به گزارش کنکاش فردا، هوشنگ فلاحتیان شامگاه شنبه (۱۷ دیماه) در برنامه صف اول شبکه خبر سیما با تشریح برنامهها و مهمترین پروژههای صنعت نفت کشور به پرسشهای زیر پاسخ داد.
هماکنون جایگاه ایران در حوزه نفت و گاز چگونه است؟
ایران جزو کشورهای نفتخیز و گاز خیز دنیا بوده و رتبه نخست جهان در حوزه ظرفیتهای منابع زیرزمینی گاز و نفت را دارد. با همت همکاران در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی این قابلیت را داریم که ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه نفت در روز تولید داشته باشیم. در حوزه پالایشگاهی ظرفیت ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکهای در روز وجود دارد.
تاکنون رکورد تولید بیش از یک میلیارد مترمکعب در روز را داشتهایم، حجم ذخایر زیرزمینی نفت و گاز زیادی داریم که در این شرایط بدون اتکا به بیگانگان این صنعت را سرپا نگه داشتهایم. در حوزه خدمات مهندسی، تعمیرات و احداث پالایشگاهها و پتروپالایشگاهها در اقصی نقاط جهان خدمات ارائه میدهیم، اما در کنار حجم عظیم تولید، مصرفکنندگان خوبی در دنیا نیستیم، مصرف انرژی در کشور ما دو برابر متوسط جهانی است، از این رو باید به بحث بهینهسازی مصرف انرژی بیشتر بپردازیم.
هماکنون روزانه ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز در کشور تولید میکنیم که ۶۵۰ میلیون مترمکعب در بخش خانگی و تجاری و اداری مصرف میشود. کاهش دو درجهای دمای خانهها در کل کشور معادل گاز تولیدی دو فاز پالایشگاه عسلویه صرفهجویی گاز بهدنبال دارد که با آن میتوانیم تولید بیشتری در حوزه صنایع انجام دهیم، در این خصوص حتماً مردم باید همکاری کنند.
کشور در حوزه تولید و مصرف نیازمند بازنگری در سیاستهای خود است؛ مهمترین چالش حوزه تولید نفت و گاز کشور چیست؟
هماکنون کشور در حال توسعه است، بهطوری که نهتنها میتوانیم تولید نفت و گاز برای رفع نیاز خود داشته باشیم، بلکه میتوانیم صادرات نیز انجام دهیم و نیاز طرحهای توسعه صنعتی را نیز تأمین کنیم. وزارت نفت برنامههای متنوعی برای افزایش تولید نفت تدوین کرده تا با توجه به ذخایر موجود و ایجاد ثروت برای کشور، ضمن افزایش تولید نفت از ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه کنونی در برنامه هفتم، صادرات آن نیز افزایش یابد.
در زمینه گاز با وجود اینکه تولیدکننده بزرگی هستیم، اما با توجه به نیاز کشور باید تولید گاز را افزایش دهیم. به این منظور باید ۸۰ میلیارد دلار در طول هشت سال آینده سرمایهگذاری در حوزه گاز انجام گیرد تا تولید گاز را از رکورد یک میلیارد مترمکعبی فعلی به آستانه ۱.۵ میلیارد مترمکعب در روز برسانیم. برای این منظور باید سرمایه داخلی و خارجی را به میدان بیاوریم. برای مثال اکنون بخشهای زیادی از سرمایهگذاریها را به هلدینگهای بزرگ اقتصادی واگذار کردهایم و امیدواریم در طول پنج سال آینده با افزایش تولید گاز مواجه باشیم. هماکنون ۱۰۰ میلیارد دلار عقد قرارداد با شرکتهای داخلی و خارجی برنامهریزی شده و در بخش خارجی ۴۰ میلیارد دلار تفاهمنامه داشتهایم که بیش از ۵ میلیارد دلار آن به عقد قرارداد رسیده است.
طی چه بازه زمانی قرار است این مذاکرات به نتیجه برسد؟
برای اجرایی شدن هر طرحی در صنعت سه رکن اصلی شامل تأمین مالی، مهندسی طرح و پیمانکار نیاز است، در حوزه دانش مهندسی و پیمانکاری در حد قابل قبولی هستیم و لازم است سرمایهگذاران را به صحنه بیاوریم. هماکنون بسیاری از طرحها در مراحل انتهایی هستند و امیدواریم در طول یک سال آینده بسیاری از این پروژهها اجرایی شوند و ارقام تولید گاز در پنج سال آینده افزایش یابد.
برای افزایش تولید نفت نیز سناریوهای مختلفی پیشبینی شده که در یک سناریو قرار است مقدار تولید از ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز به بالای ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه برسد. با انجام کارهای بیشتر حتی ممکن است میزان تولید نفت از مرز ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه هم بگذرد. هرکدام از سناریوها منابع مختلفی مالی را میطلبد که باید دید با توجه به شرایط چه میزان منابع مالی تأمین خواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مدیرعامل مجتمع فولاد میانه گفت: ورود به حلقههای نهایی با تولید محصولات ارزشافزا، یکی از استراتژیهای سازنده برای رشد درآمدهای عملیاتی و نقشآفرینی پررنگتر در زنجیره فولاد است؛ موضوعی که مجتمع فولاد میانه به آن توجه ویژهای داشته و در مسیر توسعه خود پروژههای احداث واحد فولادسازی با ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن فولاد و نورد مقاطع فولاد کیفی (SBQ) با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن را در دستور کار قرار داده است.
مدیر امور فنی و فرآوری معادن شرکت آلومینای ایران گفت: روند تحولات و پیشرفتهای صنایع و نوسانات بازارها در دنیای امروز، سرعت غیرقابل باوری به خود گرفته است و نوآوریهای فناورانه یا بروز ریسکها و یا رخدادها میتواند این روندها را در مقیاسی عظیم و گسترده تحت تاثیر خود قرار دهد. طبعا در چنین شرایطی، شناخت تحولات روز و افزایش آمادگی بنگاههای اقتصادی برای روبهرو شدن با آنها، مولفهای تعیینکننده در قدرت رقابت و بقای آنها در فضای کسبوکار کنونی جهان برشمرده میشود؛ اهمیت این موضوع در بخش معدن و صنایع معدنی ایران با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور و نیز ریسکهای ناشی از تحریمها دوچندان است.
سطح بهرهوری و کارایی سیستمهای لجستیک که نقطه عطف زنجیره تامین خصوصا در بخش معدن و صنایع معدنی محسوب میشود، به صورت مستقیم به رشد اقتصادی تاثیر میگذارد. با این وجود، بهرهوری پایین شبکه حملونقل و لجستیک کشور در پایانههای تخلیه و بارگیری منجر به کاهش سرعت سیر در کل شبکه شده است.
پروژه آهن اسفنجی مجتمع آهن و فولاد الماس آرتاویل یکی از چهل و هشت طرح پیشران اقتصادی کشور به شمار میآید که در استان اردبیل قرار دارد. گفتنی است که در میان طرحهای پیشرانی که شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات متولی انجام آنها محسوب میشود، این پروژه از بیشترین پیشرفت فیزیکی برخوردار است. این در حالی است که کل تامین مالی این پروژه تا کنون صرفا توسط سهامداران آن صورت گرفته و این شرکت از تسهیلات بانکی استفاده نکرده است. با این حال، باید در نظر داشت که تامین مالی با استفاده از سیستم بانکی میتواند سرعت پیشرفت پروژه را چندین برابر کند که این موضوع با توجه به اینکه پروژه آرتاویل یکی از طرحهای پیشران اقتصادی کشور است، اهمیت دو چندان دارد. گفتنی است که سرمایهگذاری لازم برای پروژه آهن اسفنجی آرتاویل با احتساب ایجاد زیرساختهایی مانند خط انتقال گاز، پست اختصاصی برق، تصفیهخانه اختصاصی، پست (CGS) و… که بر عهده شرکت آرتاویل است، حدود ۱۵۰ میلیون یورو برآورد میشود.
دیدگاه بسته شده است.