به گزارش کنکاش فردا، چهارمین نمایشگاه صنعت چوب، مبلمان و صنایع وابسته نمایشگاه شهر آفتاب از تاریخ چهارم تا هفتم آبان ماه برگزار شد. در حاشیه این نمایشگاه خبرگزاری بازار گفتگویی با یکی از غرفه داران انجام داده است. علی مشفق، مدیر یک مجموعه بازرگانی در حوزه مبلمان؛ کار اصلی شان بازارگانی است؛ یعنی محصولات مبلمان را صادر کرده و در قبال آن مواد اولیه مورد نیاز صنعت مبلمان را وارد می کنند.
به عنوان اولین سئوال، در بحث مواد اولیه مشکل تولید کنندگان چه مواردی است؟
الان بزرگترین معضل این صنعت بخصوص در مورد مواد اولیه وارداتی بحث عدم ثبات ارزی است و اینکه سیاست های دولت و بانک مرکزی چه در بحث صادرات و چه در بحث واردات چندان واضح و مشخص نیست؛ این امر الان ما را به چالش کشیده است و موجب شده علیرغم اینکه در سال ۹۷ و ۹۸ صادرات خوبی رقم زدیم متاسفانه با توجه به سیاستهایی که در خصوص بازگشت ارز صادراتی ابلاغ کردند، تقریبا می توان گفت صادرات مان صفر شده است.
از آن طرف در زمینه واردات نیز وضعیت به همین نحو است؛ یعنی عدم ثبات ارزی، نبودن راه های مناسب و رسمی برای انتقال پول، بحث های گمرکی و ترخیص همگی دست به دست هم می دهد تا واردات مواد اولیه مورد نیاز سخت شود و به تبع تولید کنندگان نیز به چالش کشیده شوند.
پیشنهاد و راهکار شما در خصوص رفع معضل بازگشت ارز صادراتی چیست؟
من با یک مثال این موضوع را برای شما توضیح می دهد؛ وقتی یک محصولی را در بازار داخل می فروشیم اعتباری و مدت دار کار می کنیم و حداقل ۵ ماه طول می کشد تا سرمایه ما برگردد. الان در بحث صادرات منِ صادر کننده را موظف کرده اند وقتی جنسی را صادر می کنم ظرف ۴ ماه ارز حاصل از صادرات را برگردانم. سوال من از مسئولان این است که وقتی هیچ راهی وجود ندارد، بانکهای ما همه تحریم هستند، سوئیفت قطع است و غیره چگونه مشتری من در یک کشور خارجی بتواند ظرف ۴ ماه پول را به من برگرداند. این در حالی است که اگر من صادر کننده این پول را برنگردانم با انواع و اقسام تهدیدات بانک مرکزی مواجه می شوم! که این برخوردها به هیچ عنوان در شان ما نیست و باعث میشود قید صادرات را بزنیم. متاسفانه سیاست های غلط موجب شده بسیاری از تجار عطای صادرات را به لقای آن ببخشند.
چند درصد صادرات در این صنعت به واسطه الزام به بازگشت ارز صادراتی کاهش یافته است؟
کل صادرات سال ۹۷ و ۹۸ مجموعه خود ما طبق آنچه در سامانه جامع تجارت نیز ثبت شده حدودا یک میلیون دلار بوده است و فقط هم مبلمان صادر کرده ایم. اما در سال ۹۹ به دلیل مشکلاتی که بوجود آمد صادرات ما به ۷هزار و ۵۰۰ دلار رسید. چون نمی توانیم به آنچه بانک مرکزی مصوب کرده به عنوان بازگشت ارز حاصل از صادرات ظرف ۴ ماه متعهد شویم آن هم در شرایطی که ما را ملزم کرده اند به اینکه این ارز را بفروشیم.
در حالی که می توان به جای آن کالا وارد کرد و این قابل حل است اما وقتی صادر کننده را ملزم به برگرداندن ارز می کنند شدنی نیست و به همین دلیل ما به دلیل بحث های حقوقی و مشکلاتی که برای ما به وجود می آید صادرات را کم کرده ایم.
الان وضعیت ایران در تولید مبلمان چگونه است؟
وضعیت ایران از لحاظ کیفیت و مسائلی مثل نیروی کار خوب است. تنها یک مشکل وجود دارد که باز هم به گرانی مواد اولیه برمیگردد. به طوری که در بازار عراق که دو سال نیز مجموعه ما به آنجا صادرات داشتیم موفق نبودیم علت ش هم این است که ترکیه الان رقیب جدی ما محسوب می شود و دولت ترکیه حمایت شدیدی از صادرکننده ها دارد و کاری می کند موا اولیه ارزان به دست تولیدکننده ها برسد.
همانطور که می دانید مبلمان متشکل از یکسری مواد اولیه مثل چوب پارچه و غیره است، اگر بخواهم در حالت عادی کار کنیم روی هر کدام از این مواد به صورت حداقلی ۳۰ الی ۴۰ درصد هزینه سربار مثل هزینه های گمرک و ترخیص می آید. بنابراین قیمت تمام شده ما به هیچ وجه قابل رقابت نیست.
الان مشتریان خارجی داریم در زمینه مبلمان منزل و اداری محصولات ایرانی را پسندیده اند اما حرفشان این است که قیمت تمام شده محصولات شما نسبت به ترکیه رقابتی نیست. چون وقتی مواد اولیه ای ۳۰ درصد گمرکی خورده و به اصطلاح سربار قیمتی روی آن آمد است حداقل باید ۳۰ درصد گرانتر از جاهای دیگر باشد. در صورتی که گمرک و دولت می تواند راهکاری را برای من صادر کننده بگذارد که حداقل مواد اولیه مان را با یک پروسه ساده تر وارد کشور کنیم.
الان تنها راهی که جلوی راه من گذاشته اند این است که در یک منطقه آزاد کارگاه بزنم که برای همه مقدور نیست. به همین دلیل در بحث قیمت با این روند نه با ترکیه و نه با چین نمی توانیم رقابت کنیم و لذا بازارهای اطراف مان را راحت از دست می دهیم.
صنعت مبلمان چقدر در حوزه ماشین آلات سرمایه گذاری کرده است؟
سرمایه گذاری در این صنعت بد نبوده است و می توان گفت در حال حاضر ماشین آلات به روز دنیا را در ایران داریم اما باز هم به نظر بنده کافی نیست و نسبت به رقبای مان مثل چین و ترکیه در برخی زمینه ها عقب هستیم و نیاز به این است که با ماشین سازهای معتبر دنیا همکاری بیشتری داشته باشیم تا بتوانیم به روز باشیم.
ممنوع بودن واردات مبلمان کماکان ادامه دارد و مخالفان و موافقان بسیاری نیز دارد. نظر شما چیست؟
مساله اینجا است که حتی اگر واردات مبلمان آزاد شود به صرفه نیست؛ یعنی آزاد بودن واردات مبلمان تاثیر منفی بر صنعت مبلمان داخل ندارد. بنده اگر به جای مسئولان بودم واردات مبلمان را آزاد می کردم صرفا برای اینکه تولید کننده های ما بتوانند مدل ها را راحت بیاورند. چون الان یک معضلی که در این صنعت وجود دارد و روی آن هم کار نشده بحث مدل سازی است به همین دلیل تولید کننده های ما ۹۹ درصد کپی برداری می کنند. اگرچه به نظر بنده این کار ایرادی ندارد اما در تهیه همان نمونه مبلمانی که می خواهند کپی کنند نیز مشکل دارند. بنابراین اگر حداقل برای مجموعه های تولیدی که قصدشان از واردات مدل سازی است، واردات را آزاد کنند باز کمک کننده است.
کما اینکه اگر برای همه واردات مبلمان آزاد شود به قدری هزینه ها بالا است که به صرفه نیست برای مجموعه ها که واردات انجام دهند و قطعا روی مبلمان داخلی تاثیر نخواهد داشت. بنابراین آزاد کردن واردات مبلمان به نفع صنعت مبلمان ما است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
مدیرعامل مجتمع فولاد میانه گفت: ورود به حلقههای نهایی با تولید محصولات ارزشافزا، یکی از استراتژیهای سازنده برای رشد درآمدهای عملیاتی و نقشآفرینی پررنگتر در زنجیره فولاد است؛ موضوعی که مجتمع فولاد میانه به آن توجه ویژهای داشته و در مسیر توسعه خود پروژههای احداث واحد فولادسازی با ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن فولاد و نورد مقاطع فولاد کیفی (SBQ) با ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن را در دستور کار قرار داده است.
مدیر امور فنی و فرآوری معادن شرکت آلومینای ایران گفت: روند تحولات و پیشرفتهای صنایع و نوسانات بازارها در دنیای امروز، سرعت غیرقابل باوری به خود گرفته است و نوآوریهای فناورانه یا بروز ریسکها و یا رخدادها میتواند این روندها را در مقیاسی عظیم و گسترده تحت تاثیر خود قرار دهد. طبعا در چنین شرایطی، شناخت تحولات روز و افزایش آمادگی بنگاههای اقتصادی برای روبهرو شدن با آنها، مولفهای تعیینکننده در قدرت رقابت و بقای آنها در فضای کسبوکار کنونی جهان برشمرده میشود؛ اهمیت این موضوع در بخش معدن و صنایع معدنی ایران با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور و نیز ریسکهای ناشی از تحریمها دوچندان است.
سطح بهرهوری و کارایی سیستمهای لجستیک که نقطه عطف زنجیره تامین خصوصا در بخش معدن و صنایع معدنی محسوب میشود، به صورت مستقیم به رشد اقتصادی تاثیر میگذارد. با این وجود، بهرهوری پایین شبکه حملونقل و لجستیک کشور در پایانههای تخلیه و بارگیری منجر به کاهش سرعت سیر در کل شبکه شده است.
پروژه آهن اسفنجی مجتمع آهن و فولاد الماس آرتاویل یکی از چهل و هشت طرح پیشران اقتصادی کشور به شمار میآید که در استان اردبیل قرار دارد. گفتنی است که در میان طرحهای پیشرانی که شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات متولی انجام آنها محسوب میشود، این پروژه از بیشترین پیشرفت فیزیکی برخوردار است. این در حالی است که کل تامین مالی این پروژه تا کنون صرفا توسط سهامداران آن صورت گرفته و این شرکت از تسهیلات بانکی استفاده نکرده است. با این حال، باید در نظر داشت که تامین مالی با استفاده از سیستم بانکی میتواند سرعت پیشرفت پروژه را چندین برابر کند که این موضوع با توجه به اینکه پروژه آرتاویل یکی از طرحهای پیشران اقتصادی کشور است، اهمیت دو چندان دارد. گفتنی است که سرمایهگذاری لازم برای پروژه آهن اسفنجی آرتاویل با احتساب ایجاد زیرساختهایی مانند خط انتقال گاز، پست اختصاصی برق، تصفیهخانه اختصاصی، پست (CGS) و… که بر عهده شرکت آرتاویل است، حدود ۱۵۰ میلیون یورو برآورد میشود.
دیدگاه بسته شده است.