عملکرد مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور در راستای سیاستگذاری و نظارت بر نحوه تولید را تشریح نمائید؟ این مرکز هم از لحاظ کیفی و هم از لحاظ کمی نظارت ویژه بر محصولات دخانی داشته و از لحاظ کیفی با توجه به استاندارد های جهانی از محصولات دخانی تولیدی هر ۶ ماه یکبار نمونه برداری نموده و به آزمایشگاه همکار جهت بررسی کنترل و کیفیت (بررسی توتون ، کاغذ ، فیلتر ،بسته بندی ) اقدام می نماید وهمچنین از نظر کمی با توجه به نیاز کشور و حتی صادرات ، تولید کالای دخانی از انحصار خارج گردیده و با کسانی که توانایی سرمایه گذاری داشته باشند و در صورت ثبت برند و یا اجازه استفاده از برندهای خارجی همکاری لازم را معمول و نسبت به صدورمجوز تولید اقدام می نمایند. رئیس گروه تولید مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور در ادامه ضمن برشمردن فعالیتهای این مرکز افزود: بررسی درخواست متقاضیان برای صدور مجوز تولید کالای دخانی ، نظارت ، کنترل و تهیه گزارش از فرآیند تولیدکالای دخانی ، بازدید های دوره ای و نظارت بر رعایت استانداردها، بررسی بازار مصرف و میزان تولید و تنظیم گزارشات تحلیلی و صول و ایصال حقوق دولتی از محل تولید کالاهای دخانی از جمله فعالیتهای این مرکز می باشد. تعداد واحدهای فعال و غیر فعال تولید کننده سیگارت و تنباکو در داخل کشور چه میزان است و برای راه اندازی واحدهای غیر فعال و رفع مشکلات آنها چه اقداماتی صورت گرفته است؟ ۲۴ واحد تولید سیگارت و ۴۳ واحد تولیدی تنباکو معسل در حال حاضر اقدام به تولید کالای دخانی می نمایند.
برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی و حذف انحصار در بخش تصدیگری این صنعت چه اقداماتی صورت گرفته است؟
برای حمایت از تولیدکنندگان و جلوگیری از خروج ارز کشور دو واحد تولیدی بزرگ را مجاب به خرید دستگاههای فرآوری توتون نمود که در مرحله تست می باشند. رئیس گروه تولید یاد آور شد که مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور در اجرای مصوبه مورخ ۲۷/۴/۹۱ هیات محترم وزیران تاسیس و کلیه وظایف حاکمیتی از شرکت دخانیات منفک و به وزارت صمت (مرکز) منتقل شد که با این سیاست ضمن ایجاد زمینه رقابت سالم در بین فعالان این بخش و حذف انحصار شرکت دخانیات در این صنعت فراهم شد . وی تاکید کرد:کلیه متقاضیان قادر خواهند بود در صورت احراز شرایط اقدام به تولید نمایند.
تولید داخلی سیگارت و تنباکو تا چه حد با استاندارهای جهانی همخوانی دارد؟ محصولات دخانی تولیدی چه از لحاظ مواد اولیه و چه از نظر بسته بندی با استانداردهای جهانی همتراز می باشد و این مرکز نظارت های دوره ای کلیه تولیدات داخلی را بر اساس استانداردهای مصوب سازمان ملی استاندارد که برگرفته از استانداردهای بین المللی ISO می باشد در دستور کار خود دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مدیرعامل مجتمع فولاد میانه گفت: ورود به حلقههای نهایی با تولید محصولات ارزشافزا، یکی از استراتژیهای سازنده برای رشد درآمدهای عملیاتی و نقشآفرینی پررنگتر در زنجیره فولاد است؛ موضوعی که مجتمع فولاد میانه به آن توجه ویژهای داشته و در مسیر توسعه خود پروژههای احداث واحد فولادسازی با ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن فولاد و نورد مقاطع فولاد کیفی (SBQ) با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن را در دستور کار قرار داده است.
مدیر امور فنی و فرآوری معادن شرکت آلومینای ایران گفت: روند تحولات و پیشرفتهای صنایع و نوسانات بازارها در دنیای امروز، سرعت غیرقابل باوری به خود گرفته است و نوآوریهای فناورانه یا بروز ریسکها و یا رخدادها میتواند این روندها را در مقیاسی عظیم و گسترده تحت تاثیر خود قرار دهد. طبعا در چنین شرایطی، شناخت تحولات روز و افزایش آمادگی بنگاههای اقتصادی برای روبهرو شدن با آنها، مولفهای تعیینکننده در قدرت رقابت و بقای آنها در فضای کسبوکار کنونی جهان برشمرده میشود؛ اهمیت این موضوع در بخش معدن و صنایع معدنی ایران با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور و نیز ریسکهای ناشی از تحریمها دوچندان است.
سطح بهرهوری و کارایی سیستمهای لجستیک که نقطه عطف زنجیره تامین خصوصا در بخش معدن و صنایع معدنی محسوب میشود، به صورت مستقیم به رشد اقتصادی تاثیر میگذارد. با این وجود، بهرهوری پایین شبکه حملونقل و لجستیک کشور در پایانههای تخلیه و بارگیری منجر به کاهش سرعت سیر در کل شبکه شده است.
پروژه آهن اسفنجی مجتمع آهن و فولاد الماس آرتاویل یکی از چهل و هشت طرح پیشران اقتصادی کشور به شمار میآید که در استان اردبیل قرار دارد. گفتنی است که در میان طرحهای پیشرانی که شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات متولی انجام آنها محسوب میشود، این پروژه از بیشترین پیشرفت فیزیکی برخوردار است. این در حالی است که کل تامین مالی این پروژه تا کنون صرفا توسط سهامداران آن صورت گرفته و این شرکت از تسهیلات بانکی استفاده نکرده است. با این حال، باید در نظر داشت که تامین مالی با استفاده از سیستم بانکی میتواند سرعت پیشرفت پروژه را چندین برابر کند که این موضوع با توجه به اینکه پروژه آرتاویل یکی از طرحهای پیشران اقتصادی کشور است، اهمیت دو چندان دارد. گفتنی است که سرمایهگذاری لازم برای پروژه آهن اسفنجی آرتاویل با احتساب ایجاد زیرساختهایی مانند خط انتقال گاز، پست اختصاصی برق، تصفیهخانه اختصاصی، پست (CGS) و… که بر عهده شرکت آرتاویل است، حدود ۱۵۰ میلیون یورو برآورد میشود.