به گزارش کنکاش فردا، در مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس ملی آهنسازی ایران که روز چهارشنبه ۲۱ آذر ماه با حضور عباس نجفیزاده، رئیس هیئت مدیره انجمن آهن و فولاد ایران، محسن ابراهیمی، نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری، محمد عبادیزاده، امام جمعه بندرعباس و نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، پژوهشگران، دانشجویان و فعالان صنعت آهن و فولاد کشور برگزار شد، جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش طی سخنانی با بیان اینکه در حال حاضر چهار فاکتور «ذخایر آهن»، «عامل احیا»، «انرژی» و «تکنولوژی» به مهمترین دغدغههای فعالان آهنسازی کشور تبدیل شده است، اظهار داشت: در دنیای امروز، توجه به معادن آهن با عیار کم و بهبود فرایند عیارسازی از اهمیت بسزایی برخوردار است. در شرایطی که ناترازی انرژی (برق و گاز) محدودیتهای جدی را برای صنایع مختلف به ویژه آهن و فولاد ایجاد کرده است، ضرورت دارد پروژههای بهبود و کاهش مصرف انرژی را با اتکا بر تحقیقات علمی و نوآوریهای روز تعریف و عملیاتی شوند.
وی تصریح کرد: در همین راستا، برگزاری جلسات مستمر و فراهم آوردن بستر مناسب برای حضور دانشجویان، محققان و اساتید در برنامهریزیها ضرورتی انکارناپذیر است. ما باید زمینهای را ایجاد کنیم تا همکاریهای علمی و دانشگاهی به معنای واقعی نهادینه شود و از این طریق بتوانیم بهرهوری بهتری از منابع کشور داشته و تولید ارزش و ثروت کنیم.
تدوین نقشه راه و ایجاد بستر تعامل در کنفرانس آهنسازی
مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش عنوان کرد: در نخستین کنفرانس ملی آهنسازی به دنبال آن هستیم تا با برقراری ارتباط بین دانشگاه و صنعت، بتوانیم از تحقیقات و پژوهشهای موجود در واحدهای آهنسازی به بهترین شکل ممکن بهره ببریم و ضمن تدوین نقشه راه، زمینه حضور هرچه پررنگتر دانشجویان، محققان و دانشمندان کشور در صنعت آهن و فولاد را فراهم کنیم.
حاتمی در خصوص روند برگزاری نخستین کنفرانس ملی آهنسازی، بیان کرد: حدود ۳۵ مقاله علمی به این رویداد ارائه شد که پس از داوریهای آنلاین و حضوری، ۱۲ مقاله برتر توسط هیئت محترم داوران برگزیده شدند. در روز پایانی کنفرانس، از این مقالات تقدیر خواهیم کرد و بدعتی نو در این حوزه خواهیم نهاد. همچنین امیدواریم تلاشهای انجام شده بتواند به رفع مشکلات جدی صنعت آهنسازی در کشور کمک کند و زمینهساز تولید فولاد با کیفیت بالا باشد.
وی ابراز کرد: در پایان نخستین دوره کنفرانس ملی آهنسازی قطعنامهای را صادر خواهیم کرد و در آن به بیان درخواستها و انتظارات فعالان صنعت آهن و فولاد کشور از سیاستگذاران صنعتی و اقتصادی کشور خواهیم پرداخت؛ ضمن اینکه دبیرخانه دائمی کنفرانس ملی آهنسازی را در شرکت فولاد کاوه حنوب کیش راهاندازی کرده و طی تفاهمنامهای که در روز پایانی کنفرانس با انجمن آهن و فولاد کشور منعقد میکنیم، اولین پایلوت احیا مستقیم با کمترین میزان آلایندگی در کشور را در «کاوه» راهاندازی خواهیم کرد.
عباس نجفیزاده، رئیس هیئت مدیره انجمن آهن و فولاد ایران نیز در بخشی از سخنان خود در مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس ملی آهنسازی ایران، مطرح کرد: در حال حاضر فولاد به دو روش عمده کوره بلند و کوره قوس الکتریکی در جهان تولید میشود که با توجه به جایگاه برتر ایران در تولید آهن اسفنجی جهان، تولید فولاد در کشور ما نسبت به سایر کشورهای جهان سبزتر است.
تولید فولاد سبز مستلزم زمان است
وی ادامه داد: در همین راستا، باید تمهیدات لازم جهت کاهش انتشار گازهای گلخانهای و تولید فولاد سبز در کشور اندیشیده شود تا از این طریق بتوانیم محیط زیست پیرامون خود را برای آیندگان حفظ کنیم؛ اگرچه تولید فولاد سبز مستلزم زمان است و این مهم باید در گذر زمان تحقق پیدا کند.
به گفته رئیس هیئت مدیره انجمن آهن و فولاد ایران، تحقق تولید فولاد سبز نیازمند حمایت دولت نیز هست تا به دنبال آن، چالشهای موجود در این مسیر به ویژه جایگزینی انرژیهای تجدیدپذیر با سوختهای فسیلی و نیز استفاده از تکنولوژیهای جدید مرتفع شود.
نجفیزاده خاطرنشان کرد: ایجاد یک مرکز واحد جهت شناسایی بازارهای هدف و ارائه مشاورههای کارشناسانه میتواند تاثیر شگرفی در حوزه صادرات صنعت آهن و فولاد کشور داشته باشد. به علاوه، حرکت به سمت انقلاب صنعتی نسل چهارم نیز باید در دستور کار متولیان امر قرار بگیرد.
ناصر توحیدی، دیگر سخنران مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس ملی آهنسازی کشور بود که طی یک کنفرانس تخصصی، به ارائه اثر معیارها و چالشها در انتخاب تکنولوژیهای آهنسازی پرداخت. برگزاری جلسات ارائه با محوریت موضوعات مختلفی همچون راهکارهای فنی اقتصادی دستیابی به اهداف فولاد سبز و…، از دیگر برنامههای نخستین روز از کنفرانس ملی آهنسازی کشور بود.
برگزاری نشست رسانهای جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش با اهالی رسانه، از جمله مهمترین برنامههای این کنفرانس در روز نخست بود. حاتمی در بخشی از سخنان خود در این نشست، عنوان کرد: ضرورت دارد سیاستگذاریهایی که با هدف ارتقای سطوح علمی و دانشگاهی صورت میگیرد، همراه با تعریف دورههای آموزشی و پژوهشهایی که به مسائل و چالشهای موجود پرداخته و در نهایت به پروپوزالها و رسالههای تحقیقاتی تبدیل میشوند، رنگ و بوی عملیاتی و صنعتی به خود بگیرند. امروزه، توجه جدی به این مقوله امری کاملا ضروری است که باید در کشور پیادهسازی و عملیاتی شود.
وی در ادامه به اهمیت بهکارگیری تجارب موجود در واحدهای صنعتی اشاره کرد و گفت: این تجربیات، حاصل تلاشها و خطاها در اجرای طرحهایی هستند که بر اساس استنباطهای ما از فرایندها شکل گرفتهاند. این تجارب باید با هم عجین شوند تا بتوانیم اثرگذاری موثری در پروژههای تحقیقاتی داشته باشیم. برداشتها و تجربیات ما از تولید و بهرهبرداری از واحدهای صنعتی باید به طور منظم و دستهبندی شده، به موضوعات مشکلاتی که با آنها مواجه هستیم، تبدیل شوند.
تسهیل ارتباط میان صنعت آهنسازی و اهالی علم و دانشگاه
وی در بخشی از سخنان خود، خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری نخستین کنفرانس ملی آهنسازی، تسهیل ارتباط میان صنعت آهنسازی کشور و محافل علمی و دانشگاهی فعال در این حوزه بوده است. ما همچنین به دنبال آن هستیم که این ارتباط را به طور مستمر حفظ کنیم و برای استمرار آن، ظرفیتهایی پیشبینی خواهیم کرد که تضمینکننده ادامه این ارتباط باشد.
مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش همچنین به چهار عامل اثرگذار در صنعت آهنسازی کشور اشاره کرد و گفت: اهمیت دستیابی به روشهای نوین استحصال و فرآوری معادن سنگآهن هماتیت و پرعیارسازی معادن کمعیار، خلق روش و دستیابی به دانش فنی در خصوص جایگزینی عاملهای احیاکننده جدید و حذف گاز طبیعی به عنوان خوراک تولید گاز سنتز، انجام تحقیقات و پژوهش در زمینه کاهش مصارف به منظور کاهش سهم انرژی در هر تن تولید فولاد و دستیابی به روشهای نوین و راهکارهای نوآورانه در ارتقای بهرهوری و تکنولوژی تولید، از جمله موضوعاتی است که با اتکا به ظرفیتهای پژوهشی و علمی کشور و ایجاد همگرایی فیمابین دانشگاه و صنعت و همافزایی حاصل از تجربه و علم قابل تحقق و دستیابی خواهد بود.
دومین روز از کنفرانس ملی آهنسازی با برگزاری جلسات ارائه با محوریت موضوعات مختلفی نظیر بررسی امکانسنجی احیای هیدروژنی نمونه باطله آهن داران مانیتی، بررسی تاثیر تغییر مکانیزم و تعداد پرههای دمیر فن سیستم غبارگیر اسکرین اکساید بر عملکرد آن، بررسی تاثیر شرایط تولید و ذخیرهسازی بر رفتار اکسیداسیون مجدد آهن اسفنجی و بریکت گرم و بهکارگیری شبکه عصبی مصنوعی در راستای پیشبینی دبی گاز پروسس کارخانه احیا مستقیم شرکت جهان فولاد سیرجان، بررسی و تحلیل روشهای تولید آهن اسفنجی با رویکرد سبز، تحلیل دینامیکی تغییر شرایط دمایی در راه اندازی سرد بویلر نوع «D» فولاد مبارکه و پیشبینی عملکرد فرایند احیا مستقیم تولید آهن اسفنجی در شرایط مختلف عملیاتی و تعیین عملکرد مطلوب از طریق مدل سازی با نرمافزار «Aspen Plus» پیگیری شد.
این شروع کار است …
در مراسم اختتامیه نخستین کنفرانس ملی آهنسازی ایران که روز پنجشنبه ۲۲ آذر ماه با حضور احمد مرادی، نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، احسان کامرانی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار هرمزگان، برگزار شد، جواد حاتمی، مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش اظهار داشت: اولین کنفرانس ملی آهنسازی کشور به همت شرکت فولاد کاوه جنوب کیش با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد برگزار شد؛ معتقدیم که این تازه شروع کار است و دورههای بعدی کنفرانس در سالهای آتی برگزار خواهد شد.
وی تصریح کرد: به دنبال آن بودیم که یک جریانسازی و فرهنگسازی میان حوزه پژوهش، دانشگاه و صنعت آهن ایجاد کنیم که خوشبختانه این مهم با برگزاری اولین کنفرانس ملی آهنسازی توسط شرکت فولاد کاوه جنوب کیش محقق شد.
مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش عنوان کرد: در حال حاضر کشورهای مطرح صنعتی و فولادی جهان اقدامات گستردهای در حوزه تحقیق و پژوهش انجام دادهاند. از این رو ضرورت دارد بستر و ظرفیت تحقق این مهم در کشور ما نیز ایجاد شود که معتقدیم کنفرانس آهنسازی میتواند دستاوردهای شگرفی را در این زمینه حاصل کند.
حاتمی تاکید کرد: نیازمند زیرساختهایی هستیم که به دنبال آن بتوانیم امکان تعریف پژوهشها را به صورت علمی و کاربردی فراهم کنیم. ظرفیتهای علمی و پژوهشی کشور باید معطوف به حل معضلات موجود در صنعت کشور شده و برنامهریزیهای لازم در این زمینه نیز صورت پذیرد. از طرفی پس از بررسیهای آکادمیک، باید فضاهای لازم برای تجاریسازی نتایج پژوهشها ایجاد شود تا به دنبال آن بتوانیم یافتههای آزمایشگاهی را به مرحله عملیاتی برسانیم.
وی در پایان یادآور شد: امیدواریم که نتایج حاصل از اولین دوره کنفرانس ملی آهنسازی، با شاخصهایی که تعیین خواهیم کرد، به سایر مجموعهها کمک کند و بتواند تاثیر مثبتی بر روند توسعه کشور داشته باشد. یکی از دستاوردهای مهم این کنفرانس، ایجاد بستری مناسب برای همکاریهای آینده خواهد بود که میتواند به پیشرفتهای چشمگیری در حوزه آهنسازی منجر شود.
هدفگذاری تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در استان هرمزگان
احمد مرادی، نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم اظهار داشت: تولید ۱۰ میلیون تن فولاد در استان هرمزگان هدفگذاری شده که امری کاملا منطقی و در دسترس به نظر میرسد؛ اگرچه در مسیر تولید و توسعه صنعت فولاد، موانع و چالشهایی وجود دارد که باید برای رفع آنها گامهای موثری برداشته شود.
وی ادامه داد: امروزه اشتغالزایی به یکی از دغدغههای اساسی در کشور تبدیل شده است و طبق قوانین برنامهای و بودجهای کشور، باید سالانه یک میلیون شغل در داخل ایجاد شود که تحقق این مهم، در گرو رفع موانع تولید و حمایتهای عملی از صنعتگران و تولیدکنندگان خواهد بود.
به گفته نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، چالش تامین انرژی در صنایع فولادی کاملا جدی است؛ به طوری که فولادسازان در فصل زمستان با قطعی گاز و در فصل تابستان با قطعی برق مواجهند. بر همین اساس ضرورت دارد تمهیدات لازم جهت رفع این معضل توسط سازمانهای مرتبط اندیشیده شود.
مرادی یادآور شد: در کمیسیون انرژی مجلس تلاش شده است توافقاتی میان وزارت نیرو و وزارت صمت حاصل شود تا ۱۰ هزار مگاوات برق به طور اختصاصی در اختیار صنایع کشور قرار گیرد و معتقدیم که این اقدام میتواند علاوه بر تامین نیاز داخلی، امکان صادرات مازاد تولید را نیز فراهم کند.
رضا ابراهیمی، دبیر علمی نخستین کنفرانس ملی آهنسازی نیز در ادامه این مراسم، بیان کرد: بحث برگزاری نخستین دوره کنفرانس آهنسازی در کشور سال گذشته، مطرح و پس از برگزاری جلسات و بررسیهای لازم فراخوان کنفرانس اعلام شد.
وی تصریح کرد: هدف از برگزاری این دوره از کنفرانس را ارتباط دانشگاه و صنعت، تولید ارزش و تجاریسازی، ایجاد واحد پایلوت و جهتدهی به تحقیقات و پژوهشهای دانشجویی میدانیم.
داوری آنلاین و حضوری مقالات اولین کنفرانس آهنسازی
دبیر علمی نخستین کنفرانس ملی آهنسازی با بیان اینکه داوری مقالات در دو مرحله با همکاری اساتید دانشگاهی و صنعتی به صورت آنلاین (سایت اولین دوره کنفرانس) و حضوری انجام شد، مطرح کرد: دورههای بعدی کنفرانس بدون شک پرقدرتتر از این دوره برگزار خواهد شد و پیشنهاد میکنیم که دومین دوره این کنفرانس به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد برگزار شود.
در بخش دیگری از مراسم اختتامیه نخستین دوره کنفرانس آهنسازی، قرارداد همکاری میان شرکت فولاد کاوه جنوب کیش و انجمن آهن و فولاد ایران با حضور جواد حاتمی و عباس نجفیزاده، منعقد و بیانیه پایانی نخستین کنفرانس ملی آهنسازی ایران توسط سعید تقیزاده، مدیر روابط عمومی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش قرائت شد. تقدیر از کمیته علمی، برگزارکنندگان کارگاهها، ارائهدهندگان مقالات و کمیته اجرایی، حسن ختامی بر نخستین دوره کنفرانس ملی آهنسازی بود که به همت شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در بندرعباس برگزار شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
روز سهشنبه چهارم دی ماه 1403، مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام مجتمع فولاد غدیر نیریز در سال مالی منتهی به 31 شهریور 1403 با تصویب سود یک هزار و ۵۳۰ ریالی برای هر سهم برگزار شد.
تابش مداوم و ۳۰۰ روزه خورشید در آسمان پهناور و اراضی وسیع بیابانی قم، فرصتی طلایی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر بهویژه خورشیدی است؛ ظرفیتی که چشم انتظار جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی است تا به موتور محرک اقتصاد سبز در ایران تبدیل شود.
سرپرست مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی کوثر سمنان گفت: عمل جراحی ترمیم نای کاملقطعشده در این بیمارستان با موفقیت انجام و بیمار با بهبود کامل مرخص شد.
مشاور معاونت معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص حادثه معدن منگنز قم که منجر به فوت یک کارگر شد، گفت: هرچند در بازرسی بازرسین نظام مهندسی معدن وضعیت این معدن مطلوب اعلام شده بود، اما به دلیل عدم دقت در لق گیری سقف معدن شاهد وقوع این حادثه دلخراش بودیم.
دیدگاه بسته شده است.