به گزارش کنکاش فردا، اکتشاف، استخراج و تولید مواد معدنی، نخستین حلقههای از زنجیره ارزش تولیدات صنعتی محسوب میشوند و از آنجایی که محصولات معدنی ماده اولیه بسیاری از پاییندستی به شمار میآیند، کیفیت آنها به صورت مستقیم بر عملکرد کیفی تولیدکنندگان حلقههای بعدی تاثیر میگذارد. بنابراین تولید محصولات معدنی مطابق با شاخصهای کیفی و استانداردهای ملی و بینالمللی ضرورت دارد و بررسی کیفیت محصول با استفاده از تجهیزات و دستگاههای کنترل کیفی، بخشهای جداییناپذیر فعالیت شرکتهای معدنی و صنعتی به شمار میآید. شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور «کنور» به عنوان یکی از ۱۰ فعال برجسته در حلقههای نخست زنجیره ارزش فولاد که طی سالهای اخیر عملکرد بینظیری را در اکتشاف و تولید محصولات معدنی داشته، ارتقای کیفیت محصول را همگام با رشد کمی تولید در اولویت قرار داده است. این شرکت کیفیتسنجی محصولات را از نخستین مرحله از فعالیت خود یعنی اکتشاف و معدنکاری آغاز میکند و با استفاده از انجام آزمایشها، ابزارها و روشهای مختلف، کیفیت را تا آخرین مرحله تولید محصولات نهایی مورد بررسی قرار میدهد. توجه به رشد کمی و کیفی تولید، شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور را به یکی از برترین شرکتهای فعال در حلقههای نخست زنجیره تبدیل کرده است.
روشهای سنجش کیفیت
کنترل کیفیت محصولات در صنایع معدنی و فلزی امری اجتنابناپذیر و ضروری است. بنابراین روشها و شاخصهای کنترل کیفی متنوعی برای حصول اطمینان از کیفیت مواد معدنی مورد استفاده قرار میگیرد. انجام آزمونهای شیمیایی، فیزیکی و مکانیکی بر روی مواد معدنی، بررسی درصد خلوص، رطوبت، اندازه ذرات و ویژگیهای فیزیکی محصول از جمله مهمترین شاخصهای ضروری برای کیفیتسنجی به شمار میآیند. در تولید محصولات معدنی کلیه پارامترهای مذکور با مشخصات فنی استاندارد به صورت منظم و با استفاده از دستگاههای با دقت و صحت بالا در دستگاه کنترل کیفی نظارت و بررسی میشوند. بازبینی مستمر کیفیت محصولات معدنی و مقایسه آن با شاخصهای استاندارد علاوه بر مشخص کردن میزان کیفیت محصول، کارایی و بازدهی عملیات را نیز مشخص میکند و به نوعی عملکرد و کارایی ماشینآلات و تجهیزات نیز مورد بررسی و بازبینی قرار میگیرد.
زنجیره تولید شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در استان کردستان شامل استخراج سنگآهن از معدن شهرک، گلالی و ظفرآباد و تولید کنسانتره به عنوان محصول نهایی است و در استان همدان از استخراج ماده معدنی از معدن باباعلی آغاز میشود و تا تولید گندله ادامه مییابد. فرایند تولید در شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور به صورت پیوسته انجام میشود. تولید کنسانتره سنگآهن شامل استخراج، خردایش، آسیاب کردن، فلوتاسیون و تغلیظ است و فرایند تولید گندله از آمادهسازی ماده اولیه آغاز میشود و پس از انجام فرایندهای بالینگ، پخت و غربالگری گندله سنگآهن آماده عرضه به بازار خواهد بود. کلیه فرایندهای مذکور به شکلی طراحی شدهاند تا خروجی هر مرحله با به لحاظ ابعاد محصول و الزامات مرحله بعد هماهنگ باشد و محصول نهایی با خواص شیمیایی فیزیکی و شیمیایی مطلوب و مدنظر مشتریان تولید شود.
از آنجایی که حفظ و ارتقای کیفیت محصولات «کنور» نیازمند مطلوب بودن شاخصهای کیفی سنگآهن دانهبندی است، ابتدا پارامترهای کیفی ماده اولیه در آزمایشگاههای کنترل کیفی با مجهزترین دستگاهها و ابزارهای دقیق مورد بررسی و بازبینی قرار میگیرند. فرایندهای کنترل کیفی در شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور به صورت مستمر انجام میشود تا شاخصهای کیفیت محصول همواره مطابق با استانداردها باشد. باید در نظر داشت که شرکت صبانور از جدیدترین روشهای آنالیز مواد معدنی در آزمایشگاههای کنترل کیفی بهرهمند است و تجربیات خود را نیز در این خصوص با سایر تولیدکنندگان به اشتراک میگذارد. سنجش مداوم شاخصهای کیفی علاوه بر اینکه راهکار مناسبی برای ارتقای کیفیت محصولات این شرکت محسوب میشود، کلیه الزامات و انتظارات مشتریان را برآورده میکند و منجر به جلب رضایت مشتری میشود.
گفتنی است شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در قالب قراردادهای منعقد شده با خریداران، خود را ملزم به رعایت خواستههای مشتریان میداند و شرایط کیفی محصولات را به صورت مشخص و دقیق تعیین میکند. در واقع یکی از متفاوتترین اقدامات شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در زمینه تامین خواستهها و نیاز مشتریان، استفاده از ابزارهای تنبیه و تشویق است؛ به این شکل که عملکرد بهینه تولید و ارتقای سطح کیفیت محصول در قرارداد با مشتریان به صورت پاداش در نظر گرفته شده و در صورت پایین بودن کیفیت محصول، عواقب آن به صورت جریمه لحاظ میشود. به عبارت دقیقتر، استقرار سیستم تشویق و تنبیه و استفاده کاربردی از آن به منزله محرکی برای توجه بیشتر به پارامترهای موثر در فرایند استخراج و فرآوری ماده معدنی و ارتقای کیفیت محصول است. شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با استفاده از ابزارهای این سیستم ارزیابی عملکرد توانسته است علاوه بر افزایش کیفیت ماده معدنی، به دستاوردهای قابلتوجهی در زمینه افزایش عیار و کاهش گوگرد و سایر ناخالصها دست یابد.
ویترین افتخارات «کنور»
تمرکز شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور بر رشد کمی و کیفی محصول، موجب ارتقای جایگاه این شرکت در میان فعالان صنایع معدنی شده؛ به طوری که این شرکت در ماهها و سالهای اخیر روی محور رشد پایدار تولید و رکوردزنیهای در استخراج و تولید محصولات معدنی قرار گرفته است. این شرکت در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ موفق به ثبت رکورد استخراج دو میلیون و ۳۵۶ هزار تن سنگآهن شد؛ در حالی که رکورد قبلی این شرکت در همین بازه زمانی برابر با دو میلیون و ۱۱۸ هزار تن بود. شرکت صبانور رکوردهای تولید سنگآهن دانهبندی را نیز جابهجا کرد؛ به طوری که رکورد تولید این محصول از یک میلیون و ۴۵۷ هزار تن در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۰، به یک میلیون و ۵۱۲ هزار تن در ۶ ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ رسید. شرکت صبانور در بازه زمانی یاد شده موفق به ثبت رکوردهای تولید ۸۳۲ هزار و ۳۳۳ تن کنسانتره و ۳۲۱ هزار و ۷۸۰ تن گندله شد. باید یادآور شد که این شرکت در تمامی مراحل تولید به مقوله کیفیت توجه دارد و چنانکه اشاره شد، رشد کمی و کیفی تولید را به صورت همزمان محقق کرده است که این مسئله نتایج ثمربخشی را در حوزه فروش نیز به همراه خواهد داشت.
تکنولوژی و دسترسی به ماشینآلات و تجهیزات معدنی بهروز و با سطح آمادهبهکاری مناسب، یکی از مهمترین نقاط قوت شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور برشمرده میشود. از آنجایی که توسعه فعالیتهای معدنی و صنعتی به صورت مستقیم با تحولات تکنولوژیکی گره خورده است، این نقطه قوت میتواند کیفیت محصولات این شرکت نیز را تضمین کند. به صورت کلی آلیس چالمرز و لورگی، دو روش مهم برای تولید گندله در مقیاس صنعتی به شمار میآیند که تنها در نوع کوره و نحوه پخت گندله تفاوت دارند. در روش اول میتوان بر فرایند پخت کنترل بهتری داشت و محصولی با کیفیت بالا تولید کرد اما مصرف انرژی و هزینههای نرخ نگهداری و تعمیرات بالا است. در روش لورگی که از یک سیستم نوار نقاله مداوم برای پخت گندله استفاده میشود، کارایی تولید بالاست و هزینههای نگهداری و تعمیرات به دنبال آن کاهش مییابد. با این حال، سرمایهگذاری اولیه این تکنولوژی نسبتا بالا است و پیچیدگیهای بسیاری در فرایند تولید دارد. با توجه به این مسئله، شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور از تکنولوژیهایی در فرایند تولید استفاده میکند که بهینهسازی فرایند تولید و ارتقای کیفیت محصولات را محقق کند. این شرکت همچنین دو مولفه مهم یاد شده را در طرحهای توسعهای خود نیز با جدیت دنبال میکند. پروژه احداث گندلهسازی شرکت صبا امید خاورمیانه با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن (در فاز نخست)، از مهمترین پروژههای در دست اقدام شرکت صبانور است که تاکنون بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و پیشبینی میشود تا بهمن ماه سال ۱۴۰۴ به مرحله بهرهبرداری برسد. پروژه احداث واحد کنسانتره گلالی با ظرفیت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن و نیز پروژههای زیرساختی در حوزه تامین آب و برق، از دیگر پروژههای در دست اقدام این شرکت به شمار میآیند.
یک عنصر کلیدی
استراتژیهای شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور همواره به سمت بهبود و ارتقای تکنولوژی و ارتقای کیفیت محصول با نظر به استانداردهای بینالمللی هدایت میشود و نتیجه این استراتژیها را میتوان در رضایت مشتریان این شرکت مشاهده کرد. شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور پرسشنامههای سنجش رضایت مشتری را نیز طراحی کرده است و پس از فروش محصولات این پرسشنامهها در اختیار مشتریان قرار گیرد. با این اقدام، شرکت صبانور هم ارزیابی رضایت مشتریان را انجام داده است و هم از الزامات و انتظارات مشتریان در خصوص کیفیت محصولات آگاهی مییابد. در مفهوم عمیقتر، این شرکت با جمعآوری و ثبت رضایت مشتریان میتواند نقاط قوت و ضعف خود را در تولید کمی و کیفی شناسایی کند و در جهت تقویت نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف گام بردارد.
شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با توجه به راهبردهای سازندهای که اتخاذ کرده است، امروز در مسیر رشد کمی و کیفی تولید حرکت میکند و با ایجاد مزیت رقابتی از طریق ارتقای کیفیت محصولات، در صدد حضور موفقتر در بازارهای صادراتی است. این شرکت برای حفظ حرکت پرشتاب خود در مسیر پیشرفتی که در آن گام نهاده است، نسبت به تقویت بنیانهای دانش فنی و پرورش منابع انسانی متخصص اقدام کرده که این مسئله از جنبههای مختلفی اهمیت دارد. سطح بالای دانش فنی و تخصص منابع انسانی به صورت مستقیم در بررسی شاخصهای کیفی، افزایش بازدهی عملیات طراحی و بازنگری کارخانهها تاثیرگذار هستند. از طرفی پروژههای جدیدی مانند ارزیابی و مدیریت فرآوری باطلهها در دستور کار این شرکت قرار دارد که نمیتوان نقش دانش فنی و مهارت منابع انسانی را در آن نادیده گرفت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مقوله کیفیت محصول، یکی از مهمترین فاکتورهای موثر بر تقویت قدرت رقابت و تثبیت جایگاه برند سازمانی به شمار میآید. تمرکز بر تولید محصولات باکیفیت علاوه بر پاسخگویی مناسب به نیاز مشتریان، فرصتهای جدیدی را برای توسعه بازارهای هدف و افزایش درآمدها ایجاد میکند. شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به عنوان یکی از بزرگترین بازیگران زنجیره فولاد و تامینکنندگان خوراک فعالان این صنعت، موضوع تولید محصولات باکیفیت را محور فعالیتها و برنامهریزیهای خود قرار داده است. از آنجایی که دامنه فعالیتهای چادرملو از معدن تا تولید شمش را شامل میشود، پارامترها و عوامل موثر بر تولید در هر حلقه از زنجیره در این شرکت به صورت مستمر ارزیابی میشوند. علاوهبراین، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو همسو شدن با تحولات فضای کسبوکار بخش معدن و صنایع معدنی را دنبال میکند تا به این ترتیب، ضمن افزایش کارآمدی و بهرهوری خطوط تولید، در مسیر بهبود مستمر کیفیت محصولات خود حرکت کند. در این راستا، همکاری با شرکتهای دانشبنیان و سرمایهگذاری برای تقویت نوآوری و خلاقیت در اولویتهای شرکت معدنی و صنعتی چادرملو قرار دارد.
یکی از شرکتهای دانشبنیان بعد از ۵ سال تلاش در حوزه صادرات، موفق شد ۱۳ نوع از کاتالیستهای خود را به بازارهای جهانی صادر کند؛ ولی همچنان سایه تحریمها و متعاقبا تامین مواد اولیه بر سر تولید محصولات استراتژیک سنگینی میکند.
مجری طرح مواد و عناصر معدنی حیاتی و راهبردی ایمیدرو اعلام کرد: این سازمان برای تامین مواد معدنی حیاتی و راهبردی کشور، پنج راهکار را طی امسال اجرایی کرده است.
یکی از مهمترین پیشنیازهای ترقی و پیشرفت بنگاههای اقتصادی در فضای رقابتی کسبوکار امروز، تولید کالاها و محصولات رقابتپذیر و با کیفیت بالا است. کیفیت محصول، همواره عاملی برای اعتبار بخشیدن به جایگاه برند سازمانی در ذهن مشتریان و جلب رضایت آنها محسوب میشود. از این رو، شرکت جهان فولاد سیرجان در سالهای اخیر بر ارتقای کیفیت محصولات مطابق با استانداردهای بینالمللی و همراستا با انتظارات مشتریان متمرکز شده است. گستردگی زنجیره ارزش در این مجموعه که به عنوان مزیت رقابتی ارزشمندی نیز تلقی میشود، بر اهمیت حفظ و ارتقای کیفیت محصول میافزاید. بنابراین راهبردهای این شرکت در سالهای اخیر به سمت مدیریت کیفیت کارآمدتر و جامعتر هدایت شدهاند. دریافت گواهینامهها و استانداردهای ملی و بینالمللی، مهر تاییدی بر کیفیت محصولات این شرکت است. شرکت جهان فولاد سیرجان با توجه به توانمندی در تولید محصولات باکیفیت و چشماندازهای خود، طرحهای افزایش ظرفیت تولید و توسعه سبد محصول را در دستور کار دارد و با بهرهبرداری از این طرحها و عرضه محصولات باکیفیت، نقش و جایگاه این شرکت در بازار داخلی و بینالمللی ارتقا مییابد.
دیدگاه بسته شده است.