی رسوبی و آلاینده های دریایی و منشایابی و پایش مخاطرات طبیعی زمین شناختی است که نتایج ارزشمندی را در حوزه اکتشاف و معدنکاری به همراه داشته است.
جدیدی در پایان گفت: با برنامهریزیهای صورت گرفته در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و تکلیف این سازمان در برنامه هفتم پیشرفت، نتایج فعالیتها در قالب دادههای مکانی و توصیفی، نقشهها و گزارشهای فنی از طریق پایگاه جامع دادههای علوم زمین کشور در دسترس متخصصان، سرمایهگذاران و فعالان این بخش قرار خواهد گرفت و این پایگاه با رویکردی نوین اقدام به انتشار این یافتهها خواهد کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
رئیس انجمن سنگ ایران با اشاره لزوم سرمایه گذاری جدید در حوزه معادن کشور گفت: بخش معدن از اکتشاف تا استخراج و فرآوری، صنایع پایین دستی و زنجیره معدنی نیاز به سرمایه گذاری دارد تا از خام فروشی فاصله بگیرد.
صنایع آهن و فولاد از بخش های پیشرو و پربازده در بازار سرمایه به شمار می روند که هم در زمینه فروش داخلی و هم صادرات به بازارهای جهانی توانسته اند موفق عمل کنند و به نظر می رسد این پیشتازی نه تنها دامنه دار خواهد بود بلکه با رفع موانع می تواند این صنعت را به پیشران توسعه صادرات غیرنفتی تبدیل کند.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید فولاد در سال ۱۴۰۳ را معادل ۳۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، نخستین طرح تولید مونازیت (نوعی عنصر نادر خاکی) ایران را افتتاح کرد و با بهرهبرداری از این طرح، کشورمان در ساخت و تولید تجهیزات فوق پیشرفته گامهای جدیدی خواهد برداشت.
دیدگاه بسته شده است.